menu
Mijn Series +

South Park - Seizoen 20 (2016)

mijn stem
3,12 (37)
37 stemmen

Verenigde Staten
Animatie / Komedie

ontwikkeld door Trey Parker, Matt Stone en Brian Graden
met de stemmen van Trey Parker, Matt Stone en April Stewart

South Park is een Emmy Award-winnende animatieserie. De serie gaat over de surrealistische avonturen van vier boezemvrienden Stan, Kyle, Kenny en Cartman uit South Park, een fictief bergdorpje in de staat Colorado, waar niets normaal blijkt te zijn, en waarin de verhaallijnen bizarre wendingen nemen. South Park staat bekend om zijn simpele animatiestijl, donkere humor en de taboedoorbrekende onderwerpen. De meeste afleveringen zijn een satire op de (Amerikaanse) samenleving, beroemdheden en/of onderwerpen die het nieuws beheersen.

  1. Member Berries
  2. Skank Hunt
  3. The Damned
  4. Wieners Out
  5. Douche and a Danish
  6. Fort Collins
  7. Oh, Jeez
  8. Members Only
  9. Not Funny
  10. The End of Serialization as We Know It
zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,0
Ik vind het sporadisch best oké, maar series als 'Rick and Morty' en 'BoJack Horseman' (of zelfs 'Adventure Time') doen mij meer denken aan de hoogtijdagen van de serie dan de nieuwere afleveringen. De pit is er een beetje uit. Veel flauwe dialogen. Weinig creatieve waanzin waar de serie zich destijds mee op de kaart heeft gezet. Ze zoeken zelden meer de grenzen op van de smakeloosheid, maar het moet steeds inhaken op 'de actualiteit'. Het voelt al een tijd alsof Trey Parker en Matt Stone allang hun pijlen gericht hebben op andere projecten, maar de definitieve stap niet nemen omdat de franchise lucratief blijft.

avatar van Robbie.T.
2,5
Ja die game vind ik ook echt te gek The Oceanic Six!
Hoop dat die nieuwe net zo sterk is.

avatar van Donkerwoud
3,0
Het was een tikkeltje naïef van mij om te denken dat de gebreken van een heel seizoen zouden worden opgelost in de seizoensfinale, want ergens hoopte ik dat Trey Parker en Matt Stone nog een konijn uit de hoge hoed zouden toveren. Dat gebeurt niet. Het eindigt zoals de tweede helft van deze reeks in elkaar zat: met een tamme 'kritiek' op het Trump-presidentschap en de rol die digitale media - en trolling in het bijzonder - gespeeld hebben in de opkomst van een nog onbetrouwbaarder soort politici dan voorheen: de demagogen. De losse eindjes worden enigszins opgelost en er zitten een paar leuke grappen in de finale, maar het mag verder geen naam hebben.

Het lijkt ook alsof Parker en Stone er zelf heilig van overtuigd waren dat Clinton zou gaan winnen en dat al hun toekomstige verhaallijnen daarop gebaseerd waren. De waarheid is vreemder dan de fictie, waardoor het hele seizoen voelt alsof het een kritiek is geworden op iets wat je in het huidige klimaat eigenlijk niet zou moeten bekritiseren. Cartman die bijvoorbeeld een politiek correcte knuffelbeer wordt, terwijl hij daardoor misschien seksistischer is dan ooit, is geen sterke grap als je weet dat 'The Donald' heeft gewonnen. In die zin is het interessant hoe ze de serie gaan invullen in een Amerika dat inmiddels uit kleine cartmannetjes blijkt te bestaan. De aanval op de PC-cultuur is waarschijnlijk definitief voorbij.

avatar van The Oceanic Six
3,0
Bevredigende en onbevredigende seizoensfinale. Dat eerste omdat het allemaal nog best aardig opgelost is, dat tweede omdat het allemaal weinig echt scherp en creatief was. Laatste afleveringen zijn echt niet interessant gebleken. Ik ga het seizoen volgende week ofzo eens opnieuw bekijken, doe ik de laatste jaren steeds als zo'n seizoen met doorlopend verhaal compleet is. Maar meer dan een kleine voldoende zal het niet worden. Hoop van harte dat Parker en Stone zich volgend jaar herpakken en het oude South Park gevoel weer terug weten te brengen.

Toontje
Jammer.

Waar zijn de Casa Bonita's.

Baby Fark McGee Zax.

Mijn avatar.

Op zichzelf staande juweeltjes die nog lang na blijven zinderen en keer op keer opnieuw bekeken kunnen worden.

Om iets als dit over een heel seizoen uit te smeren kan naar mijn idee toch wel gezien worden als een vorm van creatieve armoede.

Wat je ze ook weer niet echt kwalijk kan nemen na alles wat ze ons al hebben gebracht, maar hopelijk keren ze nog eens terug in vorm.

Deze opzet doet de show geen goed.

avatar van Pepino
2,5
Matig.

Dit twintigste seizoen had goeie ideeën, maar ik mis een samenhang. Het is nu afgelopen vol met plotholes: wat zijn die memberberries, wat was hun initieel plan? Welk effect hebben ze nu gehad op Randy en zijn gezin? Wat met die twee Bill's? Komen de meisjes terug naar de jongens? Enzovoort.

In feite zouden de makers beter op voorhand een scenario gemaakt hebben inplaats van met enkele ideeën te starten en dan wel zien hoe het verder loopt. Want dan krijg je dit: een incoherent samenraapsel. Er mag zeker al doende geschrapt en bijgevoegd worden, maar op z'n minst zou er toch vooraf een Three-act structure moeten zijn.

Of, beter: de makers zouden weer kunnen beginnen met verschillende episodes die niet meer op elkaar volgen. Of verhalen van max. twee episodes.

Enfin, hopelijk volgende keer beter.
...Maar dat hoopte ik bij het vorige seizoen ook al.

avatar van ArthurDZ
2,5
Opnieuw slagen de makers van South Park er niet in om alles bevredigend af te ronden. Het begon erg goed met de eerste paar afleveringen, kabbelde toen heel traag verder, om alles snel-snel af te handelen in de laatste twee afleveringen. Hier en daar nog een geslaagde grap, maar amper geslaagde concepten meer, wat in de hoogtijdagen toch een specialiteit was van deze serie...

Al heb ik de indruk dat Parker en Stone wel iets beters in gedachten hadden, maar hier niet mee konden doorgaan door de verkeerde anticipatie dat Trump het niet zou halen. En zo verpest die oranje gek zelfs een half South Park-seizoen.

Pepino: wat betreft de member berries: volgens mij overschat je hun belang in het grote geheel van dit seizoen. Ze zijn doorheen het seizoen vooral opgevoerd als personificatie van het type nostalgie dat voor 'clouded judgement' zorgt. Alle positieve dingen aan een bepaalde tijd staan je nog helder bij, want negatieve aspecten vergeet de mens nu eenmaal sneller.Daardoor ga je foutief concluderen dat het verleden toepassen op het heden een goed idee is dat zonder moeite en consequenties kan worden uitgevoerd.

Het doel van de member berries was iemand aan de macht krijgen die in deze filosofie geloofde. Dat is gelukt, vandaar dat je ze nog allemaal even in de oval office zag in de laatste aflevering. Member berries eten, of ze over je heen gekotst krijgen zoals later in het seizoen, staat gewoon voor je overgeven (no pun intended) aan deze algemene opinie.

Ik vermoed dat bij winst van Hilary ze wel als bad guys zouden worden opgevoerd (genre: met geweld proberen Mr. Garrison toch aan de macht te krijgen) maar die verhaallijn hebben ze helaas moeten omgooien. Toch vind ik het hele concept 'member berries' niet slecht aangepakt, en veruit het beste plotpunt van dit seizoen.

avatar van Pepino
2,5
De Zutter, joengen...

Ik begreep zeker wel de symboliek achter de memberberries en vond de boodschap zeer sterk en relevant voor de hedendaagse media.
Naar mijn mening werden ze te veel aan de kant geschoven in de laatste episode, gezien het feit dat ze in grote mate onderwerp waren van het hele seizoen. Vanwege deze reden zie ik het niet als overschatten. Ik had toch gehoopt dat er ging getoond worden wat er verder met het gezin March zou gebeuren. Materiaal voor seizoen 21?

avatar van The Oceanic Six
3,0
Ik heb het hele seizoen nog eens in enkele dagen achter elkaar opnieuw bekeken en dan is het allemaal wel beter te pruimen, doordat je gewoon lekker door kan kijken. Want het nadeel van deze doorlopende verhaallijnen is dat het pas echt de moeite is als alle afleveringen van het seizoen uit zijn. Los zijn deze afleveringen eigenlijk niet echt interessant en ik kan me voorstellen dat dit op tv ook niet echt meer scoort als je willekeurige South Park afleveringen gaat tonen. Het seizoen begon nog vrij goed, met leuke verhaallijnen rondom Mr Garrison, Gerald Broflovski, de memberberries en Cartman, maar zo richting het einde krijg je toch het gevoel dat Parker en Stone niet goed wisten wat ze met dit seizoen gingen doen, want niks eindigt op een echt bevredigende wijze.

De verhaallijnen sluiten wel, maar op vrij saaie en totaal niet memorabele wijze. Vooral het memberberries-verhaal gaat echt nergens meer over en volgens mij hadden Parker en Stone sowieso niet gerekend op het presidentschap van Donald Trump, want het verhaal liep plots wel heel krom.. Ik heb het idee dat ze in het volgende seizoen wel met Mr Garrison zijn rol door gaan, dus dat is nog even afwachten. Ook het jongens tegen de meisjes verhaal eindigde niet. En het TrollTrace verhaal begon goed, maar eindigde echt vermoeiend. Wel erg gelachen om de Ford Collins aflevering, als de internetgeschiedenis daar wel vrij komt.

Wat ik vooral pijnlijk vind is dat de bekende South Park sfeer ontbreekt in de meeste afleveringen. Waar zijn de keiharde momenten? De echt hilarische scenes? Oke, Gerald en Sheila in bed was wel episch, maar verder? En wat het meest irritante is; ze hebben Cartman verpest. Was eventjes grappig hoe soft en politiek correct hij is geworden, maar op het einde had men dit moeten wijzigen. Er kwam geen Cartman wraak, geen Cartman moment. Boring. Echt zo spijtig. En eerlijk gezegd miste ik Randy Marsh ook wel in de hoofdrol. Randy was 2 seizoenen terug met oa cock magic juist wel hilarisch in een doorlopend verhaal. De woede-uitbarstingen van Sheila vond ik wel weer ouderwets grappig.

Nog wel net een nipte voldoende, maar absoluut een van de zwakste South Park seizoenen van de gehele serie.

3*

avatar van Donkerwoud
3,0
Ik heb het donkerbruine vermoeden dat deze PC-Cartman bedoeld was om er de komende seizoenen in te houden. Ergens zie ik nog wel mogelijkheden, dat hij de grootste douchebag ooit is terwijl hij naar buiten steeds doet of hij politiek-correct en begripvol is. Konden ze nog wel mee spelen, maar eerlijk gezegd denk ik dat alle oude ideeën bij het grof vuil gaan en dat ze een herstart gaan maken met iets anders.


avatar van Donkerwoud
3,0
Wel een slimme zet, want het is ook niet alsof er een tekort aan Trump-grappen is, en dan is de beste man zelf ook nog een lachwekkende schertsfiguur.

avatar van AOVV
3,0
Dat is goed nieuws. Voor het volgende seizoen terug de draad oppikken van de eerste tien seizoenen en de jongens weer hilarische avonturen laten beleven zonder zo dicht op de actualiteit te zitten, zou ik zeggen.

avatar van The Oceanic Six
3,0
'South Park' wordt minder politiek - Serietotaal.nl

Gelukkig. We gaan weer terug naar zoals het ooit was.

avatar van Donkerwoud
3,0
Goed nieuws ja, de niet-politieke afleveringen zijn doorgaans een stuk beter. Al hoop ik dat ze wel maatschappijkritisch blijven.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:34 uur

geplaatst: vandaag om 13:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.