• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.276 gebruikers
  • 8.985.830 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Saint - Seizoen 5 (1966-1967)

3,88 8 stemmen

Show titel: The Saint

IMDb beoordeling: 7,5 (6.179)

Afleveringen: 27

Speelduur: 23 uur en 09 minuten

Ontwikkeld door: Leslie Charteris

Met: Roger Moore, Ivor Dean en Leslie Crawford

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Saint

Gerechtigheid is eenvoudig. Maar haar doen zegevieren, dat is een hele klus. De galante, beleefde en tot in de puntjes verzorgde Simon Templar is een man met een mysterieus verleden. Overal waar hij komt, is zijn reputatie hem vooruit gesneld. The Saint vecht voor gerechtigheid, altijd en overal. Aan welke kant van de wet hij ook moet zoeken.

Afleveringen Seizoen 5 (1966-1967)

  1. 1. The Queen's Ransom

    In Monte Carlo redt de Saint het leven van Fallouda, de voormalige koning van Fedyra. Hij helpt hij nu met heroveren van juwelen die nodig zijn om de troon weer te kunnen bemachtigen.

  2. 2. Interlude in Venice

    De Saint schiet Cathy Allardyce te hulp nadat zij in Venetië naast het dode lichaam van prins Ubaldo gevonden wordt. Simon raakt betrokken bij een plot tegen een advocaat.

  3. 3. The Russian Prisoner

    De Saint is op vakantie in Zwitserland waar hij benaderd wordt door Irma Jorovitch. Deze Russische wetenschapper wil overlopen naar de Verenigde Staten.

  4. 4. The Reluctant Revolution

    De Saint is in San Pablo waar een meisje, Diane, de adviseur van de president probeert neer te schieten. Simon raakt betrokken bij de revolutie in het land.

  5. 5. The Helpful Pirate

    De Saint reist op verzoek van de Britse inlichtingendienst naar Hamburg om daar de verdwenen professor Roeding op te sporen. Een oplichter probeert een jongedame, Eva, te misleiden en de Saint heeft het vermoeden dat dit ook met Roeding gebeurd is.

  6. 6. The Convenient Monster

    Een man en een hond worden vermoord aan de oevers van Loch Ness. Het monster dat er zou rondwaren krijgt de schuld van deze moorden. Simon verdiept zich in de zaak.

  7. 7. The Angel's Eye

    In Amsterdam beweert een respectabele diamantenslijper dat hij de waardevolle diamant die naar hem toegestuurd zou zijn, nog nooit gezien heeft. Simon zoekt het verder uit.

  8. 8. The Man Who Liked Lions

    Simon ontdekt een vreemde cultbeweging die het eeuwenoude Rome verafgoden. Hij moet oppassen dat hij niet als offer gebruikt gaat worden door deze cult.

  9. 9. The Better Mousetrap

    De Saint is in Zuid Frankrijk en wanneer er een juwelenroof plaatsvindt, wordt Simon als verdachte aangewezen. De politie gelooft niet in zijn onschuld en laat hem achtervolgen. Het is aan Simon zijn onschuld te bewijzen.

  10. 10. Little Girl Lost

    Simon besluit een jongedame te helpen die claimt dat ze de dochter van Adolf Hitler is. Wanneer ze achterna gezeten wordt door de nazi's kan ze de hulp van de Saint goed gebruiken.

  11. 11. Paper Chase

    Simon gaat naar Oost Duitsland om daar een overloper terug te brengen. De overloper is van plan een lijst met daarop de namen van geheime agenten te ruilen voor de vrijlating van zijn vader.

  12. 12. Locate and Destroy

    Simon besluit een Israëlische agent te helpen in zijn zoektocht naar een ontsnapte nazi. De nazi is een gezochte oorlogsmisdadiger en bevindt zich ergens in Zuid Amerika.

  13. 13. Flight Plan

    Een non in hoge hakken zorgt ervoor dat Simon betrokken raakt bij een zaak waarbij een gevechtsvliegtuig gestolen is. Simon kan maar beter snel leren vliegen wil hij dit tot een goed einde brengen.

  14. 14. Escape Route

    Simon wordt door Teal betrapt wanneer hij een huis berooft. Simon wordt opgepakt en naar de Princetown gevangenis gestuurd. Hier infiltreert hij een bende gespecialiseerd in gevangenisontsnappingen.

  15. 15. The Persistent Patriots

    Simon onderzoekt de moordaanslag op de minister president van een Britse kolonie. Jack Liskard wordt tevens gechanteerd door ene Mary. De Saint zoekt het uit.

  16. 16. The Fast Women

    De Saint ontmoet Cynthia Quillen en Teresa Montesino, twee professionele coureurs die eeuwige rivalen van elkaar zijn. Simon onderzoekt de poging tot moord op een van de twee.

  17. 17. The Death Game

    Simon probeert een samenwerking tussen een crimineel syndicaat en een groep psychologie studenten die moorden plannen. Het is aan de Saint hier zo snel mogelijk een stokje voor te steken.

  18. 18. The Art Collectors

    Simon is in Parijs en ontmoet daar Natasha die van plan is een aantal schilderijen te verkopen. Als blijkt dat er drie Da Vinci schilderijen verdwenen zijn en er meerdere mensen achteraan zitten, begint het kwartje te vallen bij Simon.

  19. 19. To Kill a Saint

    Nadat een poging hem te vermoorden mislukt, probeert Simon uit te vinden wie er een prijs op zijn hoofd heeft gezet.

  20. 20. The Counterfeit Countess

    De Saint onderzoekt een vliegtuig dat is neergestort in een Engels veld. De piloot is nergens meer te bekennen maar er ligt wel een heleboel nep geld bij de plaats van inslag. Simon zoekt het uit.

  21. 21. Simon and Delilah

    De temperamentvolle actrice Serena Harris wordt samen met haar medespeler ontvoerd. Simon krijgt lucht van de zaak en besluit te hulp te schieten.

  22. 22. Island of Chance

    Simon reist af naar de Cariben om de moordenaar van een oude vriend op te sporen. Simon werd door zijn vriend uitgenodigd omdat hij iets belangrijks te vertellen had. Hij werd echter vermoord voordat Simon hem te spreken kreeg.

  23. 23. The Gadget Lovers

    Simon wordt aangenomen om de Russische kolonel Smolenko te beschermen nadat de laatste tijd veel Sovjet agenten vermoord worden.

  24. 24. A Double in Diamonds

    Een zeer waardevolle ketting van Lord Gillingham wordt gestolen door zijn secretaresse Kate. Naast de diefstal vermoord ze ook nog eens de juwelier. Simon probeert de zaak op te lossen.

  25. 25. The Power Artists

    Simon gaat op bezoek bij de jonge beeldhouwkunstenaar Loudon. Wanneer Loudon later dood wordt teruggevonden is Simon de hoofdverdachte.

  26. 26. When Spring Is Sprung

    Simon wordt door een aantrekkelijke dame overgehaald haar te helpen een Sovjet spion vrij te krijgen. De spion is in afwachting van de rechtszaak in Londen en Simon besluit te helpen.

  27. 27. The Gadic Collection

    The Gadic collectie is een zeer waardevolle kunstcollectie. Meerdere mensen zijn van plan de collectie te stelen, waaronder de rijke kunstverzamelaar Turin. Simon probeert de collectie te beschermen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van nlkink

nlkink

  • 163 berichten
  • 98 stemmen

Van dit seizoen heb ik een aantal afleveringen aangeschaft in een boxje. Heel aardig om een gaatje mee te vullen. Jammer dat de andere afleveringen niet in Nederland op DVD zijn uitgebracht. Je komt steefs dezelfde afleveringen tegen in nieuwe verpakkingen.


avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

  • 13381 berichten
  • 788 stemmen

Het 5e seizoen loopt momenteel in een behoorlijk matige beeld- en geluidskwaliteit op zender ONS.
Kwam bij zappen net aan begin van episode 5 terecht; en meteen al een vertaalfout: Erika Rem-berg blijkt de dochter van een antiekhandelaar, maar wordt aan het begin de echtgenote van deze antiekhandelaar genoemd. Meteen al vreemd, ze ziet er uit als een begin 30er, die handelaar een 60plusser. Verder in het verhaal is ze wel dochter Eva.
Het verhaal zelf wat kinderlijk over door teveel toevalligheden. Aan het eind komt de Duitse politie in een havenloods criminelen oppakken, maar ze laten The Saint in dezelfde ruimte met rust. Hoe weten zij dat hij geen deel uit maakt van die criminelen, om maar een voorbeeld te noemen. O, ja en Anneke Willes valt tegen de deur van een hotelkamer, maar de hele wand inclusief deze deur wiebelen behoorlijk: uit karton?


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.