• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.269 gebruikers
  • 8.985.334 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Man in the High Castle - Seizoen 2 (2016)

3,76 51 stemmen

Show titel: The Man in the High Castle

IMDb beoordeling: 7,9 (110.378)

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Frank Spotnitz

Met: Luke Kleintank, Alexa Davalos en Rufus Sewell

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 16 december 2016

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Amazon Prime Bekijk seizoen 2 via Amazon Prime
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Man in the High Castle

De serie speelt zich af in een alternatieve geschiedenis waarin Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen door de moord op Franklin D. Roosevelt in 1933. Het draait om SS-undercoveragent Joe Blake, de Joodse Frank Frink en diens ex Juliana Crain, die in San Francisco een filmrol van haar stervende zus krijgt waarin de geallieerden de oorlog winnen, zij het pas in 1947. Juliana wil die subversieve film naar het ondergrondse verzet in Colorado brengen, maar raakt verzeild in een complex spel van spionnen, dubbelspionnen en triplespionnen rond SS-leider Heydrich, de oude Hitler, de Japanse geheime politie Kempeitai en de Japanse kroonprins, die Californië bezoekt.

Afleveringen Seizoen 2 (2016)

  1. 1. The Tiger's Cave

    16 december 2016 (1 uur)

    Wanneer Julianna toegeeft om Joe te helpen om uit de handen van het verzet te blijven, wordt aan haar loyaliteit getwijfeld. Obergruppenführer John Smith keert terug met nieuws over een gebeurtenis die bijna tot zijn dood leidde. Minister van handel Tagomi wordt overweldigt door de visie dat de nazi's de tweede wereld oorlog niet hebben gewonnen.

  2. 2. The Road Less Traveled

    16 december 2016 (1 uur)

    Na maar net aan de dood te zijn ontkomen, ontdekt Juliana een familiegeheim dat wereldwijde gevolgen kan hebben en haar een levensveranderende beslissing doet nemen. Kido, Tagomi, en Frank nemen alle een groot risico. In New York pakt Joe zijn normale routine weer op. Totdat Smith alles op zijn kop zet door hem de kans te geven waar hij zijn hele leven al op wachtte.

  3. 3. Travelers

    16 december 2016 (1 uur)

    Zich verzettend tegen de gewenning van de rare nieuwe wereld van de nazi's in New York zoekt Juliana de enige persoon die ze denkt te kunnen vertrouwen, Joe Blake op. Boos en opstandig na het vertrek van Juliana sluit Frank zich aan bij het verzet en hun charismatische leider. Joe wordt geconfronteerd met zijn eigen identiteit als hij eindelijk zijn vader ontmoet.

  4. 4. Escalation

    16 december 2016 (1 uur)

    Juliana bemerkt dat ze nog verre van veilig is voor het verzet. Smith krijgt te maken met de realiteit want hoe ver is hij bereid te gaan om zijn zoon te beschermen. En een andere vader, die van Joe, probeert hem te overtuigen om Berlijn een kans te geven. Frank moet ook een beslissing maken: hoe ver is hij bereid om de zaak van het verzet te helpen?

  5. 5. Duck and Cover

    16 december 2016 (1 uur)

    Joe komt de waarheid te weten over zijn verleden en doet hem aan alles twijfelen. De kloof tussen Frank en Ed wordt groter als Frank meer en meer betrokken raakt bij het verzet. Om haar veiligheid te garanderen, moet Juliana iemand dicht bij haar verraden.

  6. 6. Kintsugi

    16 december 2016 (1 uur)

    Nicole laat Joe een onverwachte kant van Berlijn zien die hem een ander pad laat kiezen. Tijdens haar nieuwe missie begeeft Juliana zich tussen de selecte kring van Smith. Tagomi wordt eindelijk weer herenigd met zijn familie maar met het vooruitzicht om hen opnieuw te verliezen.

  7. 7. Land O' Smiles

    16 december 2016 (1 uur)

    Als Juliana steeds dichter in de buurt van Smith komt, ontdekt ze een gevaarlijk geheim. Childan en Ed raken in een netelige situatie als ze de schuld bij de Yakuza proberen af te handelen. Tijdens een missie van het verzet ontdekt Frank een Japans vliegtuig dat de ergste nachtmerrie kan realiseren.

  8. 8. Loose Lips

    16 december 2016 (1 uur)

    Juliana verzamelt voor het verzet informatie dat een derde wereld oorlog kan veroorzaken. Als de politieke situatie in Berlijn onveilig wordt, moet Joe een keuze maken die zijn leven in gevaar kan brengen. Frank hoort de waarheid over Juliana, wat hem doet twijfelen over zijn vrienden van het verzet.

  9. 9. Detonation

    16 december 2016 (1 uur)

    Tagomi heeft een dilemma, bij zijn familie blijven of terug keren naar de wereld die hij heeft achtergelaten. Wanhopig om aan het Reich te ontsnappen sluit Juliana een laatste en gevaarlijke deal met het verzet. Wanneer Ed een geheim plan onthult brengt hij het verzet in gevaar Frank moet nu beslissen hoe hij moet om gaan met het verraad van zijn beste vriend.

  10. 10. Fallout

    16 december 2016 (1 uur)

    Tagomi misleidt Kido in een poging om Japan te redden van de ondergang. Terwijl Smiths leven om zich heen langzaam afbrokkelt, speelt hij een gevaarlijk en gewaagd spel om zich vast te houden aan zijn macht. Joe probeert het juiste te doen, maar krijgt te maken met een ultiem verraad. Juliana moet een hartverscheurende keuze maken die de toekomst van de wereld verder vorm zal geven.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van grovonion

grovonion

  • 582 berichten
  • 2133 stemmen

En ik ben begonnen met deze serie, nu ik blijkbaar sinds een tijd amazon prime heb. En de eerste aflevering verrast direct, door eigenlijk meer uit te leggen dan ik gewend ben van dit soort series. Ben benieuwd hoe het verder gaat.


avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

  • 1062 berichten
  • 1900 stemmen

Het 2e seizoen is nog altijd zeer intrigerend en de personages vind ik sterk. Dat er echter 2 dimensies blijken te zijn, vind ik echter eerder een minpunt.


avatar van MovieHolic

MovieHolic

  • 1152 berichten
  • 2044 stemmen

Jemig, dit seizoen is echt stukken beter dan het 1e...nu word het pas interessant. Ben benieuwd naar seizoen 3.


avatar van macrobody

macrobody

  • 2167 berichten
  • 1801 stemmen

Gebeurde weinig eigenlijk dit seizoen. In de laatste 10 minuten worden we iets wijzer. Kijken of seizoen beter wordt.


avatar van AniSter

AniSter

  • 1969 berichten
  • 1511 stemmen

Zie mijn mening bij het eerste seizoen. Dit tweede seizoen vond ik iets beter dan het eerste.


avatar van david bohm

david bohm

  • 2928 berichten
  • 3204 stemmen

Een tikkeltje beter dan het eerste seizoen. Meer vaart en de interessantere personages hebben meer airplay.

Geen idee hoe het zich verhoudt tot het boek maar het verhaal zit aardig in elkaar. De gebeurtenissen in Berlijn zijn wel erg over de top.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.