• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.276 gebruikers
  • 8.985.838 stemmen
Avatar
 
banner banner

Game of Thrones - Seizoen 7 (2017)

4,06 593 stemmen

Show titel: Game of Thrones

IMDb beoordeling: 9,2 (2.272.078)

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: David Benioff en D.B. Weiss

Met: Emilia Clarke, Peter Dinklage en Kit Harington

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 16 juli 2017

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • HBO Max Bekijk seizoen 7 via HBO Max
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Game of Thrones

Geïnspireerd op de sage van de succesvolle fantasieboeken Een Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, speelt deze HBO dramaserie zich af in een fantasiewereld waar zomers jaren kunnen duren en winters zelfs een heel leven lang. Dwars door de intrigerende aarden van het zuiden, de wilde gronden van het oosten, het bevroren noorden en tot aan de oude Muur die het rijk beschermt tegen het mysterieuze obscure van hierboven, vechten de machtige families van de Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren.

Afleveringen Seizoen 7 (2017)

  1. 1. Dragonstone

    16 juli 2017 (56 minuten)

    Jon organiseert de verdediging van het noorden. Cersei probeert gelijke kansen te behalen. Daenerys komt thuis.

  2. 2. Stormborn

    23 juli 2017 (56 minuten)

    Daenerys ontvangt een onverwachte bezoeker. Jon krijgt met een opstand te maken. Tyrion is druk met de voorbereidingen om Westeros te veroveren.

  3. 3. The Queen's Justice

    30 juli 2017 (56 minuten)

    Daenerys trekt de aandacht van het hof. Cersei retourneert een cadeau. Jaime leert van zijn fouten.

  4. 4. The Spoils of War

    6 augustus 2017 (56 minuten)

    Daenerys vecht terug. Jaime komt voor een onverwachte situatie te staan. Arya komt thuis.

  5. 5. Eastwatch

    13 augustus 2017 (56 minuten)

    Tyrion probeert een manier te vinden om Daenerys te laten luisteren en tot rede te brengen. Jon is bezig met de voorbereidingen van een nieuw gevaarlijk plan.

  6. 6. Beyond the Wall

    20 augustus 2017 (56 minuten)

    Jon's missie ten noorden van de muur duurt voort. Daenerys maakt een moeilijke beslissing.

  7. 7. The Dragon and the Wolf

    27 augustus 2017 (56 minuten)

    Cersei neemt plaats op de ijzeren troon. Daenerys vaart de zee over. Jon Snow wordt koning in het Noorden, en de winter is eindelijk neergestreken.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

  • 461 berichten
  • 207 stemmen

Ik begrijp de keuze wel om deze gevechten niet grootschalig in beeld te brengen. Het ging er de makers toch vooral om het verhaal te vertellen waarbij de, op het eerste zicht slimme, plannetjes van Tyrion telkens in het water vallen. Waardoor Dany nu een groot deel van haar vloot kwijt is en ze ook de Unsullied niet direct opnieuw zal kunnen inzetten.

De veldslagen die er echt toe gaan doen gaan nog komen in volgende afleveringen vermoed ik. En de makers hebben natuurlijk geen onbeperkte tijd en budget.


avatar van J.Ch.

J.Ch.

  • 536 berichten
  • 680 stemmen

Ik heb er persoonlijk geen problemen mee als ze iets meer tijd gebruikten... En dat geld kunnen ze wel van hun draken-budget afhalen!

Overigens vind ik het verder prima dat de focus op het drama ligt.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

Spectaculair.

Maar laat ik negatief beginnen - dan hebben we dat gehad. Over de eerste helft van de aflevering had ik gemengde gevoelens. De terugkeer van Bronn is leuk (hij blijft één van de leukste personages in de serie), de knipogen naar eerdere seizoenen (Arya met de guards, Littlefinger met zijn chaos, Daenerys die tegen Jon zegt wat hij tegen Mance Rayder zei, Davos die Stannis opvolgt als de grammar nazi) zijn welkom en dat Jon en Daenerys toenadering zoeken is voorspelbaar maar bevredigend. Maar de Stark-reünies blijven een beetje underwhelming, wat op zich geloofwaardig is, want iedereen is enorm veranderd, maar als kijker ontbreekt nu het gevoel dat de reünie een grote gebeurtenis is. En de seksuele spanning tussen Jon en Daenerys was een beetje te on the nose. Dat hun verhaallijn die kant op zou gaan was te verwachten, maar dat de good guy & gal een koppel gaan vormen is te cliché voor mijn smaak.

En ook bij de tweede helft van de aflevering heb ik bezwaren. Ten eerste is het jammer dat vrijwel alle veldslagen in Game of Thrones eindigen in een makkelijke overwinning. Casterly Rock innemen? Geef Grey Worm twenty good men, en het is gepiept. Highgarden, een kasteel op een heuvel? Geen belegering nodig. De zee? Euron verslaat iedereen overal zonder enige tegenstand. En nu wint Daenerys weer met gemak. Geloofwaardig, zeker (in dit geval althans), maar veldslagen zijn spannender als beide partijen een kans maken. En sommige dingen zijn op zijn minst vreemd. Waarom verbrandt Daenerys de graanvoorraad van The Reach met winter op komst? Waarom waarschuwde er niemand dat de Dothraki zijn geland? Zijn er nergens scouts? Of spionnen? Tienduizenden Dothraki worden pas gespot als ze op Jaime afstormen? En waarom laten de Dothraki Bronn rustig zijn tijd nemen om de Scorpion op Drogon te richten? Verder was ik ook geen fan van de charge van Jaime. Je hebt dapper, en je hebt dom. Dat was dom.

Maar dat gezegd hebbende: wat een spektakel. Het blijft jammer dat Game of Thrones het de laatste seizoenen vaak meer moet hebben van hoe spectaculair het is dan van een goed script, maar met zoveel spektakel kan ik daar niet lang boos over zijn. De spanning van de Lannister-soldaten als ze het getrappel van tienduizenden Dothraki horen was voelbaar, en dat Drogon daar nog bovenop komt was episch. En de chaos van de veldslag wordt geweldig weergegeven, met Bronn in een vergelijkbare sequentie als Jon vorig seizoen. Bronn was sowieso de grote man van dit conflict. Wat een CV heeft hij. Eerst blaast hij een halve vloot op, en nu heeft hij nog een draak neergeschoten ook. Doe het hem maar na.

Een erg sterke aflevering dus, en voor mij vooralsnog de beste aflevering van het seizoen. Het niveau van het script blijft voor mij onderdoen bij de eerdere seizoenen, maar zolang Game of Thrones daarvoor blijft compenseren met spektakel waarbij alle competitie verbleekt blijf ik het met plezier kijken.


avatar van J.Ch.

J.Ch.

  • 536 berichten
  • 680 stemmen

Goede mensen, die laatste vijf minuten werden bijna mijn dood... Het is niet meer zo bloedstollend spannend geweest sinds the Battle of the Bastards. Zo'n moment van hevige spanning maakt het wel meteen duidelijk aan welke kant je staat. Ik hoopte zo dat de draak zou sterven en ik hield bijna letterlijk m'n hart vast toen Jaime op Daenerys af ging (en niet omdat ik vreesde voor Daenerys' veiligheid...). Maar daarover later meer. Ik ben het met mijn voorganger eens dat er wel wat dingen vreemd waren aan het hele gebeuren. Misschien dat Daenerys naar Jon heeft geluisterd en daarom niet King's Landing zelf heeft aangevallen, maar is het dan verstandig om de graanvoorraad in de hens te zetten? En heeft Jaime soms een doodswens? Ik maak me enigszins ongerust om zijn gemoedsgesteldheid. Ondanks die bezwaren waren de laatste scènes spectaculair goed. En fijn dat Bronn terug is! En hoe!

De laatste paar minuten domineren duidelijk de aflevering, maar ik vond de rest voor het grootste deel ook sterk. De hereniging tussen Arya en Sansa vond ik juist erg goed. Erg realistisch ook; het is precies ongemakkelijk genoeg terwijl er duidelijk genegenheid tussen hen beiden is. Bran is nog steeds niet echt gezellig, maar in zijn interactie met Littlefinger verdient hij toch wat puntjes. De drie Starks zijn elkaar nog wat aan het aftasten, maar ik heb er vast vertrouwen in dat the pack is coming together. Nu jij nog, Jon!

Over herenigingen gesproken... Jon vs Theon was kort maar zeker krachtig. Misschien de meest interessante 'hereniging' van deze aflevering, was die van Jaime en Tyrion. Tyrion lijkt erg ongelukkig tijdens de veldslag - terwijl hij aan de winnende zijde staat! Wellicht dat het zien van Jaime hem nog verder een bepaalde kant op duwt? Of misschien juist andersom? Daenerys doet ondertussen weinig om te zorgen dat haar volgelingen haar trouw blijven. Ik blijf me ook vreselijk ergeren aan haar houding tegenover Jon. Ik begrijp dat niet iedereen zo'n antipathie voor Daenerys koestert als ik, maar ik denk dat ook objectief gezien, Jon uit elke confrontatie met haar als winnaar uit de bus komt.

Ik wil hier ook nog even een lans breken voor Meera Reed. Ze is even onvoorwaardelijk trouw als Hodor was (RIP Hodor...) en krijgt er echt 0 credit voor. Kan dan niemand op z'n minst een keer aardig zijn voor Meera? Ik vind trouwens dat Ellie Kendrick haar heel overtuigend neerzet. Vast niet de meest dankbare rol, maar wel goed vertolkt!

Er is vast nog meer te zeggen over deze korte maar zeer 'rijke' aflevering. O ja, het tweegevecht in Winterfell! Davos, die gewoon z'n eigen leuke zelf is (en inderdaad de nieuwe grammar nazi, welkom). En dan de soundtrack, met het Stark-thema alom aanwezig... Maar goed, ik zal afronden.

We zijn nu halverwege het seizoen. Wat er nu echt eens moet gaan gebeuren:

- the wolf pack moet in actie komen. Ik nomineer Littlefinger als slachtoffer, hoewel ik vermoed dat hij eerst nog een of ander smerig plannetje heeft uit te voeren.

- het Lannister-conflict moet zo langzaam aan uit de hand beginnen te lopen.

- tijd voor the Mad Queen! Maar wie wordt het? Cersei? Daenerys? Allebei???

- flashbacks! Alsjeblieft!


avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

  • 461 berichten
  • 207 stemmen

J.Ch. schreef:

Ik heb er persoonlijk geen problemen mee als ze iets meer tijd gebruikten... En dat geld kunnen ze wel van hun draken-budget afhalen.

Ben ik even blij dat ze dat niet gedaan hebben! Wat een aflevering!!!


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Die Dothraki die "Your people are bad at fighting..." zegt...

Hij had makkelijk praten, ze hadden een reusachtige draak for crying out loud

Wat een eikel.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

J.Ch. schreef:

Zo'n moment van hevige spanning maakt het wel meteen duidelijk aan welke kant je staat.

Ik voelde die spanning persoonlijk niet echt, behalve toen Bronn gevaar liep (hij mag niet sterven!). Jaime en Daenerys zijn allebei veilig: hun story arcs zijn voorlopig nog niet afgelopen. Die gaan echt niet dood in een willekeurige veldslag. Dus er konden hoogstens een paar side characters sterven, zoals Bronn of de Tarlys. Grappig om jouw reactie te lezen overigens. In veel recensies lees je dat mensen het onmogelijk vonden om een kant te kiezen, maar jij zat gewoon te duimen dat Daenerys haar nek zou breken.

De hereniging tussen Arya en Sansa vond ik juist erg goed. Erg realistisch ook; het is precies ongemakkelijk genoeg terwijl er duidelijk genegenheid tussen hen beiden is.

Daar ben ik het eerlijk gezegd helemaal mee eens. Misschien is mijn bezwaar eerder dat het tempo zo hoog ligt en er zoveel gebeurt in dit seizoen dat de reünies een beetje ondersneeuwen. De Starks zijn in het eerste seizoen van elkaar gescheiden, hebben verschrikkelijke dingen gezien en meegemaakt en komen nu na jarenlange rondreizen eindelijk thuis. Dat zou een grootste gebeurtenis moeten zijn, maar zo voelt het niet echt. Het voelt als de normaalste zaak van de wereld. "Oh, Arya is ook terug" - dat gevoel.

Ik begrijp dat niet iedereen zo'n antipathie voor Daenerys koestert als ik, maar ik denk dat ook objectief gezien, Jon uit elke confrontatie met haar als winnaar uit de bus komt.

Jon is een sympathieker personage, absoluut: hij is echt de opvolger van Ned, als het personage dat altijd de "juiste" beslissing neemt (hoogstens kun je zeggen dat hij - net als Ned - soms domme keuzes maakt omdat de alternatieven niet "honorable" zijn), bescheiden is en zijn eigen verlangens opoffert voor het grotere goed. Anderzijds is Daenerys misschien een interessanter personage? Zij heeft echt een innerlijk conflict tussen haar machtsdrift, moordlust en haar arrogante sense of entitlement, en haar gevoel voor rechtvaardigheid, waardoor mensen er serieus over speculeren dat ze zich tot een "mad queen" zal ontwikkelen (al verwacht ik persoonlijk niet dat de serie die kant op zal gaan). Jon is voorspelbaarder.

the wolf pack moet in actie komen. Ik nomineer Littlefinger als slachtoffer, hoewel ik vermoed dat hij eerst nog een of ander smerig plannetje heeft uit te voeren.

Sansa is duidelijk ontevreden. Daar zal Littlefinger ongetwijfeld gebruik van gaan maken.

het Lannister-conflict moet zo langzaam aan uit de hand beginnen te lopen.

Dat wordt tijd inderdaad. In de boeken neemt Jaime echt afstand van Cersei, maar hier is zijn redemption helaas nog ver te zoeken. Terwijl Cersei zijn liefde echt niet verdient. Jammer, want in eerdere seizoenen leek het zo dichtbij. Maar uiteindelijk zal die breuk er wel gaan komen.

flashbacks! Alsjeblieft!

Waar wil je flashbacks van zien? Rhaegar?


avatar van J.Ch.

J.Ch.

  • 536 berichten
  • 680 stemmen

jasper schreef:

Ik voelde die spanning persoonlijk niet echt, behalve toen Bronn gevaar liep (hij mag niet sterven!). Jaime en Daenerys zijn allebei veilig: hun story arcs zijn voorlopig nog niet afgelopen. Die gaan echt niet dood in een willekeurige veldslag. Dus er konden hoogstens een paar side characters sterven, zoals Bronn of de Tarlys. Grappig om jouw reactie te lezen overigens. In veel recensies lees je dat mensen het onmogelijk vonden om een kant te kiezen, maar jij zat gewoon te duimen dat Daenerys haar nek zou breken.

Ik zag het juist helemaal voor me dat Jaime het loodje ging leggen. Na zijn gesprek met Olenna en de duidelijke ontevredenheid over zichzelf en de hele situatie leek het me alsof hij een eervolle dood wilde gaan sterven (en dat de makers dat hem ook gunden). En ja, ik word elke aflevering meer anti-Daenerys. Het grappige is dat ik ongeveer iedereen in haar gevolg (Grey Worm, Missandei, Jorah Mormont) juist wel graag mag.

jasper schreef:

De Starks zijn in het eerste seizoen van elkaar gescheiden, hebben verschrikkelijke dingen gezien en meegemaakt en komen nu na jarenlange rondreizen eindelijk thuis. Dat zou een grootste gebeurtenis moeten zijn, maar zo voelt het niet echt. Het voelt als de normaalste zaak van de wereld. "Oh, Arya is ook terug" - dat gevoel.

Ik vond het niet 'normaal' lijken. Meer awkard, op een goede manier. Bedenk dat ze elkaar nauwelijks uit konden staan, en bedenk wanneer ze elkaar voor het laatst gezien hebben. En bedenk hoe volstrekt verschillend ze hebben gereageerd op hun situaties en wat voor ellende ze elkaar te vertellen hebben. In tegenstelling tot Jon en Sansa bijvoorbeeld, die zich nooit in dezelfde situatie hebben bevonden en die in ieder geval beiden wisten dat de ander nog in leven was. Ik denk dat Sansa, net als iedereen, ervan uitging dat Arya dood was. Maar ik ben het met je eens dat het niet een grootse gebeurtenis is. Ik hoop dat ze dat er wel van maken als Jon en Arya elkaar eindelijk terugzien.

jasper schreef:

Jon is voorspelbaarder.

Klopt. Betrouwbaar, eervol en voorspelbaar. Maar niet geheel zonder conflict, zoals ook Eddard Stark niet zonder conflict was. Ik denk dan met name aan hoe Eddard Stark, omwille van zijn kinderen, vlak voor zijn dood 'bekend' heeft; en hoe Jon Snow Qhorin Halfhand heeft gedood. Dat soort innerlijke conflicten, het zelfopofferende soort, werkt voor mij nu eenmaal heel goed. Daenerys heeft, hoewel ze zeker in conflict met zichzelf is, volgens mij zich nog nooit opgeofferd voor een ander (maar misschien zie ik iets over het hoofd).

En ja, ik vind het hoog tijd dat we er eindelijk achter komen waar Rhaegar dacht dat hij mee bezig was. Sowieso lijkt het me fantastisch om meer van Robert's Rebellion te zien, maar Rhaegar is nu zo ongeveer het enige onopgeloste raadsel uit het verleden.


avatar van Ataloona

Ataloona

  • 734 berichten
  • 3924 stemmen

Jaime gaat natuurlijk niet dood voordat hij - naast Kingslayer - ook Queen- en Kinslayer als bijnaam heeft. Inderdaad is hij - reeds sinds zijn jeugdige ridderdagen naast Sers Barristan, Hightower, Dayne etc. - opzoek naar eer(herstel), reputatie en een plekje (legacy) tussen de grootste ridders in het grote Kingsguardboek. In principe is hij nog steeds dat jonge ridderlijke knaapje (en misschien wel het grootste talent dat Westeros ooit heeft gezien) die voor het goede van het rijk (en zijn ziel, ironisch genoeg) het onvergeeflijke deed - zijn koning verraden - en die uiteindelijk zal worden gedwongen deze actie te herhalen tegenover zijn zus. De eer, reputatie, maar vooral legende die geassocieerd wordt met namen als Selmy en Dayne verdient hij wellicht het meest, maar zal hij nooit ontvangen. Hij zal enkel geassocieerd worden met verraad, met incest en gal. Een boemanverhaal voor stoute jongens. Nee, zijn verhaal is er één voor prachtige symboliek, en vooral tragedie. Zijn verhaal is dus nog niet voorbij op dit punt. Waar ik nog het meest naar benieuwd ben is of iemand - naast Brienne - ooit zijn interne beweegredenen en aard van zijn karakter zal ontdekken of begrijpen. Waarschijnlijk niet.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

J.Ch. schreef:

Na zijn gesprek met Olenna en de duidelijke ontevredenheid over zichzelf en de hele situatie leek het me alsof hij een eervolle dood wilde gaan sterven (en dat de makers dat hem ook gunden).

Hij dacht waarschijnlijk dat hij in één keer het conflict kon beëindigen. En zijn verleden met Targaeryens en vuur is natuurlijk niet bepaald positief, dus misschien leefden oude trauma's op (met al die Lannisters in vuur en vlam). Maar ik blijf het een dwaze keuze vinden. Zonder de miraculeuze redding van Bronn (?) en de gunstig geplaatste diepe plas was hij nu een geroosterde leeuw geweest. Had die speer op zijn minst gegooid! Maar zoals Ataloona hierboven goed uitlegt: Jaime's arcs is nog niet voorbij. Dit zou een veel te random moment zijn geweest voor hem om te sterven, en daarvoor is hij een te belangrijk personage.

Ik vond het niet 'normaal' lijken. Meer awkard, op een goede manier. Bedenk dat ze elkaar nauwelijks uit konden staan, en bedenk wanneer ze elkaar voor het laatst gezien hebben. En bedenk hoe volstrekt verschillend ze hebben gereageerd op hun situaties en wat voor ellende ze elkaar te vertellen hebben.

Weer mee eens. Met de reünie is op zichzelf weinig mis (de verhouding tussen de personages, hoe ze veranderd zijn en hoe hun thuis niet meer is wat het was worden goed gevangen), maar het voelde voor mij niet als een grootste gebeurtenis, als de culminatie van een jarenlange zwerftocht. Maar dat is verder een kwestie van persoonlijke ervaring, en misschien hadden anderen dat gevoel wel. En misschien is dat juist het punt: ze zijn zo veranderd dat het niet echt voelt alsof ze thuis komen.

Over reünies gesproken: opvallend hoe niemand het over Rickon heeft. De Starks lijken net zo weinig interesse in hem te hebben als de fanbase (en de schrijvers). Arya had minstens naar hem kunnen vragen.

Maar niet geheel zonder conflict

Naast de conflicten die jij noemde zijn er ook de conflicten tussen zijn plichten als lid van de Night's Watch en zijn verlangen om zijn familie te dienen, zijn liefde voor Ygritte en zijn compassie voor het lot van de Wildlings. Dus ... Jon heeft inderdaad conflicten. Maar ze zijn minder extreem dan in het geval van Daenerys. Bij Daenerys ruziën er als het ware een duiveltje en een engeltje op haar schouders, bij Jon ruziën twee engeltjes. Dat maakt hem sympathieker, maar ook voorspelbaarder. Wat jij ook zei dus!

Daenerys heeft, hoewel ze zeker in conflict met zichzelf is, volgens mij zich nog nooit opgeofferd voor een ander (maar misschien zie ik iets over het hoofd).

Dat lijkt me niet helemaal eerlijk. Ze is jarenlang in Essos gebleven omdat ze een einde wilde maken aan de slavernij, ten koste van haar verlangen om de troon te bestijgen in Westeros, en haar wens om de "gewone mensen" een beter bestaan te geven was (en is) oprecht. En hoewel ze vindt dat ze recht heeft op de troon - en dat anderen tot vervelens toe laat weten ook - kiest ze, ondanks haar frustraties, niet de makkelijke weg, maar een pad met zo min mogelijk burgerslachtoffers. Daenerys kan erg irritant zijn, maar een slecht mens is ze niet. Ze is arrogant, verlangt macht en soms wat moordlustig, maar ze heeft ook compassie.

Overigens heb ik er twijfels over of ze een goede heerser zou zijn. Daenerys is voor mijn gevoel meer een veroveraar. In Meereen leek ze weinig geduld te hebben voor de rompslomp van het dagelijkse bestuur. Jon zou waarschijnlijk ook falen. Die is te zacht, en heeft in no time weer een mes in zijn rug (/ hart). Hij is een goed mens, maar een goede politicus lijkt hij me niet. Maar ja, niemand is perfect natuurlijk.

En ja, ik vind het hoog tijd dat we er eindelijk achter komen waar Rhaegar dacht dat hij mee bezig was. Sowieso lijkt het me fantastisch om meer van Robert's Rebellion te zien, maar Rhaegar is nu zo ongeveer het enige onopgeloste raadsel uit het verleden.

Ja, eens. Jammer dat Robert's Rebellion uitgesloten is als één van de prequels. Al is het ook leuk om meer te zien van één van de andere periodes uit de geschiedenis van Westeros.


avatar van brawljeff

brawljeff

  • 2772 berichten
  • 3163 stemmen

Prachtige vijfde aflevering, die mij sterk deed denken aan films zoals The Magnificent Seven. In de aflevering stond voornamelijk het rekruteren van de nieuwe squad van Jon centraal. Hoewel ik sommige keuzes een beetje vreemd vond (had bijvoorbeeld Daario of Greyworm meegestuurd), vond ik het heerlijk om naar te kijken.

Ik denk dat we hier wel even een weddenschapje voor de eer kunnen houden. Wie gaat er dood tijdens het volgende epische gevecht tussen de White Walkers en Jon zijn squad? Of wellicht ergens anders tijdens de aflevering. Mijn gevoel zegt helaas dat Tormund de volgende aflevering gaat sneuvelen.


avatar van brawljeff

brawljeff

  • 2772 berichten
  • 3163 stemmen

Ook interessant is het nieuwe gerucht, dankzij het vriendinnetje van Sam, dat Jon een volbloed Targaryen is. Het werd ook deels bevestigd door het feit dat de draak zo kalm bleef. Dat zou dus betekenen dat Jon nog boven Dany in de troonlijn staat.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

Gerucht? We weten dat Jon de zoon is van Rhaegar Targaeryen en Lyanna Stark, en nu ontdekt Gilly (of all people) dat ze nog getrouwd waren ook. Zoiets gaat de serie echt niet opwerpen als de informatie niet accuraat is: zo subtiel is de serie tegenwoordig niet. Dus Jon heeft inderdaad meer recht op de troon dan Daenerys, al verwacht ik dat hij daar weinig interesse in zal hebben. En ze kunnen altijd nog trouwen.

brawljeff schreef:

Ik denk dat we hier wel even een weddenschapje voor de eer kunnen houden. Wie gaat er dood tijdens het volgende epische gevecht tussen de White Walkers en Jon zijn squad? Of wellicht ergens anders tijdens de aflevering. Mijn gevoel zegt helaas dat Tormund de volgende aflevering gaat sneuvelen.

Pfoe. Goede vraag. Jon is uiteraard veilig. Van Gendry verwacht ik ook dat hij zal overleven (hij is pas net teruggebracht, en als zoon van Robert Baratheon, love interest van Arya en meestersmid heeft hij te veel narratief potentieel). Tormund zie ik ook niet doodgaan. Hij is de enige wildling waar kijkers iets om geven, en zo laat in de serie gaan D&D geen nieuwe personages introduceren. Dus hij heeft nog een rol te spelen als vertegenwoordiger van de wildlings. De dood van Thoros en Beric acht ik het meest waarschijnlijk. In de boeken is Beric al lang overleden, dus het wordt tijd dat hij in de serie ook sterft, en een grote missie ten noorden van The Wall is een logisch einde van hun arc. In de boeken heeft Beric zijn leven doorgegeven aan Lady Stoneheart, en zoiets zie ik hier ook wel gebeuren. Misschien dat hij The Hound weer tot leven wekt, waarna we een Cleganebowl krijgen tussen een ondode The Hound en The Mountain (een populaire theorie op reddit)? Vanwege deze still in de trailer verwacht ik sowieso dat The Hound hier niet 100% dood zal gaan. Jorah ... dit lijkt me een erg arbitrair moment voor hem om te sterven (net genezen van greyscale, en dan sterft hij voor een missie waar hij tot zojuist niets van wist?). Maar het afscheid met Tyrion was een death flag, dus het zou zomaar kunnen gebeuren. Misschien dat hij de wight is die ze mee terugnemen? Benjen zie ik ook nog wel doodgaan. Wanneer anders? En Jon heeft een paard in de trailer.

Inderdaad een fijne aflevering verder. Niet zo spectaculair als de vorige aflevering, en het script is soms nog steeds van dubieus niveau (waarom laten Dany & co Jaime zo uit het water klauteren? waarom zegt Randyll Tarly niets over zijn gestolen zwaard? en waarom blijft het feit dat hij de Mad King steunde (de vader van Daenerys!) onvermeld? waarom hebben Jorah en Jon geen moment voor zichzelf, zodat ze het bijvoorbeeld kunnen hebben over Sam, en dat zwaard dat al generaties in zijn familie zit? en Bronn en Tyrion (schande)?), en het plot voelt soms te veel als fan fiction (de seksuele spanning tussen Jon en Daenerys (toen Jorah op missie ging haalde ze haar schouders op, toen Jon zijn deelname aankondigde leek ze wel een puppy), het superteam voor de missie beyond the wall), maar verder (ja, echt ) was het weer een leuke aflevering. Hoe cheesy ook, de terugkeer van Gendry (in de voetsporen van zijn vader) en de bonding van Jon en Drogon waren bevredigend, en voor het eerst in seizoenen gedraagt Littlefinger zich eindelijk weer eens als Littlefinger. En ik heb stiekem erg veel zin in de volgende aflevering.


jasper schreef:

en het plot voelt soms te veel als fan fiction.

Hier ben ik het volledig mee eens. En niet alleen voelt het plot aan als fan fiction, ik vind de dialogen in dit seizoen (maar ook in seizoen 6) van stuk mindere kwaliteit dan de seizoenen 1 tot en met 5...


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Daenarys... Ik weet niet goed wat ik nog van haar moet denken. Ze geeft iedereen een keuze, zegt ze dan. Nogal een keuze: buig voor mij of ga levend verbranden. Tjongejonge.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

Jammer van al die leaks, zo mis je een beetje de "sociale" component van een serie (recensies, discussies op forums, video's, etc. meteen na een aflevering). En voor HBO is het natuurlijk nog veel erger.

Maar oké, fanservice of niet, dit was grotendeels weer een erg fijne aflevering. De dialogen waren (in ieder geval in het noorden) on point (en de makers lezen duidelijk mijn wensenlijst, want dat gesprek tussen Jon en Jorah kregen we deze week alsnog, al is het niet erg geloofwaardig dat ze dit gesprek weken zouden uitstellen) en de actie in het noorden was weer erg spannend en spectaculair. Daarnaast waren mijn voorspellingen (met uitzondering van Beric) nog bijna volledig correct ook (wat overigens ook wel iets zegt over hoe voorspelbaar de serie is geworden, al had ik de interventie van Daenerys niet aan zien komen - maar raven en draken kunnen natuurlijk snel veel afstand overbruggen).

Dat gezegd hebbende: ook in deze afleveringen ergerde ik me meermaals aan het script. Zo ongeveer iedere grote ontwikkeling vond ik dubieus. Die white walker had Jon wel erg makkelijk neer (de eerste keer dat hij er één versloeg was een grote gebeurtenis, nu zijn het opeens push overs), en dat Jon de enige is met een wapen dat white walkers kan doden, terwijl ze net een hele grot met dragon glass hebben ontdekt, is bizar. En de ontwikkelingen daarna voelden een beetje ... gekunsteld. De wights omsingelen Jon & co op de enige plek in de omgeving waar ze niet bereikt kunnen worden, zodat ze net genoeg tijd hebben om te overleven totdat Daenerys redding brengt? Kom aan. En dan het gevecht zelf. Weer een deus ex machina? Dat begint ondertussen de oplossing voor ieder conflict te worden. Verzin eens iets nieuws. En daarna wordt het nog erger. De Night King kan kiezen tussen twee draken: één is rond aan het vliegen, de ander staat stil op de grond, met alle hoofdpersonages erop. En op welke mikt hij? Serieus. En wat doet Jon? Hij springt niet zo snel als hij kan op de draak maar vecht tegen willekeurige wights. Waarna ik geen enkele spanning voelde of hij dood zou gaan, omdat ze in de trailer dat segment waar hij op een paard zit al hadden laten zien. Dom, dom, dom. Ook jammer dat we Gendry niet echt zien vechten, maar dat is op zich een legitieme keuze. Zo'n onervaren vechter had dit nooit overleefd.

En met de rest van de aflevering was ik ook niet helemaal tevreden. Dat conflict tussen Sansa en Arya komt een beetje uit het niets. Arya wijst Sansa terecht terecht vanwege haar machtsdrift, maar haar met de dood bedreigen (alsof haar familie al niet genoeg doden gezien heeft) gaat een beetje ver. Het voelt een beetje als opgeklopt drama om de cast in Winterfell iets te doen te geven. Uiteindelijk komt dit echt wel goed en kiest Sansa (ten koste van Littlefinger) gewoon voor haar familie. En Jon x Daenerys ... zucht. Dat twee aantrekkelijke, idealistische jonge mensen voor elkaar vallen is op zich begrijpelijk, maar het voelt zo cliché. En voor zover ik me kan herinneren hebben de liefdesscènes in Game of Thrones nooit zo mierzoet en Hollywoodish gevoeld. Ze zijn best schattig samen, maar dit is echt te kitscherig voor mijn smaak.

Met andere woorden: deze aflevering vat dit seizoen perfect samen. Spectaculair maar cliché, spannend maar voorspelbaar en intens bevredigend maar ook frustrerend vanwege het matige script.

Mijn nieuwste Cleganebowl-theorie is trouwens dat Cersei voorstelt om de oorlog te beslechten in een tweestrijd en zelf The Mountain nomineert ... maar zo zal het vast niet gaan. Cleganebowl lijkt me wel een zekerheidje voor de finale. The Hound gaat niet voor niets naar King's Landing. Ik verwacht ook dat de Muur zal vallen, maar verder durf ik weinig voorspellingen te doen. Littlefinger zie ik wel sterven, maar voor Cersei lijkt het me eigenlijk nog te vroeg. Te weinig opbouw. Wat denken jullie?


avatar van Ataloona

Ataloona

  • 734 berichten
  • 3924 stemmen

Ik heb de aflevering nog niet gezien, maar een en ander gelezen. Verbaas mij echt de laatste twee seizoenen over het gebrek aan oog op details door D&D. Bizar het verschil met de seizoenen toen er nog bronmateriaal was van GRRM en hij nog een adviserende rol had. Lijkt wel alsof sommige personages twitter hebben en zodoende op de juiste plekken blijven opduiken. Wishfullfillment van jawelste. Alsof het de makers ook niet meer boeit hoe het een en ander gebeurt, als het maar gebeurt. Terwijl Martin het verhaal juist boeiend maakte door er een soort van Odyssee van te maken hoe langzaam (maar achteraf overduidelijk) verhaallijnen met elkaar verstrengeld raakten. Nu is het net alsof ik naar een standaard actiefilmpje zit te kijken. Enkel zijn nu de stakes hoger, dankzij maar liefst 6 voorafgaande seizoenen (en de boeken natuurlijk) die ik heb gespendeerd aan het gehecht raken aan het verhaal, personages en die hele wereld. Daardoor is het vermaak ontzettend hoog, maar ik moet mijn ergernissen toch kwijt. Het kan allemaal zoveel beter.

Puur budgettechnische en luie redenen van het productieteam om minder, doch langere en duurdere afleveringen te maken. Alle details - die er juist voor de fans van de serie toe doen - worden achterwege gelaten. Bovendien voelt het allemaal zo gehaast aan, dat het zeer vreemd voelt dat we met een aantal afleveringen al klaar zijn met de hele serie.


avatar van brawljeff

brawljeff

  • 2772 berichten
  • 3163 stemmen

jasper schreef:

En daarna wordt het nog erger. De Night King kan kiezen tussen twee draken: één is rond aan het vliegen, de ander staat stil op de grond, met alle hoofdpersonages erop. En op welke mikt hij? Serieus.

Dat was wel echt bijzonder idioot ja, hadden die schrijvers toch ook wel kunnen bedenken lijkt me. Al met al wel weer een zeer geslaagde aflevering, kan niet wachten tot de laatste aflevering er is. Benieuwd wat de grote cliffhanger van het seizoen wordt... of het wordt weer een afbouw aflevering zoals we, op misschien het vorige seizoen na, vaak voorgeschoteld hebben gekregen.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

Ik verwacht dat de grote cliffhanger de val van de Muur zal zijn. Verder verwacht ik zeker geen afbouw-aflevering. Jon en Daenerys gaan naar Cersei toe, en die zal vast een sluw plannetje klaar hebben. En in Winterfell is sowieso geen ruimte voor afbouw (integendeel, het conflict tussen Sansa, Arya en Littlefinger moet haar climax nog bereiken). Daarnaast heeft dit seizoen een ontzettend hoog tempo waarin de ene climax op de andere volgt, en een afbouw-aflevering past niet goed in dat patroon. En met zoveel tijd tot het achtste seizoen zullen de schrijvers waarschijnlijk explosief willen eindigen.


Ataloona schreef:

Verbaas mij echt de laatste twee seizoenen over het gebrek aan oog op details door D&D. Bizar het verschil met de seizoenen toen er nog bronmateriaal was van GRRM en hij nog een adviserende rol had. Lijkt wel alsof sommige personages twitter hebben en zodoende op de juiste plekken blijven opduiken. Wishfullfillment van jawelste. Alsof het de makers ook niet meer boeit hoe het een en ander gebeurt, als het maar gebeurt. Terwijl Martin het verhaal juist boeiend maakte door er een soort van Odyssee van te maken hoe langzaam (maar achteraf overduidelijk) verhaallijnen met elkaar verstrengeld raakten. Nu is het net alsof ik naar een standaard actiefilmpje zit te kijken. Enkel zijn nu de stakes hoger, dankzij maar liefst 6 voorafgaande seizoenen (en de boeken natuurlijk) die ik heb gespendeerd aan het gehecht raken aan het verhaal, personages en die hele wereld. Daardoor is het vermaak ontzettend hoog, maar ik moet mijn ergernissen toch kwijt. Het kan allemaal zoveel beter.

Puur budgettechnische en luie redenen van het productieteam om minder, doch langere en duurdere afleveringen te maken. Alle details - die er juist voor de fans van de serie toe doen - worden achterwege gelaten. Bovendien voelt het allemaal zo gehaast aan, dat het zeer vreemd voelt dat we met een aantal afleveringen al klaar zijn met de hele serie.

Ik sluit me hier 100% bij aan. Ik kon het in mijn vorige bericht niet zo duidelijk verwoorden, hiervoor mijn dank. ??


avatar van J.Ch.

J.Ch.

  • 536 berichten
  • 680 stemmen

Aaah, men is alweer bezig met aflevering zes bespreken en ik heb nog zoveel te zeggen over aflevering vijf! Wacht op mij!

Misschien een beetje mosterd na de maaltijd, maar ik vind de vijfde aflevering nog wel wat aandacht waard. Als geheel was het een dramatisch sterke aflevering met een aantal momenten waar mijn mond van openviel/waar ik erg enthousiast van werd.

Allereerst een heel groot compliment voor Peter Dinklage en (vooral) Nikolaj Coster-Waldau. Wat een fantastisch acteerwerk van allebei in hun gezamenlijke scène! Qua karakterontwikkeling is Jaime misschien wel het interessantste personage van de serie en ik vind dat het hoog tijd is dat Coster-Waldau eens aan de beurt is voor de Emmy-nominatie in plaats van zijn broer en zus.

Ik word erg blij van dat broers-en-zussen-drama. Jaime en Cersei hebben ook goede scènes samen, waarbij ik langzaam het idee krijg dat Cersei misschien veel beter weet wat ze aan het doen is dan ze laat blijken. Maar over broers en zussen gesproken... In Winterfell gaat het niet helemaal goed. Wat ik voor ongeveer elke aflevering al voorspelde, wordt nu bewaarheid: Littlefinger heeft inderdaad een smerig plannetje. De smiecht! Hij heeft zolang weinig uitgespookt dat je bijna zou vergeten hoe uitgekookt hij was. Ik hoop dat hij voor flink wat drama zorgt, maar het is wel de bedoeling dat Sansa en Arya zich uiteindelijk samen tegen hem keren. Ik denk niet dat de beide zussen de hele serie zullen overleven, maar ik wil ze niet zien sneuvelen in een familieconflict. Dus kom terug, Jon... Of misschien kan Bran zich eens wat aangenamer aanwezig maken?

Indrukwekkend: Jon en de draak. Ik ben geen groot fan van de draken (deus ex machina...) maar ze zijn toch wel mooi gemaakt en Kit Harington acteert er zo goed mee dat je toch bijna zou geloven dat ze echt zijn. Daenerys keek een beetje sip, volgens mij weet ze dat ze de alleenheerschappij over haar draken kwijt is. Dat in combinatie met Gilly's achteloze opmerking (waar Sam niet eens naar luistert!) neemt toch wel elke twijfel weg over Jons afkomst.

Ook fijn: Daenerys maakt zich niet bepaald populair door de 'keuze' die ze haar gevangenen geeft. Als ze wil bewijzen dat ze niet net als haar vader is, is dit niet bepaald de beste manier... Dit leidt weer tot een aardige conversatie tussen Tyrion en Varys.

Verder is Davos zijn eigen leuke zelf, en zien we een flink aantal oude bekenden terug. En ja, dat is soms een beetje wish fulfilment. Ik snap op zich ook wel de opmerkingen over dat de dingen te snel gaan (om het even samen te vatten). Ik vind het ook onzin dat Davos en Tyrion zich zo snel van de ene plek kunnen bewegen, bijvoorbeeld. Als je dat vergelijkt met de tijd dat Jaime en Brienne ooit samen onderweg waren... Aan de andere kant, dan heb je weer mensen klagen dat het te lang duurt. Ook denk ik dat het ook hoog tijd is dat sommige personages en verhaallijnen samen komen. Het duurt immers niet heel lang meer voor het hele verhaal voorbij is! Dus ik vind het goed dat deze aflevering een mogelijkheid biedt om de strijd om Westeros te koppelen aan de strijd tegen de White Walkers.

Aflevering zes is dus al uit, maar ik wil er toch nog mijn verwachtingen voor uitspreken:

- zoals ik zei, meer Sansa vs Arya, maar graag zonder noodlottige afloop

- mogen we Lyanna Mormont terug? Niet omdat het moet, maar omdat het kan?

- er gaan mensen ten noorden van The Wall = er gaan mensen dood. Ik had voor mezelf al de theorie dat Jorah de Wight wordt die ze mee terugbrengen maar de door Animosh aangehaalde Cleganebowl vind ik een veel beter plan. Het zal hoe dan ook spannend worden, maar of het een tweede Hardhome wordt?

Oei, wat is het nu moeilijk om niet al de spoilers van aflevering zes te lezen!


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Voor iemand die nog nooit een Game of Thrones episode gezien heeft, blijft het toch fascinerend te aanschouwen hoe obsesief velen hier mee bezig zijn. Wie weet ben ik nét hetzelfde eens ik er van start mee ga.


avatar van legian

legian

  • 777 berichten
  • 0 stemmen

jasper schreef:

Met andere woorden: deze aflevering vat dit seizoen perfect samen. Spectaculair maar cliché, spannend maar voorspelbaar en intens bevredigend maar ook frustrerend vanwege het matige script.

Dit is precies wat ik dacht na de aflevering gezien te hebben, afgezien van het intens bevredigend.

Het begin voelde eindelijk weer vertrouwd en bijzonder sterk in verhouding met de rest van dit seizoen. De zesde is mijn favoriete aflevering. En dat is simpelweg omdat Jon weer op de plek is waar die thuishoort, er eindelijk weer dreiging is van het enige nog boeiende conflict en omdat ze nu een draak hebben om de rest lekker af te maken. Verder is het seizoen vrij matig, ja we krijgen eindelijk pay-off voor al die jaren wachten op Dany haar oversteek, maar het voelt zo leeg. In de vorige seizoenen werd er opgebouwd en opgebouwd en was de climax ongelofelijk bevredigend, nu is het climax na climax zonder opbouw en tijd om er even bij stil te staan. Precies hetgeen wat de climax altijd zo bevredigend maakte is nu verdwenen.

Ik heb ook erg het gevoel dat ze alsnog teveel in deze paar afleveringen wilde stoppen. Ze hadden makkelijk 10 afleveringen kunnen maken met dit materiaal. Zo hadden ze wat meer tijd mogen nemen om een aantal personages eruit te schrijven, dit ging nu wel heel snel en gemakkelijk. Tegelijkertijd word er een drama toegevoegd wat nergens voor nodig is (Laat Arya en Sansa elkaar maar afmaken, de zijn in dit seizoen bijzonder irritant geworden).

Ik merk duidelijk dat ik ondertussen wel klaar ben met GoT. De pacing is de spuigaten uitgelopen en dat heeft geen goed gedaan voor het verhaal en al helemaal niet voor mijn interesse. Dan kunnen ze er nog zoveel fanservice in gooien als ze willen, het is gewoon een draak van een seizoen aan het worden. Het is dat ik al die jaren geinvesteerd heb in de serie en ik de Night King op de Iron Throne wil zien zitten dat ik het nog blijf volgen.

De laatste moet wel een ongelofelijke knaller gaan worden wil ik hier nog een redelijk cijfer voor gaan neerzetten.

#GoNightKing


avatar van Tommeh

Tommeh

  • 7276 berichten
  • 3162 stemmen

het is gewoon een draak van een seizoen aan het worden.

Prachtige samenvatting van dit seizoen.


avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

  • 461 berichten
  • 207 stemmen

Al bij al een mindere episode. Het conflict tussen Sansa & Arya voelt wat geforceerd aan. En de redding van Jon en zijn kliek door Dany gaat wel heel erg snel en makkelijk. Dit had beter en geloofwaardiger geschreven en uitgewerkt kunnen worden.

Het leger van de doden aan het meer, de aanval van de draken en het neerhalen van Viserion zien er wel weer prachtig uit en dat alleen maakt de aflevering toch wel de moeite waard.

Ook de romantiek voelt te gemaakt aan. Over het algemeen wordt het ook wel te voorspelbaar. Al is het effect van Viserion de ijsdraak wel verpest door alle spoilers waar geen ontkomen aan leek.


avatar van DjFrankie

DjFrankie

  • 3001 berichten
  • 3097 stemmen

jasper schreef:

Ik verwacht dat de grote cliffhanger de val van de Muur zal zijn. .

Als dit gebeurt in dit seizoen dan vraag ik me af wat er in seizoen 8 nog moet gebeuren. Gaat seizoen 8 dan helemaal over de strijd tegen The Night King en zijn volgelingen? Mij lijkt dat dit seizoen afgesloten wordt door iets wat gebeurt tussen Dany . Cersei en Brienne. Op King's Landing in ieder geval


avatar van J.Ch.

J.Ch.

  • 536 berichten
  • 680 stemmen

Wel, dat was best een spannende aflevering. Zeker niet vervelend om naar te kijken. Dat gezegd hebbende, vond ik dit de minste van het seizoen. Het is niet ongebruikelijk dat de een-na-laatste aflevering van een seizoen zich op een beperkt aantal verhaallijnen focust. Normaliter is dat een goede zaak, omdat de belangrijkste verhaallijn (Battle of the Bastards, Blackwater...) van dusdanig epische proporties is dat het bijna alle aandacht hoort te krijgen. In déze aflevering is de grote verhaallijn gewoon niet episch genoeg hiervoor.

Ik geef onmiddellijk toe dat ik het echt spannend vond, bij vlagen. De scènes in het Noorden zagen er ook echt schitterend uit. En een zombie-ijsbeer! Maar ik krijg nergens dat 'o-nee-dit-gaat-helemaal-fout'-gevoel wat ik bij Hardhome wel had. Nu kijk ik Game of Thrones sowieso niet voor de zombie-verhaallijn, maar Hardhome maakte behoorlijk indruk en ik had gehoopt op iets wat daarbij in de buurt kwam. Maar nee. Het eilandje waar de helden op terechtkomen voelt als een soort slappe herhaling van Battle of the Bastards, onze vrienden maken een aantal bar slechte plannen, er komen maar liefst twee dei ex machina aan te pas, en - ik kan het nauwelijks geloven dat ik dit zeg - er gaan te weinig mensen dood. Alleen Benjen komt opgedoken en gaat dezelfde minuut ten onder, net zo frustrerend en onbevredigend als Blackfish destijds. Uiteindelijk is er niet heel veel gebeurd, als je het eind van de aflevering vergelijkt met het begin. Ik bedoel, er ligt geen halve stad in puin, er is geen massaal zombieleger opgestaan en iedereen die er toe doet is nog intact. Nu zullen anderen het verlies van een draak als een iets schokkender gebeurtenis beschouwen dan ik, dat weet ik ook wel...

En dan heb je Jon en Daenerys. Ik begin te vrezen dat het de bedoeling is dat ze samen de eindstreep gaan halen, al dan niet met kind. Zeg, Jon is zelf toch al Ice + Fire? Over de chemie tussen Clarke en Harington heb ik niets te klagen, maar ik vind het zo'n gemakkelijke oplossing voor een heleboel problemen. Wel heeft het als effect dat ik, moet ik schoorvoetend toegeven, Daenerys een heel klein beetje minder vervelend vind omdat ze om Jon geeft. Maar dan bedenk ik me hoe stom ze deed tegen Tyrion eerder deze aflevering en dan heeft ze een deel van haar krediet alweer verspeeld.

Ik weet dat ik al weken zeur over de Starks en het plan van Littlefinger. Nu er eindelijk schot in de zaak zit ben ik echter niet onverdeeld tevreden. Ook hier kan ik de acteurs niet de schuld vinden, en ik weet ook niet zo goed wat ik anders had gewild, maar het had in ieder geval anders gemoeten. En ik mis Lyanna Mormont om iedereen eens even duidelijk de waarheid te zeggen. Of misschien kan Bran eens wat dingen duidelijk maken? Hij heeft zich tot nu toe niet heel nuttig gemaakt dit seizoen - laat staan geliefd.

Genoeg te zeuren, dus. Ik wil dit seizoen zeker niet als verloren beschouwen - daar was alleen aflevering vijf al veel te goed voor - maar ik hoop toch dat ze het beste voor het laatst hebben bewaard. Seizoen zes had ook nog wel wat verrassingen bewaard voor de finale...

Mijn verwachtingen:

- het is nu écht tijd voor the wolfpack vs. Littlefinger

- het wordt ook écht tijd dat Bran doet waar hij voor bestaat: ons flashbacks laten zien. Of anders wat hoognodige dingen uitleggen, of in een zombie-draak wargen of zo

- drama in King's Landing. Ik heb nog geen idee hoe of wat, maar ik heb wél hoge verwachtingen. Ik hoop/verwacht dat het grote drama hier plaatsvindt en dat we voor nu even klaar zijn Beyond the Wall. Iets in mij zegt dat er volgende week iets heel erg fout gaat... Spannend!


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

legian schreef:

afgezien van het intens bevredigend.

"Intens" was inderdaad een beetje overdreven, maar ik wilde na al mijn gemopper duidelijk maken dat ik nog steeds plezier beleef aan de serie. Ik ben het volledig met je eens dat deze serie veel mist van wat de eerdere seizoenen zo goed maakte: een goede spanningsboog (dit seizoen voelt ontzettend gehaast), onvoorspelbaarheid (de main characters hebben allemaal plot armor), een logisch plot (hier wordt voortdurend geknoeid met tijd, en veel ontwikkelingen zijn ongeloofwaardig), sterke karakterontwikkeling (nu is Tyrion opeens incompetent en zijn Arya en Sansa verstrengeld in een opgeklopt conflict), het overstijgen van fantasy tropes (dit seizoen omarmt juist clichés) en het schetsen van conflicten waarin het moeilijk is om de "good guys" en "villains" aan te wijzen (nu is dat volstrekt duidelijk). Dit seizoen voelt meer aan als een blockbuster waarbij je je verstand op nul moet zetten, en dat is best vermakelijk maar veel minder bevredigend dan de complexe wereld van de eerdere seizoenen. Maar het is mijns inziens wél een erg leuke blockbuster, met personages waar we om geven, leuke karakterinteracties, veel spektakel en hoge productiewaardes, en daardoor bekijk ik het ondanks alles nog steeds met plezier.

het enige nog boeiende conflict

Ik heb dat eerlijk gezegd altijd het minst interessante conflict in de serie gevonden. De meest interessante conflicten in de serie zijn voor mij de menselijke conflicten waarin niemand zonder blaam is en moeilijke afwegingen gemaakt moeten worden tussen eer, familie, liefde en pragmatische overwegingen. Het conflict met de white walkers is daarentegen een simpel conflict tussen goed en kwaad, waarin de "helden" van het verhaal (Jon, Daenerys, Tyrion, etc.) de mensheid moeten beschermen tegen de monsters.

DjFrankie schreef:

Als dit gebeurt in dit seizoen dan vraag ik me af wat er in seizoen 8 nog moet gebeuren. Gaat seizoen 8 dan helemaal over de strijd tegen The Night King en zijn volgelingen? Mij lijkt dat dit seizoen afgesloten wordt door iets wat gebeurt tussen Dany . Cersei en Brienne. Op King's Landing in ieder geval

Het één sluit het ander niet uit, toch? In 80 minuten moet er ruimte zijn voor beide. Zes afleveringen voor de strijd tegen The Night King en de aftermath daarvan lijken me verder zeker niet te veel van het goede (integendeel, dat conflict afraffelen in een paar afleveringen zou bizar zijn). Daarnaast moet Jon nog steeds ontdekken dat hij een Targaeryen is, en de persoon met de beste aanspraak op de Iron Throne, en dat het conflict met Cersei volgende week al afgesloten zal worden is verre van zeker. Als The Wall een keer moet vallen (en dat verwacht ik zeker) lijkt de finale van dit seizoen me daar dus een uitstekend moment voor. De tijd is er rijp voor, en wat is een beter moment om het seizoen mee te eindigen?


avatar van legian

legian

  • 777 berichten
  • 0 stemmen

jasper schreef:

(quote)

Ik heb dat eerlijk gezegd altijd het minst interessante conflict in de serie gevonden. De meest interessante conflicten in de serie zijn voor mij de menselijke conflicten waarin niemand zonder blaam is en moeilijke afwegingen gemaakt moeten worden tussen eer, familie, liefde en pragmatische overwegingen. Het conflict met de white walkers is daarentegen een simpel conflict tussen goed en kwaad, waarin de "helden" van het verhaal (Jon, Daenerys, Tyrion, etc.) de mensheid moeten beschermen tegen de monsters.

Ben ik volledig met je eens. Die spanningen voelde zo menselijk en realistisch en het maakte het ook lastig om echt een kant te kiezen. Maar sinds dit seizoen (mijn inziens begon dat het vorige seizoen al) is dat allemaal verdwenen. Al die conflicten worden gereduceerd tot simpele good vs evil conflicten. Maar die hadden we al, de White Walkers.

Het toffe aan dat conflict vond ik altijd de dreiging die er was. Niemand geloofde dat ze er waren, ze waren vrijwel onmogelijk om te vermoorden en ze komen met een alsmaar groeiend leger. Bij alle conflicten was er die constante dreiging (voor de kijker voornamelijk). Ik heb al die seizoenen dan ook gewacht tot het moment dat "Winter is here" geroepen werd, puur om de massale slachtpartij te zien waar al die seizoenen naar opgebouwd. En dat is nu eindelijk gebeurt en tegelijkertijd zijn alle andere conflicten van hun kracht ontdaan (en daarmee eigenlijk de hele serie).

dat maakt dat ik dit eigenlijk nog het enige boeiende conflict vind. Wie de troon krijgt kan mij gestolen worden. Geen van de personage's is capabel genoeg om erop te kunnen zitten.

Dit seizoen voelt meer aan als een blockbuster waarbij je je verstand op nul moet zetten, en dat is best vermakelijk maar veel minder bevredigend dan de complexe wereld van de eerdere seizoenen. Maar het is mijns inziens wél een erg leuke blockbuster, met personages waar we om geven, leuke karakterinteracties, veel spektakel en hoge productiewaardes, en daardoor bekijk ik het ondanks alles nog steeds met plezier.

Ook hier ben ik het mee eens, maar ik verwacht van game of Thrones veel meer. Anders zet ik Warcraft, The Hobbit of Lord of the Rings wel op. Die films vermaken mij prima en doen eigenlijk hetzelfde als dit seizoen. Terwijl GoT juist deed wat die films niet konden, zoals je zelf al aangeeft.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

  • 264 berichten
  • 114 stemmen

legian schreef:

tegelijkertijd zijn alle andere conflicten van hun kracht ontdaan (en daarmee eigenlijk de hele serie).

Dat krijg je er natuurlijk van als alle hoofdpersonages doodgaan. Ik ben het verder grotendeels maar niet helemaal met je eens: er zijn mijns inziens nog een paar interessante "menselijke" conflicten over. Ik ben er bijvoorbeeld benieuwd naar hoe Jon om zal gaan met de ontdekking dat hij een Targaeryen is, en hoewel de redemption arc van Jaime de laatste seizoenen gestagneerd is hoop ik nog steeds op een sterke conclusie. Maar verder zijn er inderdaad weinig boeiende conflicten (en personages) over.

Maar met het einde in zicht wordt de hand van Martin volgend seizoen hopelijk weer wat zichtbaarder.

Terwijl GoT juist deed wat die films niet konden, zoals je zelf al aangeeft.

Dat is inderdaad erg jammer, maar ik probeer zo goed en kwaad als het kan toch maar te genieten van wat we hebben (en ondanks het matige script doet de serie nog steeds veel goed) in plaats van me te verliezen in wat de serie kwijt is geraakt. Het zou zonde zijn om mijn ervaring te laten verpesten door teleurstelling.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.