menu
Mijn Series +

The Punisher - Seizoen 1 (2017)

Alternatieve titel: Marvel's The Punisher

mijn stem
3,84 (87)
87 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur

ontwikkeld door Steve Lightfoot
met Jon Bernthal, Jason R. Moore en Ebon Moss-Bachrach

Frank Castle wordt achtervolgd en opgejaagd na de moord op zijn familie. Gaandeweg verandert hij in een alom gevreesde burgerwacht, die gebruik maakt van zeer dodelijke methodes om de misdaad te bestrijden. In de criminele onderwereld staat Castle bekend als "The Punisher", een verloren man met veel verdriet die voor niets en niemand uit de weg gaat.

 1. 3 AM
 2. Two Dead Men
 3. Kandahar
 4. Resupply
 5. Gunner
 6. The Judas Goat
 7. Crosshairs
 8. Cold Steel
 9. Front Toward Enemy
 10. Virtue of the Vicious
 11. Danger Close
 12. Home
 13. Memento Mori
zoeken in:
avatar van HALVE TAMME.
4,0
HALVE TAMME. (moderator)
Jon Bernthal als The Punisher, een zeer goede keuze als je
het mij vraagt.

Eerste serie van dit jaar waar ik ontzettend naar uitkijk .

avatar van 606
4,0
606
Eens en eens

avatar van Kos
Kos
Ja Bernthal lijkt me hier idd wel goed voor.

tovenaar
Dat was ie ook al in Daredevil season 2 hoor .

avatar van HALVE TAMME.
4,0
HALVE TAMME. (moderator)

avatar van Kondoro
4,0
Hier heb ik donders veel zin in!


avatar van Harvey Specter
4,0
Can't wait for this series to start. The punisher was amazing in Daredevil season two. They said it will arrive on netflix any time by now.

avatar van Robbie.T.
Release datum is bekend gemaakt in trailer #2

Marvel's The Punisher | Official Trailer 2 [HD] | Netflix - YouTube

17 november 2017

avatar van The Oceanic Six
4,0
Vanaf morgen!

avatar van Harvey Specter
4,0
Welcome back Frank. This is gonna be an awesome weekend!

avatar van Robbie.T.
Heeft iemand al iets te melden over de serie? Ik zie dat de waarderingen slechts gematigd positief zijn. De NY Times recensent was niet al te enthousiast en op RottenTomatoes krijgt de show ook maar een 6,7. Is dit een hit and a miss of valt het allemaal wel mee?

avatar van Harvey Specter
4,0
Robbie.T.

I really like it. It has a really good storytelling with a lot of depth in it. The first few episodes are not as brutal as i thought they might be but i don't really care. I'm like halfway through in te series now.

avatar van The Oceanic Six
4,0
Robbie.T. schreef:
Heeft iemand al iets te melden over de serie? Ik zie dat de waarderingen slechts gematigd positief zijn. De NY Times recensent was niet al te enthousiast en op RottenTomatoes krijgt de show ook maar een 6,7. Is dit een hit and a miss of valt het allemaal wel mee?


Voorlopig 2 afleveringen gezien, bevalt uitstekend. Zeker de eerste aflevering was heerlijk bruut. Tof personage, als ze het niveau vast houden tot het einde is het een topserie.

avatar van legian
4,0
Het is bij vlagen erg bruut, helemaal aan het eind wordt het best pittig. Overal valt het qua actie trouwens best mee, het gaat veel meer over Frank zelf en zijn geschiedenis. Ik ben hier erg blij mee, eindelijk een Marvel serie die weer dezelfde kwaliteit als Daredevil seizoen 1 weet te halen.

Ik ben echter wel benieuwd hoe ze dit verder in het opgezette universum gaan uitbreiden.

Er is wel de gebruikelijke kritiek bij de Marvel series, dit had in minder dan 13 afleveringen gekunt. Pluspuntje trouwens voor de intro, die gaf mij weer hetzelfde gevoeld als de intro van Daredevil
Zal binnenkort er eens meer over neertikken.

avatar van Robbie.T.
Aah, dus jullie zijn positief, dat is dan weer mooi om te lezen. Ik sta zelf niet echt te springen om dit te gaan bekijken, maar het komt in ieder geval op mijn kijklijstje voor wanneer ik eraan toe kom.

avatar van legian
4,0
Het beste van Daredevil seizoen 2 heeft eindelijk zijn eigen serie. Veruit de serie waar ik het meest naar uitkeek van Marvel. In Daredevil kwam al naar voren wat het doel zou zijn en wat zijn geschiedenis is. De grote vraag was daarom of ze dat goed in 13 afleveringen konden verwerken. Helemaal gelukt is dat niet, zo halverwege kakt het wat in en lijkt het wat uitgerekt te worden. Tel daar enkele subplotjes bij op en de 13 afleveringen zijn gevuld. Een van die subplotjes had er makkelijk uit gekund (een jonge veteraan die de oorlog niet achter heeft gelaten) maar toont wel de kern van The Punisher als personage. Vervelend waren ze daarom ook niet.

Verder is The Punisher een vreemde in de Marvel series. Dat komt onder andere door de hardheid waarmee The Punisher opereert. In tegenstelling tot de andere is het doel hier om iedereen af te maken, niet alleen de grote baas maar letterlijk iedereen die er iets mee te maken heeft. En dat doet The Punisher natuurlijk volledig in zijn eigen stijl. Dat is direct nummer twee, hij heeft geen superkrachten (hoewel hij de hoeveelheid verwondingen vrij makkelijk te boven komt) terwijl de andere dat wel hebben.
Nummer drie is het persoonlijke verhaal wat verteld wordt. Bij de andere Marvel series wordt het allemaal persoonlijk gemaakt, maar de impact is toch heel anders. Frank Castle's geschiedenis de enige reden voor zijn actie, hij heeft geen doel om alle misdaad te bestrijden of om iedereen te helpen. Het gaat hem alleen om de mensen om wie hij geeft. Daarnaast is deze geschiedenis ook wel het meest tragisch van de 5 ‘helden’. Dat maakt de sfeer ook heel anders. Veel grauwer, harder en bijzonder on point met betrekking tot wapens en aanslagen.

Verhaal technisch zal er vast wel iets op aan te merken zijn, ik heb echter geen storende factor gevonden. Ook de subplotjes werken goed. De geschiedenis is natuurlijk ook vrij tragisch. Zijn vrouw en kinderen worden op klaarlichte dag vermoord door dezelfde mensen waar hij zijn leven voor geriskeerd heeft. Het maakt zijn redenatie en gedachtegang begrijpelijk.

De actie is daarom ook erg hard. Hier geen nette martial arts maar veel knalwerk waarbij het vaak vrij simpel gehouden wordt. De bruutheid van de actie komt voornamelijk aan het eind naar voren waar hij zijn oude baas volledig mishandelt. Dat staat in schril contrast met eerdere acties waarbij hij iemand simpelweg door zijn kop schiet omdat hij toch niets te melden heeft. Het toont ook direct dat zijn acties voor hem persoonlijk zijn en zodra de mensen die ertoe doen in beeld komen verliest hij subtiliteit uit het oog. Het zijn echter geen memorabele scene’s (hoewel de laatste best wel is blijven hangen). Een visueel spectaculaire vechtscene zoals Daredevil had heb ik hier niet kunnen vinden. Erg is dat trouwens niet.

Ik kan rustig zeggen dat de serie niet verveeld. Dat de verschillende personage’s ook allemaal wat te bieden hebben, hoewel sommige wel weer erg cliché zijn (de uiteindelijke badguy is zijn oude partner). En dat de 13 afleveringen snel voorbij waren. Samen met het eerste seizoen van Daredevil toch wel de beste van de marvel-netflix series.

Het was ook fijn om Karen page weer te zien. Vond dat altijd al een fijn personage en ze werkt hier ook erg goed. Wat ik mij echter wel heel erg afvraag is hoe dit nu doorgezet gaat worden. Zijn verhaal is hiermee klaar en ik zie hem de defenders eigenlijk ook niet zo snel helpen. Tevens heb ik het idee dat als hij aan het eind dood gegaan was (wat helemaal niet zo gek is met de verwondingen die hij opgelopen heeft) de serie een krachtigere afsluiting had gehad. Maar ‘I’ll See you red’ moet natuurlijk nog wel waargemaakt worden.

Ik wil trouwen ook de intro nog even benoemen. Waar ik bij de andere series de intro snel doorzet heb ik dat hier totaal niet gedaan. Een visueel mooie intro met een erg fijne track die direct de toon zet voor de serie. Ook hiermee staat hij gelijk aan Daredevil voor mij.

Overall een erg sterke, harde en grauwe Netflix-Marvel serie die eindelijk weer eens 13 afleveringen weet te boeien.
Uitkijken naar het tweede seizoen doe ik trouwens niet echt en dat heeft alles met het verhaal te maken. Ik heb sterk het idee dat de impact die hier is in het vervolg niet meer haalbaar is. Daredevil had namelijk precies hetzelfde probleem met zijn tweede seizoen.

avatar van The Oceanic Six
4,0
De enige reden dat ik destijds Daredevil seizoen 1 en 2 heb bekeken was omdat ik las dat The Punisher in dat tweede seizoen mee ging doen in een bijrol. Daredevil was vermakelijk, maar The Punisher maakte dat het me allemaal bij is gebleven. En het was dus fijn nieuws dat hij een eigen serie ging krijgen en na lang wachten konden we vorige week dan eindelijk eraan beginnen. Gelukkig stelt de serie niet teleur en krijgt Jon Bernthal alle ruimte om zijn personage Frank Castle / The Punisher uit te diepen.

Het levert een seizoen met pieken en dalen op, zeker in het middenstuk zaten er soms niet al te interessante afleveringen bij waardoor het van mij ook wel gereduceerd had mogen worden tot 10 afleveringen, maar alles bij elkaar overtuigt de serie. Sterke hoofdrolspeler, een lekker rauw sfeertje en een goede mix van verhaal met daarbij snoeiharde actie. En snoeihard is ook echt snoeihard, met een hoop bloed, verminkingen en smerige kills. Zo hoort The Punisher te zijn en zo is het ook. Memorabele stukken vond ik de afrekening met de bende in de eerste aflevering, de shoot out met zijn verloren maat in de bossen tegen het eliteteam en de aflevering op het einde in het hotel. Dat waren echt wel heerlijke scènes. Soms had er wel iets meer in mogen zitten, maar ik snap de dosering. Het achtergrondverhaal verdient namelijk ook de aandacht. Niet elk subplotje was even goed, maar het werd ook nooit slecht.

(nipte) 4*

Ik ben deze week aan 'The Punisher' begonnen, maar ik vond de eerste afleveringen niet echt de moeite waard. De serie kent m.i. een behoorlijk langdradige start. Gisteren ben ik bij aflevering 5 beland, en hier werd het wat interessanter. Ik hoop dat de omslag is ingezet.

avatar van MinoltaMan
3,0
Geen hoogvlieger qua verhaal, maar de serie kijkt echt lekker weg als je van de wat hardere actie houdt!

4,5
Absoluut bad-ass!

avatar van Bottleneck
4,5
Shit, gave serie. Death Wish 2017-stijl. Hoewel het natuurlijk over the top is (onmenselijke incasseringsvermogens), toch bijt dat vreemd genoeg niet met de serieuze insteek van PTSS en van het CIA- en Homeland-gedoe, en zonder dat dat laatste pretentieus wordt.

Best apart... misschien omdat het gewoon goed in elkaar zit: muziek, script, cliff hangers, bruutheid op z'n tijd en de personages, Lieberman niet te vergeten.

Heb trouwens geen enkel echt inkakmoment gehad, ook niet in het middenstuk. Elke aflevering heeft wel iets te bieden zoals Gunner in het bos (tof camerawerk ook) en de aanslag op de senator. Zo bouwt het per aflevering op naar de climax.

Zelfs met een plothole hier en daar, en theatrale dingen zoals de draaimolen aan het einde komt The Punisher weg. Ideaal vermaak.

avatar van horizons
2,0
Ik kom er echt niet doorheen. Bij aflevering vijf moed opgegeven.
Saai. Matig acteerwerk. Bernthal is totaal geen Punisher maar hij wordt totaal niet geholpen door schrijfwerk.

avatar van hoffhaan
4,0
Geen verkeerde serie. Het vermaakt zeker. 3.5

avatar van The Oceanic Six
4,0
Recap S1 'The Punisher'! - Serietotaal.nl

Omdat seizoen 2 binnenkort gaat draaien (wie 'm toe wil voegen, graag!)

avatar van ZZ TOP
4,0
The Punisher seizoen 2 releasedatum bekendgemaakt

Vanaf 18 januari op Netflix!
Ben benieuwd. Eerste seizoen was zeer vermakelijk.

avatar van Dorstigjimmyke
Drie afleveringen ver en ik moet zeggen dat de scènes met geweld wel goed zijn. Lekker bruut! Het komt wel wat traag op gang, maar daar hadden ze voor gewaarschuwd. Hopelijk gaat dit in stijgende lijn.

avatar van Binge-Watcher
3,5
Wraak! Heerlijk!

avatar van HALVE TAMME.
4,0
HALVE TAMME. (moderator)
Semper Fi.

Weet je wat zo mooi is aan The Punisher? The Punisher is net als Batman gewoon een mens. The
Punisher wordt neergeschoten staat op en gaat weer verder. The Punisher wordt neergeschoten
wordt opgelapt en gaat weer verder. The Punisher is Bad Ass. The Punisher is een man met een
missie. The Punisher is een man met focus. The Punisher, The Punisher, The Punisher: HOOYAH!
Extreem genoten van seizoen 1. De kogels vliegen je om de oren. Heerlijk! Season 2: here i come!
HOOYAH!

avatar van HALVE TAMME.
4,0
HALVE TAMME. (moderator)
Off-topic berichten verwijderd.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:16 uur

geplaatst: vandaag om 13:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.