• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.415 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bedrag - Seizoen 2 (2016)

3,69 45 stemmen

Alternatieve titel: Follow the Money

IMDb beoordeling: 7,6 (4.845)

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 52 minuten

Ontwikkeld door: Jeppe Gjervig Gram, Anders Frithiof August en Jannik Tai Mosholt

Met: Thomas Bo Larsen, Nikolaj Lie Kaas en Natalie Madueño

Oorsprong: Denemarken

Datum van release: zondag 25 september 2016

Eerst uitgezonden op: DR1 (Denemarken)

  • On Demand:

  • myLum (Lumière) Bekijk seizoen 2 via myLum (Lumière)
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bedrag

Wanneer het lijk gevonden wordt van een werknemer van Energreen, wordt er een onderzoek gestart die de duistere geheimen van het energiebedrijf blootstelt. We volgen een politieman die werkt aan de zaak waarin hij probeert te achterhalen wat er gaande is in Energreen, een vrouw die in de juridische afdeling werkt van Energeen en in haar poging om meer te krijgen op een geheim stuit die alles kan veranderen en een automonteur die betrokken raakt in een crimineel netwerk dat zich gespecialiseerd heeft in het stelen van auto's.

Afleveringen Seizoen 2 (2016)

  1. Aflevering 1

    25 september 2016 (56 minuten)

    Een klein timmerbedrijf dat onder mysterieuze omstandigheden failliet is gegaan, trekt de aandacht van frauderechercheur Mads Justesen. Hij krijgt lucht van misstanden bij een grote nationale bank. Nicky klust bij via de Zweed en Claudia vindt werk in een coffeeshop als ze na anderhalf jaar de gevangenis verlaat. Daar duikt plotseling een oud-collega van Energreen op: Knud Christensen doet haar een interessant voorstel.

  2. Aflevering 2

    2 oktober 2016 (58 minuten)

    Mads heeft moeite om eerdere gebeurtenissen te accepteren. Het maakt hem extra strijdvaardig om verder te komen in zijn zaak, en dat leidt naar een interessant inzicht. Claudia heeft een succesvolle eerste werkdag, maar de consequenties van haar methoden zitten haar al op de hielen. Nicky neemt noodgedwongen meer verantwoordelijkheden op zich, maar begeeft zich daarmee plotseling op onbekend terrein.

  3. Aflevering 3

    9 oktober 2016 (58 minuten)

    Mads en Alf graven in de zakelijke relaties van de Nova Bank. Nicky's bijbaan wordt een groeiend probleem in zijn persoonlijke leven: zijn vriendschap met Bimse komt verder onder druk te staan. Ook de relatie van Mads en Kristina wordt opnieuw op de proef gesteld, terwijl Claudia het contact met haar zoon probeert te herstellen. Daarnaast levert Claudia grote inspanningen om haar werkgever te behoeden voor een overname.

  4. Aflevering 4

    16 oktober 2016 (1 uur)

    Mads en Alf hebben de grootste moeite met het in kaart brengen van alle misstappen van Nova Bank. Ze weten echter niet dat hun baas, Nanna, alle informatie direct doorspeelt naar de baas van Nova Bank zelf.

  5. Aflevering 5

    23 oktober 2016 (1 uur)

    Mads en Alf weten dat het faillissement fraude van Nova Bank in direct verband staat met Christensen, maar die lijkt overal mee weg te komen. Wanneer ze zijn voormalige partner vinden waar hij mensen mee oplichtte, lijken ze een zaak om Christensen te kunnen bouwen.

  6. Aflevering 6

    30 oktober 2016 (1 uur)

    Christensen heeft Nicky ingehuurd om een jong kind te kidnappen. Het betreft Helge Larsen, een kleinkind van zijn voormalige partner. Helge weet echter te ontkomen. Mads en Alf duiken dieper alle documenten in.

  7. Aflevering 7

    6 november 2016 (1 uur)

    Sinds de dood van Olga, is Mads meer vastberaden dan ooit om Christensen te kunnen pakken. Hij gaat tegen de adviezen van Alf en Henriette in, maar ontdekt op deze manier belangrijke informatie. Simon probeert zich ondertussen te bewijzen.

  8. Aflevering 8

    13 november 2016 (1 uur)

    Claudia praat met de politie over de zaak en geeft veel informatie. Het belangrijkste bewijsmateriaal geeft ze echter niet aan de politie. Mads wil Claudia over halen om hem te vertellen over de ontsnappingsroute die Christensen verzonnen heeft.

  9. Aflevering 9

    20 november 2016 (1 uur)

    Doktoren vechten voor het leven van Alf terwijl Mads ongeduldig afwacht. Nicky breekt in bij de zwangere Kristina om bewijsmateriaal tegen Christensen weg te werken. Absalon staat op het punt om failliet te gaan en Amanda en Simon maken ruzie.

  10. Aflevering 10

    27 november 2016 (1 uur)

    Alf probeert de snode plannen van Christensen te verijdelen. Samen met Mads wil Alf ervoor zorgen dat Christensen de Deense economie gaan schade kan berokkenen, maar het lijkt erop dat ze te laat zijn. Amanda heeft moeite om te bewijzen dat Simon hier niet bij betrokken is.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van DjFrankie

DjFrankie

  • 3001 berichten
  • 3097 stemmen

Prima vervolg op het eerste deel, blijft boeien deze Deense serie.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Hier heb ik geen zin in, maar ik heb het niet altijd voor het zeggen...


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

En inderdaad, weer 2 afl. gezien. Van hetzelfde laken een driedelig pak, maar niet onaardig verder.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Zelfs iets leuker en interessanter dan s1, tot nu toe. Iets.


avatar van AOVV

AOVV

  • 347 berichten
  • 1916 stemmen

Na de laatste aflevering van het eerste seizoen vroeg ik me af of er een vervolg zou komen, omdat de finale van dat eerste seizoen vrij sluitend was. De makers hebben er een tweede seizoen aan gebreid, en dat is me, toegegeven, iets minder bevallen dan het eerste.

Het seizoen begint met de vrijlating van Claudia uit de gevangenis, waarin ze terecht was gekomen na het fiasco van Energreen. Ze vindt werk in een koffiehuis, maar algauw blijkt dat haar toekomst zich toch weer in de zakenwereld zal afspelen, meer bepaald bij de banken Nova en Absalon. Dit lijkt me een logisch begin, zeker ook gezien de rancune die Claudia voelt voor Knud Christensen, de topman van Nova Bank die in het eerste seizoen de waarlijke slechterik bleek te zijn. Die rancune drijft Claudia soms tot erg egoïstische, koude besluiten, en de plot tot enkele onlogische, minder geslaagde wendingen. Het kat- en muisspel tussen Claudia en Absalon Bank (is ze nu in dienst of niet?) heeft op den duur een wat irriterend effect.

Mads en Nicky spelen ook dit seizoen een hoofdrol. Mads blijft z'n eigenwijze, nukkige zelf, maar Nicky maakt een evolutie door. Gaandeweg zinkt hij steeds verder weg in de donkere poel waar hij zelf is ingesprongen, maar hij maakt ook promotie; de Zweed ziet een grootse toekomst voor 'm weggelegd. Zijn aandeel in het verhaal is dit tweede seizoen één van de grote opstekers.

Met de dood van Christensen aan het eind lijkt het doek nu toch te zijn gevallen; de eindjes zijn nog beter (al dan niet wat geforceerd) aan mekaar geknoopt. Al bij al toch een fijne reeks.

3,5 sterren


avatar van badfans69

badfans69

  • 3024 berichten
  • 5275 stemmen

Follow the Money III - DR Sales

This third season can be considered as a spin-off and can stand alone. The focus has shifted from white-collar crime in the world of high financing to the more gritty and rough world of street crime and drug dealing. Set to air on DR’s prime time drama slot early January 2019.


avatar van AniSter

AniSter

  • 1969 berichten
  • 1511 stemmen

Ik weet niet bij welke serie bovenstaande beschrijving hoort maar in ieder geval niet bij Seizoen 2 van 'Bedrag'. Dit tweede seizoen borduurde voort op het eerste en was een beetje van hetzelfde laken een pak, misschien net iets boeiender. Positief vond ik het financiële plot; dat werd goed en duidelijk neergezet, even los ervan of dit in de praktijk mogelijk is. Een stuk minder vond ik het criminele plot met de Zweed, Nicky en Bimse. Dit sloeg werkelijk nergens op; op momenten zelfs een domme vertoning, incl. de acties van de twee politie fraudebestrijders. Daarmee zeg ik niet dat er slecht geacteerd werd. Daar vond ik niets mis mee. Dus voor mij dezelfde waardering als Seizoen 1.


avatar van cor1946

cor1946

  • 1061 berichten
  • 1499 stemmen

1e aflevering ziet er goed uit.


avatar van cor1946

cor1946

  • 1061 berichten
  • 1499 stemmen

Heerlijke serie om te volggen. Leve Deense/Zweeds enz. series.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.