• 10.789 nieuwsartikelen
  • 162.322 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.264 gebruikers
  • 8.985.232 stemmen
Avatar
 
banner banner

Batman - Seizoen 1 (1966)

3,50 17 stemmen

Show titel: Batman

IMDb beoordeling: 7,5 (26.002)

Afleveringen: 34

Speelduur: 14 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: William Dozier

Met: Adam West, Burt Ward en Alan Napier

Oorsprong: Verenigde Staten

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Batman

De rijke zakenman Bruce Wayne en zijn pupil Dick Grayson leiden een dubbelleven. Ze zijn eigenlijk het misdaad bestrijdende duo Batman en Robin. Een geheime doorgang in Wayne Mansion leidt naar de Batcave, waar politiecommissaris Gordon regelmatig naartoe belt om hulp bij de zoveelste noodtoestand in Gotham City. Batman en Robin moeten het, met behulp vand e Batmobile en de vele gadgets, opnemen tegen een groep superschurken, waaronder The Joker, The Riddler, Catwoman en The Penguin.

Afleveringen Seizoen 1 (1966)

  1. 1. Hi Diddle Riddle

    The Riddler laat een hint achter tijdens een receptie op het Gotham City World's Fair. Batman en Robin worden opgeroepen om deze schurk op te sporen. Hij neemt het Dynamische Duo constant in de maling.

  2. 2. Smack in the Middle

    The Riddler neemt contact op met Batman voor twee nieuwe raadsels. Als Batman deze raadsels oplost, vertelt de schurk waar hij pupil Robin gevangen houdt.

  3. 3. Fine Feathered Finks

    The Penguin, meester in vals spelen, is van plan om Batman te manipuleren. Hawkeye en Sparrow delen in Gotham City gratis paraplu's uit, maar niets is wat het lijkt.

  4. 4. The Penguin's a Jinx

    Bruce Wayne ontsnapt uit een gevaarlijke val van The Penguin en keert terug naar de Batcave. Hij weet echter niet dat de paraplu van The Penguin, die Batman heeft meegenomen, een zendertje bevat.

  5. 5. The Joker Is Wild

    The Joker ontsnapt uit de gevangenis en begint aan zijn zoveelste serie misdaden in Gotham City. Nadat hij verslagen wordt door de riem van Batman, wil hij zelf ook zo'n riem hebben.

  6. 6. Batman is Riled

    Batman ontsnapt op het nippertje aan een publieke ontmaskering, maar is niet in staat om The Joker in te rekenen. Hij wordt vervolgens samen met Robin gevangen genomen door de Joker Gang.

  7. 7. Instant Freeze

    Mr. Freeze, die jarenlang verdwenen was, is teruggekeerd om wraak te nemen op Batman. Wanneer hij Batman en Robin bevriest, lijkt alles voorbij te zijn voor de helden en de inwoners van Gotham.

  8. 8. Rats Like Cheese

    Vince, een tijdelijke medewerker van het Gotham City ziekenhuis, redt Batman en Robin. Het duo gaat vervolgens verder met het achtervolgen van schurk Mr. Freeze. Lukt het ze dit keer wel om hem te verslaan?

  9. 9. Zelda the Great

    Het Dynamische Duo zet een val voor een bankovervaller, maar de vrouwelijke tovenaar heeft hen door en slaat terug.

  10. 10. A Death Worse Than Fate

    Wanneer ze hoort dat haar buit daadwerkelijk geld betreft, is Zelda opnieuw genoodzaakt om Batman en Robin in de val te lokken. Ditmaal heeft ze twee huurlingen om de klus af te maken.

  11. 11. A Riddle a Day Keeps the Riddler Away

    King Boris, de koning van een Europees land, brengt een bezoek aan Gotham City. Dit bezoek wordt onmiddellijk verstoord door een signaal van The Riddler. Batman en Robin gaan er achteraan.

  12. 12. When the Rat's Away the Mice Will Play

    Het lukt Batman om uit de handen van The Riddler te ontsnappen. Hij besluit samen met Robin om een tijdje rustig aan te doen om een plan te verzinnen. The Riddler bevrijdt ondertussen King Boris.

  13. 13. The Thirteenth Hat

    Jervis Tetsch, beter bekend als Mad Hatter, kidnapt alle juryleden die hem hebben veroordeeld voor een misdaad. Hij pakt ook hun hoofddeksels af. Zijn laatste doelwit is niemand minder dan Batman, die destijds kroongetuige was.

  14. 14. Batman Stands Pat

    Batman weet dankzij zijn superieure ademcontrole te ontsnappen van Mad Hatter. Desondanks vormt deze schurk nog steeds een groot gevaar voor de inwoners van Gotham. Wie kan hem nog stoppen?

  15. 15. The Joker Goes to School

    Een voedselautomaat op Woodrow Roosevelt High School deelt geld uit aan de studenten. Dick Grayson is aanwezig om dit te onderzoeken. Het blijkt dat de automaat in het bezit is van een bedrijf dat door The Joker gekocht is.

  16. 16. He Meets His Match, The Grisly Ghoul

    Een stroomstoring redt Batman en Robin van een elektrocutie. Ondertussen bewijst een opname van Batman dat cheerleader Susue eigenlijk een van The Jokers handlangers is.

  17. 17. True or False-Face

    False-Face vangt Batman en Robin en bindt ze vast op een metrospoor. Over enkele minuten bereikt de metro het duo en er is niemand om ze te helpen. Toch?

  18. 18. Holy Rat Race

    Alfred neemt door middel van de radio in de Batcave contact op met Batman. Batman instrueert de butler om in te verbinden met het apparaatje dat Batman om zijn arm draagt. Dit zou wel eens zijn redding kunnen betekenen.

  19. 19. The Purr-Fect Crime

    Catwoman veroorzaakt een serie diefstallen waardoor Commissioner Gordon genoodzaakt is om Batman en Robin op te roepen. Maar het doel van de misdaad blijkt niet de objecten zelf te zijn.

  20. 20. Better Luck Next Time

    Batman ontsnapt met behulp van zijn riem aan de aanvallende tijger. Hij moet echter ook nog Robin zien te bevrijden, die op het punt staat te sterven in een val.

  21. 21. The Penguin Goes Straight

    Nadat hij vrijgekomen is uit de gevangenis, richt The Penguin zijn eigen bedrijf op. Batman en Robin besluiten om Alfred als spion naar de organisatie te sturen om te kijken of alles daar wel zuivere koffie is.

  22. 22. Not Yet, He Ain't

    Batman en Robin worden verdacht van een overval die zij niet gepleegd hebben en besluiten om hun dood in scène te zetten. Ze krijgen hiermee hulp van Commissioner Gordon en Chief O'Hera. Ze staan zelfs toe dat The Penguin een tijdje in bezit is van de Batmobile.

  23. 23. The Ring of Wax

    The Riddlers meest recente schurkendaad is het stelen en het omsmelten van een wasfiguur. Hij wil de was gebruiken om een krachtige explosie te creëren.

  24. 24. Give 'em the Axe

    Het duo Batman en Robin laat The Riddler geloven dat ze zijn omgekomen. Ze moeten nu de slechterik zien te stoppen wanneer hij een schat vol Inca juwelen probeert te stelen.

  25. 25. The Joker Trumps an Ace

    The Joker zorgt voor een nieuwe misdaadgolf aan overvallen, die nergens op lijkt te slaan. Het gaat om misdaden zoals haarspelden van rijke vrouwen stelen. The Joker weet echter precies waar hij mee bezig is.

  26. 26. Batman Sets the Pace

    Na een ingenieuze ontsnapping komen Batman en Robin opnieuw op het spoor van The Joker terecht. Zijn nieuwste misdaad gaat er niet alleen voor zorgen dat hij stinkend rijk wordt, maar zal ook de reputatie van Batman schaden.

  27. 27. The Curse of Tut

    Een voormalig academicus denkt dat hij de teruggekeerde Koning Tut is. Batman en Robin besluiten dat er niets anders op zit dan hem gevangen te nemen. De handlangers van Tut zijn hen echter een stapje voor wanneer ze Bruce Wayne kidnappen.

  28. 28. The Pharaoh's in a Rut

    Bruce Wayne bevrijdt zichzelf vlak voordat hij met een karretje het ravijn in rijdt. Hij moet nu als Batman aan de slag om de gevaarlijke Koning Tut gevangen te nemen.

  29. 29. The Bookworm Turns

    Het lijkt erop dat Commissioner Gorden is vermoord tijdens de opening van een nieuwe brug. Een uitgave van een boek ban Hemingway blaast bijna een gat in de Batmobile. Beide incidenten leiden naar Bookworm.

  30. 30. While Gotham City Burns

    Batman redt Robin op het laatste moment van de Wayne Memorial Clock Tower. Terwijl ze aan het bijkomen zijn in de Batcave, steelt Bookworm een boek uit Wayne Manor.

  31. 31. Death in Slow Motion

    Charlie Chaplin en de Keystone Kops zorgen voor een reeks overvallen in het onlangs geopende filmtheater in Gotham City. Dit blijken echter The Riddler en zijn handlangers in vermomming te zijn.

  32. 32. The Riddler's False Notion

    Robin is gevangengenomen door The Riddler, waardoor Batman zijn controle verliest. Hij vraagt Commissioner Gorden om hulp bij het ondervragen van Pauline in de Batcave.

  33. 33. Fine Finny Fiends

    Alfred is gekidnapt door The Penguin en zijn vrienden, terwijl hij kaviaar kocht voor een groot evenement. De butler wordt gehersenspoeld om de geheime locatie van het evenement op te geven.

  34. 34. Batman Makes the Scenes

    The Penguin ontdekt de locatie van het geheime evenement aan voord van Bruce Wayne's S.S. Gotham Neptne. De vermomde 'beauty queen' op het evenement is van plan om alle gasten te vergassen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

  • 1206 berichten
  • 4492 stemmen

Toen vast echt goed maar naar huidige maatstaven toch meer komisch dan echt goed, al de extra geluidjes met bijhorende tekst wanneer er slagen worden uitgedeeld, echt goed kan je het niet noemen. Wel nog relatief komisch vaak.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Toen ik dit als kind keek vond ik het geweldig, geen idee wat ik er nu van zou vinden. Maar goed ik vind dat je series, games en films moet beoordelen aan de hand van de tijd waarin het uitkwam en dan zeg ik dat deze serie voor mij een dikke vier sterren waard is.


avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

  • 224 berichten
  • 23 stemmen

Hee, dit ken ik van Telekids, "WHoam" "Bang!" "Klabang!"

Volgens mij ook met "Burges Meredith" hij speelde geloof ik de penguin.


avatar van rcuppen79

rcuppen79

  • 712 berichten
  • 1606 stemmen

In de jaren ’50 deed de tv zijn intrede in menig huishouden en waren talloze superhelden zoals Superman, Zorro en The Lone Ranger de hoofdrolspelers in succesvolle tv adaptaties. Midden jaren ’60 sloot DC Comics een deal met de Amerikaanse tv-studio ABC om de held Batman ook naar het kleine scherm te brengen. In 1966 verscheen de eerste aflevering en de serie was van meet af aan een succes en is dat tot op de dag van vandaag gebleven.

In deze serie passeren diverse Batman schurken de revue. De meest opvallenden zijn Cesar Romero als de Joker, Burgess Meredith als de Penguin, Frank Gorshin als The Riddler en Julie Newmar als Catwoman. Hoewel de serie vooral als camp wordt gezien, staat de humor van de serie nog steeds als een huis. Adam West en Burt Ward zijn hierbij behoorlijk geestig als Batman en Robin. De decors ogen tegenwoordig wat oubollig, maar toentertijd was Batman één van de duurste tv-series ooit, wat ook één van de redenen was om de serie na 3 seizoenen stop te zetten. De muziek is uitstekend en het tv-deuntje van Neal Hefti is inmiddels legendarisch.

Dankzij het succes verscheen er in de zomer van 1966 een speelfilm en volgden er nog twee tv-seizoenen.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.