• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.268 gebruikers
  • 8.985.308 stemmen
Avatar
 
banner banner

Sense8 - Seizoen 2 (2016-2018)

3,62 41 stemmen

Show titel: Sense8

IMDb beoordeling: 8,2 (162.530)

Afleveringen: 12

Speelduur: 14 uur

Ontwikkeld door: Lilly Wachowski, Lana Wachowski en J. Michael Straczynski

Met: Aml Ameen, Jamie Clayton en Bae Doona

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 5 mei 2017

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sense8

Eén schot, één dode, één ogenblik in de tijd dat acht geesten in uiteenlopende delen van de wereld onherroepelijk met elkaar verbindt, waardoor ze in elkaars leven, in elkaars geheimen, en in groot gevaar terechtkomen. Gewone mensen, plotseling herboren als 'Sensates'.

Afleveringen Seizoen 2 (2016-2018)

  1. 1. Who Am I?

    5 mei 2017 (55 minuten)

    Will en Whisers proberen beiden als eerste de locatie van de ander te achterhalen. Lito gaat naar zijn eerste filmpremière sinds de foto's zijn uitgelekt.

  2. 2. Obligate Mutualisms

    5 mei 2017 (51 minuten)

    De sensibelen leggen contact met een belangrijk figuur in de BPO. Sun wordt uit haar cel gehaald en smeekt om hulp. Wolfgang ontmoet een intrigerende vreemdeling.

  3. 3. Polyphony

    5 mei 2017 (58 minuten)

    Kalea en Capheus zitten tussen twee vuren tijdens boze protesten. Lito onderzoekt de verdwijning van een journalist en vindt nieuwe informatie over Angelica's groep.

  4. 4. Fear Never Fixed Anything

    5 mei 2017 (51 minuten)

    Bug stuit op een oplossing voor juridische problemen van Nomi, het perfecte leven van Kala begint barsten te vertonen en de sensibelen overwegen een ander gedurfd plan.

  5. 5. Isolated Above, Connected Below

    5 mei 2017 (1 uur en 07 minuten)

    Capheus is blij met een verrassing. Lito baart opzien bij een belangrijk evenement. Riley wil het vertrouwen winnen van een sensibele die ze op het feest heeft gezien.

  6. 6. I Have No Room In My Heart For Hate

    5 mei 2017 (1 uur en 01 minuut)

    Will vraagt een oude vriend om hulp als Riley op een riskante reis gaat. Kala doet een zorgelijke ontdekking. Sun heeft een emotionele ontmoeting op de begraafplaats.

  7. 7. All I Want Right Now Is One More Bullet

    5 mei 2017 (56 minuten)

    Een bekend gezicht komt weer tot leven, een gedeprimeerde Lito zoekt troost bij Sun, Lila lokt Wolfgang in een val.

  8. 8. What Family Actually Means

    5 mei 2017 (57 minuten)

    Een huwelijk in de familie stelt Nomi voor nog meer problemen. Daniella stelt alles in het werk om Lito de perfecte rol te bezorgen. Een sensibele lijdt een groot verlies.

  9. 9. If All the World's a Stage, Identity Is Nothing But A Costume

    5 mei 2017 (52 minuten)

    Sun zet haar undercovermissie voort en Lito vertrekt naar Hollywood voor de auditie van zijn leven. Capheus bereidt zich voor op zijn eerste grote afspraak.

  10. 10. You Want a War?

    5 mei 2017 (57 minuten)

    Na het gala maakt Sun zich klaar voor een confrontatie met haar broer. Kort daarna proberen de sensibelen na een nieuwe dreiging een ander lid van de groep te redden.

  11. Happy F*cking New Year (special)

    23 december 2016 (2 uur en 04 minuten)

    Terwijl ze hun best doen om hun levens herop te bouwen en Whispers te slim af te zijn, versterken schandalen. verrassingen en feestjes de band tussen de Sensates.

  12. Amor Vincit Omnia (special)

    8 juni 2018 (2 uur en 31 minuten)

    In de zinderende laatste aflevering van de serie vechten de sensibelen en hun grootste bondgenoten om de groep te redden en hun vijanden voorgoed uit te schakelen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Zijn nu alle afleveringen van dit 2de seizoen beschikbaar, of komen er nog meer?


avatar van brawljeff

brawljeff

  • 2772 berichten
  • 3163 stemmen

Spacejet,

volgens mij is dit gewoon het complete seizoen.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Alright. Good to know. De aankondiging van Netflix klonk "Meer afleveringen van het tweede seizoen van Sense8", dat leest toch wat verwarrend.

Eens 'Penny Dreadful' afgerond is, start ik met deze (S1), Sense8 werd mij meermaals aangeraden als iets dat mij zeker zou liggen. Wat ik zelf niet meteen zag in de trailer. Toch benieuwd.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Ik begrijp nu wat ze bedoelden met "meer afleveringen van het tweede seizoen". De twee uur durende kerstspecial is eigenlijk de eerste aflevering, zo werd het ook opgenomen bij Netflix. Terwijl andere bronnen het als een losstaande special catalogiseren. "Who am I" is bij Netflix aflevering 2. Zo voelt het ook.



avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

What a cluster(f*ck) !

Nog maar pas enkele maanden Netflix-lid en nu al krijg ik het van deze nieuwsberichten. Na 'The Get Out', nu ook 'Sense8' stopgezet? Twee series die ik volgde. Ze hadden makkelijk een afsluitende special van twee uur kunnen financieren. Als is het maar uit respect naar hun klanten toe. Dit folietje moeten ze zich niet teveel permitteren. Op den duur gaat dit zich tegen hen keren, wanneer mensen onvermijdelijk afwachtend worden en eerst bekijken of een serie wel verder gaat, alvorens daar tijd in te investeren. Want van het filmaanbod moet Netflix het voorlopig niet hebben.

Zonde. Zeker gezien het feit dat dit tweede seizoen toch een niveau hoger zit dan het voorgaande.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Alright. We kunnen er niet omheen : SENSE8 is vrij onevenwichtig in toon. Wie vond dat CLOUD ATLAS -eveneens van de Wachowski's- op dat vlak al eens vreemde sprongen maakte, heeft deze overtreffende trap duidelijk nog niet bekeken.

Het ene moment zit je in een bombastische actiescène, onderbroken door pure kolder, verweven met een eeuwigdurende sex-montage op zweverige muziek, terwijl iemand anders een essentieel moment doormaakt op persoonlijk vlak ... Het is niet gemakkelijk telkens die knop om te draaien en daar in mee te gaan. Het maakt ook dat elk gevoel op zich niet ten volle kan beleefd worden, want telkens onderbroken voor iets totaal anders. Het goede nieuws is echter dat dit meteen ook het énige negatieve puntje is dat ik kan bedenken.

Wanneer SENSE8 wél werkt en samenkomt als één geslaagd geheel, is het puur genieten. De actie is van opvallend hoog niveau en vakkundig ingeblikt, de komische momenten zijn doorgaans hilarisch, de verhaallijnen vragen een minimum aan concentratie en worden één voor één afwisselend behandeld op een vrij clevere manier. Op dramatisch vlak snijden de makers ook regelmatig minder voor de hand liggende thema's aan. Wat enorm breed gaat. Het is zowel een gigantische middenvinger tegenover al wat fout gaat in de wereld als een pleidooi voor verdraagzaamheid. En dat zonder ooit echt te opdringerig te worden. Al kan ik mij best voorstellen dat mensen met een conservatieve of narrow-minded ingesteldheid deze belevenissen soms als een shock zullen ervaren. De schande!

Wat een cast ook. Zelfs de personages die mij in het eerste seizoen lichtjes irriteerden hebben uiteindelijk mijn hart gestolen. Persoonlijke favorieten zijn Max Riemelt, Bae Doona (Cloud Atlas), Aml Ameen, wiens 'Van Damn' helaas vervangen werd door een andere acteur in S2, en Miguel Ángel Silvestre, die als Lito even stoer als aandoenlijk en dolkomisch uit de hoek kan komen. Maar uiteindelijk is het de hele cast die dit doet werken, de serie is op z'n sterkst wanneer zij samen komen als één. De som van het geheel. Je voelt ook dat ze onderling een band hebben op de set. Wat ook logisch is wanneer je de schaal van dit project bekijkt, dit moet een helse onderneming geweest zijn. En pokkeduur om te maken.

Jammer dat S3 niet komt. Zeker met de veelbelovende cliffhanger die S2 in petto had. Een afsluitende aflevering, waar vast wel geldschieters voor te vinden zijn, had mooi geweest.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

GOOD NEWS EVERYONE ! Ondanks het feit dat de grote man bij NETFLIX meermaals (met misplaatste trots) meedeelde dat hij niet zal luisteren naar het publiek, zijn ze uiteindelijk toch gezwicht. De aanhoudende reacties waren wereldwijd zo groot in aantal, dat ook de cast en crew van de show is beginnen meedoen. SENSE8 krijgt een TWEE UUR DURENDE FINALE ! De productie is reeds van start gegaan.



avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Fantastisch nieuws! En de speelduur is er ook niet naast.


avatar van legian

legian

  • 777 berichten
  • 0 stemmen

Kijk dat is leuk nieuws. Kunnen we dit nog gewoon afsluiten. De personages en het concept verdient een goeie afronding. Hoop dat ze dat in die twee uur mooi kunnen uitwerken.



avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Vanaf vandaag is de FINALE (Amore Vincit Omnia) van de reeks beschikbaar op NETFLIX.

Zal dit toegevoegd worden aan dit seizoen, of ... ?


avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

Spacejet, de finale is inmiddels als special aan dit seizoen toegevoegd!


avatar van legian

legian

  • 777 berichten
  • 0 stemmen

Ondertussen de afsluiting gezien en ik ben niet volledig teleurgesteld, maar ook niet volledig tevreden. De film is eigenlijk een dwarsdoorsnede van de serie, inclusief filler momenten waarop iedereen even zijn dingetje mag doen. Ansich heb ik mij er nooit echt aan gestoord en vond het altijd wel geinig maar vaak ook wat te lang. Maar wetende dat ze het verhaal moeten afronden stoort het nu wel een beetje. Die 2 uur is namelijk erg kort om alles tot een eind te breien. Tegelijkertijd zijn het de slome momenten, waarbij iedereen van elkaars muziek geniet en er even geen vuiltje aan de lucht is, die de serie zo normaal en genietbaar maken.

Het verhaal wordt erg vluchtig verteld en het voelt bij vlagen wat afgeraffeld. Voornamelijk de manier waarop nieuwe ontdekkingen worden afgehandeld (het drone leger of de gasmasker man die schijnbaar een belangrijk persoon was om over die oracle achtige groep nog niet te beginnen). Daaruit merk ik dat ze de layout voor een derde seizoen al hadden, maar dit allemaal in veel kortere periode moesten afwerken. Het is echter wel weer typisch der Wachowski's om een erg tof concept wat matig uit te werken, dus het resultaat is wel zoals verwacht.

Met twee seizoenen en een afsluitende film heb ik mij prima vermaakt. De personage's zijn erg leuk en de clash tussen culturen en skills leveren mooie momenten op. Het concept blijft er gaaf, maar er wordt te vaak hetzelfde mee gedaan. Verder is het verhaal niet echt bijzonder maar wel erg functioneel. Het zijn uiteindelijk de personage's met hun persoonlijke problemen en het zichtbare plezier wat iedereen heeft die de serie maken. Dat maakte het altijd leuk om te kijken, het is daarom jammer dat de serie aan zijn eind is.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Ik heb het zelf nog niet gezien, maar jouw gevoel klopt uiteraard. Het is namelijk zo dat er al 5 (!) seizoenen uitgestippeld waren en er ook een duidelijk einde was. Wat we nu als afsluiter te zien krijgen, is dus eigenlijk een extreem ingeperkte en aangepaste versie van wat 3 seizoenen zou moeten duren. Nu moest zowel het opzet van het 2de seizoen afgesloten worden én er moest een einde komen voor het hele verhaal, zonder al wat daar tussen zou komen te kunnen uitwerken. Talloze ideeën die voorzien waren en deel zouden uitmaken van een rustig opgebouwd geheel, zijn dus volledig gesneuveld.

Als deze afsluitende special alsnog goed is, vind ik dat dus eigenlijk best straf, gezien de omstandigheden.


avatar van legian

legian

  • 777 berichten
  • 0 stemmen

5 seizoenen nog wel inclusief einde, dat mogen meer series wel doen. Verklaard wel waarom de film zo gehaast voelt. Maar ik raad hem wel aan als je de serie genietbaar vond.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Absoluut op de prioriteit-lijst.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.