• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.382 stemmen
Avatar
 
banner banner

Alfred Hitchcock Presents - Seizoen 1 (1955-1956)

3,85 10 stemmen

Show titel: Alfred Hitchcock Presents

IMDb beoordeling: 8,5 (19.253)

Afleveringen: 39

Speelduur: 16 uur en 54 minuten

Ontwikkeld door: Alfred Hitchcock

Met: Alfred Hitchcock, Harry Tyler en John Williams

Oorsprong: Verenigde Staten

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Alfred Hitchcock Presents

Anthologieserie waarin "master of suspense" Alfred Hitchcock elke aflevering inluidt met een al dan niet grappig monoloog, waarna de kijker een opzichzelfstaand verhaal voorgeschoteld krijgt over mensen die verschillende soorten misdaden begaan, gepaard met horror-, komedie- en drama-elementen. Daarna sluit Hitchcock het verhaal af door alle losse eindjes die de kijker nog zou kunnen hebben uit de doeken te doen.

Afleveringen Seizoen 1 (1955-1956)

  1. 1. Revenge

    Wanneer Elsa Spann wordt aangevallen door een onbekende, rijdt manlief Carl haar rond door de stad, hopende dat zij haar belager zal herkennen zodat hij hem kan vermoorden.

  2. 2. Premonition

    Een beroemde pianist keert terug naar zijn ouderlijk huis om de man te vinden die zijn vader heeft vermoord.

  3. 3. Triggers in Leash

    Een kokkin haalt alles uit de kast om een geschil tussen twee gewapende mannen te beëindigen die gezworen hebben elkaar te vermoorden.

  4. 4. Don't Come Back Alive

    Frank Partridge en zijn vrouw zijn erop uit hun levensverzekeringsmaatschappij op te lichten door haar te verstoppen voor zeven jaar en daarna legaal dood te laten verklaren, maar een rechercheur vermoedt dat meneer Partridge zijn vrouw echt heeft vermoord.

  5. 5. Into Thin Air

    Een jonge vrouw laat haar zieke moeder achter in een hotelkamer in Parijs. Wanneer ze terugkomt, ontdekt ze dat haar moeder is verdwenen en ontkennen alle hotelbedienden dat zij en haar moeder ooit in het hotel verbleven.

  6. 6. Salvage

    Gangster Dan Varrell is net vrijgelaten uit de gevangenis en gaat op zoek naar de vrouw die volgens hem schuldig is aan de dood van zijn broer.

  7. 7. Breakdown

    William Callew is betrokken bij een ernstig verkeersongeluk op een landweggetje. Door het ongeluk raakt William verlamd en lijkt hij zo levenloos dat, wanneer hulp arriveert, zij hem voor dood aanzien.

  8. 8. Our Cook's Treasure

    Een man vreest dat de nieuwe kokkin die hij heeft ingehuurd eigenlijk een moordenares is.

  9. 9. The Long Shot

    Charlie Raymond zit diep in de schulden. Hij wordt ingehuurd om een Brit te vergezellen op een trip door de Verenigde Staten. Charlie zoekt naar een manier om misbruik te maken van zijn werkgever.

  10. 10. The Case of Mr. Pelham

    Een reeks verontrustende incidenten leidt meneer Pelham tot de conclusie dat hij een dubbelganger heeft die zich opzettelijk voordoet als meneer Pelham.

  11. 11. Guilty Witness

    Meneer en mevrouw Crane horen dat hun bovenburen - de Verbers - een gewelddadige ruzie hebben. Wanneer meneer Verber de volgende dag is verdwenen, vermoeden zij het ergste.

  12. 12. Santa Claus and the Tenth Avenue Kid

    Een man die voorwaardelijk op vrije voeten is en werkt als kerstman in een warenhuis, probeert een jongen te helpen.

  13. 13. The Cheney Vase

    Wanneer Lyle Endicott wordt ontslagen van zijn werk in een kunstmuseum, beraamt hij een plan om misbruik te maken van een goedgelovige invalide waarmee hij bevriend raakte in het museum.

  14. 14. A Bullet for Baldwin

    Wanneer een kantoormedewerker wordt ontslagen, schiet hij zijn baas dood. Maar wanneer hij de volgende dag terugkeert op kantoor is zijn baas springlevend en herinnert hij zich niks van het incident.

  15. 15. The Big Switch

    Gangster Sam Dunleavy bedenkt een uitgebreid alibi zodat hij zijn ex-vriendin Goldie, die hem verlaten heeft voor een ander, kan vermoorden.

  16. 16. You Got to Have Luck

    Tijdens een grootschalige klopjacht op de ontsnapte Sam Cobbett, dringt Cobbett een huis binnen waar de jonge huisvrouw Mary Schaffner alleen thuis is.

  17. 17. The Older Sister

    Een journalist ontdekt de waarheid achter de beruchte moordzaak van Lizzie Borden.

  18. 18. Shopping for Death

    Twee gepensioneerde verzekeringsadviseurs confronteren een agressieve vrouw om haar te behoeden voor een grote ramp.

  19. 19. The Derelicts

    Uitvinder Ralph Cowell vermoordt zijn stomme partner Alfred, om vervolgens gechanteerd te worden door zwerver Peter Goodfellow die getuige was van de misdaad.

  20. 20. And So Died Riabouchinska

    Rechercheur Krovitch onderzoekt een moord in een theater en ontdekt een web van intriges rondom de buikspreker John Fabian en zijn vrouwelijke pop.

  21. 21. Safe Conduct

    Een Amerikaanse journalist ontmoet een voetbalster tijdens een reis achter het IJzeren Gordijn, maar hij wordt gearresteerd op verdenking van smokkel.

  22. 22. Place of Shadows

    Een jongeman probeert een klooster binnen te komen om zo wraak te nemen op een dief die hij verantwoordelijk houdt voor het ruïneren van zijn leven.

  23. 23. Back for Christmas

    Herbert Carpenter beraamt een moord op zijn vrouw Hermione waarna hij haar wil begraven in de kelder om daarna te vertrekken op een lange zakenreis.

  24. 24. The Perfect Murder

    De gewetenloze gebroeders Paul en Henri Tallendier beramen een moord op hun tante Rosalie zodat zij aanspraak kunnen maken op hun ooms erfenis.

  25. 25. There Was an Old Woman

    De oneerlijke Frank en Lorna Bramwell bezoeken het huis van de rijke, excentrieke Monica Laughton met de intentie haar te beroven.

  26. 26. Whodunit

    De recent overleden mysterie-auteur Alexander Penn Arlington krijgt toestemming van zijn beschermengel om zijn laatste dag op aarde te herleven zodat hij erachter kan komen wie hem vermoord heeft.

  27. 27. Help Wanted

    Meneer Crabtree is blij met zijn nieuwe baan, totdat zijn nieuwe werkgever hem een onverwachte taak geeft.

  28. 28. Portrait of Jocelyn

    Wanneer Mark Halliday en zijn nieuwe vrouw een portret van Hallidays eerste vrouw tegenkomen is dat maar het eerste incident in een reeks verontrustende gebeurtenissen.

  29. 29. The Orderly World of Mr. Appleby

    Antiekhandelaar Laurence Appleby denkt dat hij de oplossing voor zijn financiële problemen heeft gevonden door zijn vrouw Lena te vermoorden, maar nieuwe problemen doen zich voor tijdens zijn tweede huwelijk.

  30. 30. Never Again

    Karen Stewart heeft haar belofte om niet weer te drinken wederom gebroken en nu bevindt ze zich in een vreemd bed. Ze is gewond en heeft geen enkele herinneringen van de nacht ervoor.

  31. 31. The Gentleman from America

    De rijke Amerikaan Howard Lattimer brengt een bezoek aan Londen en wedt 1000 pond dat hij een nacht in een kamer kan verblijven waarvan men zegt dat het er spookt.

  32. 32. The Baby Sitter

    Wanneer Clara Mash vermoord wordt, is haar babysitter Lottie Slocum verrukt dat ze in het middelpunt van de belangstelling staat. Ze hoopt ook dichter bij Clara's man te komen.

  33. 33. The Belfry

    Wanneer Clint Ringle erachter komt dat Ellie Marsh, de lerares van wie hij houdt, verloofd is met Walt Norton, vermoordt Clint Walt. Clint houdt zich schuil in de klokkentoren van het schoolgebouw en wacht op zijn kans voor verdere wraak.

  34. 34. The Hidden Thing

    Nadat Laura, de verloofde van Dana Edwards, komt te overlijden na een aanrijding, wordt Dana bezocht door John Hurley. Hurley claimt dat hij over technieken beschikt waarmee hij herinneringen kan terugroepen, zodat Dana zich het kenteken van de auto kan herinneren.

  35. 35. The Legacy

    Wanneer een prins die bekend staat als rokkenjager verliefd wordt op een verlegen, simpele huisvrouw, is iedereen verbaasd.

  36. 36. Mink

    Paula Hudson bezit een gestolen nertsmantel waarover ze de politie vertelt dat ze deze op aanbeveling heeft gekocht. Wanneer de politie haar stappen achterhaalt, ontkent iedereen dat ze ooit met Paula gepraat hebben.

  37. 37. Decoy

    De schofterige man van Mona Cameron wordt recht voor Gil Larkin doodgeschoten. Gil wordt tegen de grond geslagen door een onbekende belager maar wordt wel verdacht van de moord.

  38. 38. The Creeper

    Een seriemoordenaar die bekendstaat als "de wurger" terroriseert een wijk in New York.

  39. 39. Momentum

    Een man rent naar de grens met Mexico nadat hij heeft geprobeerd het geld dat zijn werkgever hem schuldig is in zijn bezit te krijgen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

  • 178 berichten
  • 312 stemmen

Leuke serie. Alle seizoenen heb ik in bezit.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Nog nooit van gehoord, maar uiteraard wel benieuwd. Zijn die episodes (verfilmde verhalen) dan ook door Hitchcock zelf ingeblikt?


avatar van Hendrick99

Hendrick99

  • 177 berichten
  • 92 stemmen

Seizoen 2 en 3 al jaren in mijn bezit. Seizoen 1 was (toentertijd) niet meer te krijgen. Binnenkort maar weer eens een poging wagen. Deze korte afleveringen zijn vaak juweeltjes. Waar andere regisseurs een hele film voor nodig hebben, lukt het Hitchcock om dat in 30 minuten samen te persen.


avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

  • 1834 berichten
  • 1823 stemmen

Briljante anthology serie. Elke aflevering is zonder meer een pareltje, waarbij er meestal misdaad aan te pas komt. Je hebt het gevoel alsof je een film bekijkt - een kammerspiel - op een half uurtje tijd. Schitterende psychologie, dialogen, acteerprestaties van een gevarieerde reeks acteurs, en prima regie van de gastregisseurs. En steeds originele verhaallijnen. In feite meestal origineler dan de gemiddelde verhaallijn van een film (toen en nu). Uiteraard moet je er wel de tijdsgeest van de jaren vijftig bijnemen, maar dit draagt voor mij bij aan de charme. Last but not least is het telkens genieten van de intro en outro door the master of suspense zelf, waarin hij blijk geeft van zijn typerende zwarte Britse humor. Super!


avatar van Dievegge

Dievegge

  • 3000 berichten
  • 7699 stemmen

Op de tonen van de speelse Marche funèbre d'une marionnette van Charles Gounod verschijnt het silhouet van de Meester. Als inleiding spreekt hij het tv-publiek rechtstreeks toe, met droge, Britse humor, op een wat sullig toontje, soms in een lachwekkende situatie. Regisseurs in dit eerste seizoen waren onder anderen Hitchcock zelf (4x), Robert Stevens en Robert Stevenson. Veel bekende acteurs maken hun opwachting: Joseph Cotten, Claude Rains, John Williams, John Cassavetes, Vera Miles, Thelma Ritter en dochter Pat Hitchcock. Wie vooral nevenrollen vertolkte op het witte doek, speelt nu een hoofdrol op het kleine scherm.

Het zijn tv-bewerkingen van misdaadverhalen die vooral in tijdschriften gepubliceerd werden. Schrijvers zijn vaak vergeten Amerikanen, maar ook de Britse Dorothy Sayers. Het zijn vernuftig geconstrueerde minithrillers en mysteries. De beperkte lengte laat toe dat je een aflevering in één keer uitkijkt zonder dat je concentratie verslapt.

Het gaat over gewone mensen in een ongewone situatie. Vaak zijn het brave burgers met financiële of echtelijke problemen. Soms wordt het verhaal verteld uit het standpunt van de misdadiger. Iemand plant de perfecte misdaad, maar er gaat iets mis. In andere gevallen wordt iemand geconfronteerd met een dreiging of mysterie. Als kijker kun je gemakkelijk meeleven. Er is een geslaagde mix van spanning, psychologie en humor. De verrassende ontknopingen laten je achter met het gevoel dat je het had kunnen raden.

Favoriete afleveringen: 1, 3, 4, 10, 20, 38.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.