• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.339 stemmen
Avatar
 
banner banner

Dinotopia - Seizoen 1 (2002-2003)

2,83 6 stemmen

Alternatieve titel: Dinotopia: The Series

IMDb beoordeling: 6,4 (1.665)

Afleveringen: 13

Speelduur: 13 uur

Ontwikkeld door: Robert Halmi Jr. en Robert Halmi Sr.

Met: Erik von Detten, Shiloh Strong en Georgina Rylance

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 28 november 2002

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dinotopia

De halfbroers Karl en David Scott maken met hun vader een vlucht in diens privévliegtuig. Ze komen echter in een storm terecht en storten neer voor de kust van een onbekend eiland. Hun vader verdwijnt na de crash spoorloos. Karl en David ontdekken al snel dat het eiland bewoond wordt door intelligente dinosauriërs, en andere mensen die hier ooit zijn aangespoeld. De twee jongens worden opgenomen in de gemeenschap, maar hebben moeite zich aan te passen. Dan blijkt dat het eiland bedreigd wordt en de broers besluiten de bevolking een handje te helpen.

Afleveringen Seizoen 1 (2002-2003)

  1. 1. Marooned

    28 november 2002 (1 uur)

    Frank Scott en zijn twee zoons Karl en David zijn nu een maan in Dinotopia nadat hun vliegtuig hier crashte. Ze proberen zich zo goed mogelijk aan te passen aan hun nieuwe omgeving maar dit gat niet van leien dakje.

  2. 2. Making Good

    28 november 2002 (1 uur)

    Frank, Karl en David komen erachter dat de Ousiders, een bende criminelen, van plan is de Tyrannosaurussen en de pterosauriërs onder controle te krijgen middels een mysterieus amulet. Karl en David proberen ze tegen te houden.

  3. 3. Handful of Dust

    5 december 2002 (1 uur)

    Cortez, een gestoorde alchemist, ontdekt een middeltje dat ervoor zorgt dat je weer jong wordt. Hij heeft echter de stekels van een dinosaurus nodig om dit te kunnen maken dus gaat hij op jacht. Karl en Marion lopen ondertussen de Outsiders tegen het lijf.

  4. 4. Contact

    12 december 2002 (1 uur)

    Karl ontdekt een radio in een gestrand schip en weet deze aan de praat te krijgen. Hij hoopt radiocontact te kunnen maken zodat ze Dinotopia kunnen verlaten. Plotseling komt er een noodoproep binnen op de radio.

  5. 5. The Matriarch

    19 december 2002 (1 uur)

    Een ei van een dinosaurus wordt gestolen tijdens een speciale viering. Dit zorgt voor een confrontatie tussen de Outsiders en Le Sage, zeker wanneer blijkt dat het ei omgeruild is met een T-Rex ei.

  6. 6. Big Fight

    26 december 2002 (1 uur)

    Frank organiseert een bokswedstrijd tussen David en Alano. Frank en Le Sage raken ondertussen bevriend en het senaat probeert de bokswedstrijd tegen te gaan.

  7. 7. Night of the Wartosa

    6 juli 2003 (1 uur)

    Karl probeert wat te leren over de liefde wanneer een pad, de Wartosa Vulgaris, hem een tijdloop instuurt. Karl zit vast in de tijd en moet nu zijn passionele moment met Marion keer op keer opnieuw doen, totdat hij het eindelijk goed doet.

  8. 8. LeSage

    13 juli 2003 (1 uur)

    Plantetende dinosaurussen raken geïnfecteerd met een virus en Le Sage heeft het enige tegengif gestolen.

  9. 9. Car Wars

    20 juli 2003 (1 uur)

    Frank creëert een auto maar wanneer deze Dinotopia begint te vervuilen, verbiedt burgemeester Waldo het voertuig. Frank is boos en stelt zichzelf kandidaat voor burgemeester zodat hij het voertuig weer kan invoeren.

  10. 10. Lost and Found

    27 juli 2003 (1 uur)

    Karl vindt een verloren beschaving middenin Dinotopia. De wezens die hij hier aantreft hebben zelfs nog nooit van Dinotopia gehoord.

  11. 11. The Cure: Part 1

    3 augustus 2003 (1 uur)

    Wanneer Karl gebeten wordt door een giftige mug moet David een gevaarlijke missie ondernemen naar de plek die hij vroeger als zijn thuis beschouwde. Hij gaat hier op zoek naar een tegengif.

  12. 12. The Cure: Part 2

    10 augustus 2003 (1 uur)

    De reddingsmissie wordt chaotisch wanneer David, Le Sage en de Chasmosaurus een verkeerde kant op gaan. In plaats van naar New York gaan ze per ongeluk naar Budapest.

  13. 13. Crossroads

    17 augustus 2003 (1 uur)

    Karl, David en Frank moeten besluiten of ze terug willen keren naar de moderne wereld. Daarnaast moeten ze een nog veel belangrijkere keuze maken: nemen ze Marion mee? Ondertussen lijkt het erop dat iemand de ondergang van Dinotopia aan het voorbereiden is.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Phantasm

Phantasm

  • 6685 berichten
  • 6612 stemmen

Leuke fantasiesrie.


avatar van NRT

NRT

  • 800 berichten
  • 439 stemmen

Ik had dit vroeger op video. Vooral nostalgisch voor mij.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.