• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.424 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bonanza - Seizoen 13 (1971-1972)

3,42 6 stemmen

Show titel: Bonanza

IMDb beoordeling: 7,3 (10.909)

Afleveringen: 26

Speelduur: 1 dag en 2 uur

Ontwikkeld door: David Dortort

Met: Lorne Greene, Michael Landon en Dan Blocker

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 19 september 1971

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bonanza

Bonanza speelt zich af in het Amerika van rond 1860 en draait om de familie Cartwright. De familie bestaat uit een vader, Ben, en zijn drie zoons, Adam, Hoss en Little Joe. Iedere zoon is van een andere moeder want Ben Cartwright heeft namelijk de gewoonte zijn vrouwen snel te verliezen. Gezamenlijk runnen de mannen de Ponderosa ranch in Nevada, nabij Virginia City.

Afleveringen Seizoen 13 (1971-1972)

  1. 1. The Grand Swing

    19 september 1971 (1 uur)

    Jamie luistert met opzet niet naar de instructies van Ben en maakt een ritje met de leveringswagens. Tijdens zijn roekeloze gedrag vernielt hij een wagen. Een paard zwaargewond en moet worden afgemaakt. Jamie rent weg uit angst.

  2. 2. Fallen Woman

    26 september 1971 (1 uur)

    Een alcoholistische vrouw is woedend op Hoss nadat zijn uitspraak ervoor zorgt dat haar man de gevangenis in moet. Ze neemt wraak en Hoss heeft moeilijke beslissingen te maken.

  3. 3. Bushwhacked

    3 oktober 1971 (1 uur)

    Joe wordt neergeschoten en raakt gewond terwijl hij vee aan het drijven is in de Nevada woestijn. Twee ranchers vinden hem maar hij is er slecht aan toe. Ben en Hoss proberen er achter te komen wat er gebeurd is.

  4. 4. Rock-a-Bye, Hoss

    10 oktober 1971 (1 uur)

    Hoss wordt juryvoorzitter in een wedstrijd en hij moet de knapste baby aanwijzen. De ouders van de baby's proberen Hoss te beïnvloeden, wat het er niet gemakkelijker op maakt voor hem.

  5. 5. The Prisoners

    17 oktober 1971 (1 uur)

    Joe biedt zich aan vrijwillig een oude wetsdienaar te helpen bij het vervoeren van een geniepige crimineel. De gevangene vermoordt de sheriff en verwondt Joe.

  6. 6. Cassie

    24 oktober 1971 (1 uur)

    Hoss organiseert een paardenwedstrijd. Hij heeft de uitkomst echter beïnvloed omdat hij de vrouw en dochter van een luie dromer wil proberen te helpen.

  7. 7. Don't Cry, My Son

    31 oktober 1971 (1 uur)

    De vrouw van de nieuwe dokter van Virginia City verlaat hem nadat hun zoon sterft tijdens de bevalling. Er knapt iets bij de dokter en hij ontvoert de baby van een andere vrouw.

  8. 8. Face of Fear

    7 november 1971 (1 uur)

    Neta, een vriendin van Jamie, is getuige van een gewelddadige overval. Meneer Trumbull, een man die binnenkort een fortuin gaat erven, sterft bij deze overval. Griff Bannon is de dader en hij heeft gezien dat Neta een getuige is.

  9. 9. Blind Hunch

    21 november 1971 (1 uur)

    Een veteraan die blind werd tijdens de laatste veldslag van de Burgeroorlog, keert terug naar Virginia City om er achter te komen wie zijn broer vermoord heeft.

  10. 10. The Iron Butterfly

    28 november 1971 (1 uur)

    Hoss neemt de schuld op zich wanneer een actrice haar ex-vriendje vermoord. De vader van het slachtoffer is een senator en is nu van plan de Cartwrights ten gronde te richten.

  11. 11. The Rattlesnake Brigade

    5 december 1971 (1 uur)

    Jamie en drie tieners, een meisje en twee jongens, worden door Doyle gekidnapt. Doyle is een keiharde crimineel die niets te verliezen heeft. Hij is van plan de tieners in te zetten als onderhandelingsmiddel om niet naar de gevangenis te hoeven.

  12. 12. Easy Come, Easy Go

    12 december 1971 (1 uur)

    Luke Calhoun raakt al zijn geld kwijt in een oplichtingspraktijk waardoor hij samen met zijn dochter op de Ponderosa mag verblijven. Luke verandert de ranch echter al snel in een casino.

  13. 13. A Home for Jamie

    19 december 1971 (1 uur)

    Ben is bezig Jamie officieel te adopteren, maar dan duikt de opa van Jamie plotseling op en neemt hem mee. Ben is het hier totaal niet mee eens.

  14. 14. Warbonnet

    26 december 1971 (1 uur)

    Joe is in de woestijn terechtgekomen toen zijn paard een been brak. Joe raakt bewusteloos door de hitte en wordt net op tijd gevonden door de Paiute Swift Eagle.

  15. 15. The Lonely Man

    2 januari 1972 (1 uur)

    Hop Sing is op zoek naar goud tijdens zijn vakantie en wordt verliefd op een nogal verlegen vrouw. Hun toekomst loopt echter ernstig gevaar wanneer de wet voorschrijft dat rassen gescheiden moeten blijven.

  16. 16. Second Sight

    9 januari 1972 (1 uur)

    Hoss schakelt de hulp van Judith Coleman in omdat hij hoopt dat zij haar gave in kan zetten om Jamie te vinden. Ze ziet dit niet zitten maar omdat ze de Cartwrights nog iets verschuldigd is, helpt ze alsnog.

  17. 17. The Saddle Stiff

    16 januari 1972 (1 uur)

    Cactus, een ontslagen ranch hulp, suggereert dat Ben te oud is om nog echt van waarde te kunnen zijn. Hij daagt Ben uit om undercover te gaan en een baantje aan te nemen als ranch hulp om het tegendeel te bewijzen.

  18. 18. Frenzy

    30 januari 1972 (1 uur)

    Ben helpt een jonge familie, de Kosovos, door ze onderdak te bieden. De familie bestaat uit Nick, Anna en Sandor. Ze zijn vanuit Servië naar Virginia City gekomen maar Nick kan de druk niet aan om het in Amerika te maken.

  19. 19. The Customs of the Country

    6 februari 1972 (1 uur)

    Joe en Hoss bezoeken een klein Mexicaans stadje, Agua Santor, waar ze nogal vreemde wetten handhaven. De twee Cartwright mannen komen al snel in de problemen wanneer ze wetten overtreden waarvan zij niet wisten dat ze bestonden.

  20. 20. Shanklin

    13 februari 1972 (1 uur)

    Een bende ex-soldaten eist vijfentwintig duizend dollar van Ben. Hoss gaat hier niet mee akkoord en gaat het gevecht met ze aan. Hij wordt echter in het been geschoten door de leider van de bende. Shanklin moet nu het leven van Hoss redden.

  21. 21. Search in Limbo

    20 februari 1972 (1 uur)

    Sid Langley is een vastgoedmakelaar die niet al te geliefd is in Nevada omdat hij op een nogal louche manier zaken doet. Ben reageert fel op de man, en wanneer Sid gewond raakt en Ben zich niets meer kan herinneren zijn de rapen gaar.

  22. 22. He Was Only Seven

    5 maart 1972 (1 uur)

    Een zevenjarig jongetje wordt vermoord nadat hij een bank binnenloopt waar net een overval aan de gang is. Joe en Jamie helpen de gebroken opa van het jongetje de daders te vinden en straffen.

  23. 23. The Younger Brothers' Younger Brother

    12 maart 1972 (1 uur)

    Hoss, Ben en Joe worden aangezien voor de daders van een hele reeks overvallen. Het zijn echter de Younger Brothers die hier verantwoordelijk voor zijn.

  24. 24. A Place to Hide

    19 maart 1972 (1 uur)

    De vrouw van de voormalige kolonel Cody Ransom brengt haar jongste dochter naar de Ponderosa in de hoop een rustig leven te kunnen leiden. Ben komt er echter al snel achter dat Ransom op zoek is naar zijn familie.

  25. 25. A Visit to Upright

    26 maart 1972 (1 uur)

    Hoss en Joe hebben in een impulsieve bui een saloon gekocht. De dronkaard, en tevens de saloon bediende, van de stad waarschuwt de mannen dat er veel geld te verdienen valt met de saloon dus dat ze deze niet moeten doorverkopen. Het wordt een lastige situatie wanneer iemand zich meldt die claimt de saloon geërfd te hebben.

  26. 26. One Ace Too Many

    2 april 1972 (1 uur)

    Bradley Meredith, een meedogenloze landeigenaar, keert terug naar Virginia City met een plannetje om de Ponderosa over te nemen. Hij komt erachter dat de Cartwrights niet aanwezig zijn en maakt misbruik van de situatie.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van nlkink

nlkink

  • 163 berichten
  • 98 stemmen

Het laatste seizoen met Dan Blocker als Hoss Cartwright. Hij zou in 1972 in de pauze tussen seizoen 13 en 14 onverwachts komen te overlijden.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Grappig, ik las de trivia van die Blocker even door: The Long Goodbye (1973) is dedicated to him. Robert Altman, who had directed many early episodes of Bonanza (1959), and had become friends with him, had originally cast him in the role of Roger Wade. However, Blocker died before filming commenced, so the role was subsequently filled by Sterling Hayden. Dan had die film er toch wel even anders uitgezien, Sterling Hayden is perfect voor die rol. Ik wist ook niet dat Altman deze serie (deels) geregisseerd heeft.


avatar van nlkink

nlkink

  • 163 berichten
  • 98 stemmen

Robert Altman is in elk geval met afstand wel een van de bekendste regisseurs die Bonanza afleveringen heeft gedaan. Een ander redelijk bekende naam is William Whitney maar die is voornamelijk bekend bij western liefhebbers.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.