• 10.797 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.932 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bonanza - Seizoen 14 (1972-1973)

3,25 6 stemmen

Show titel: Bonanza

IMDb beoordeling: 7,3 (10.915)

Afleveringen: 16

Speelduur: 16 uur

Ontwikkeld door: David Dortort

Met: Lorne Greene, Dan Blocker en Michael Landon

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: dinsdag 12 september 1972

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bonanza

Bonanza speelt zich af in het Amerika van rond 1860 en draait om de familie Cartwright. De familie bestaat uit een vader, Ben, en zijn drie zoons, Adam, Hoss en Little Joe. Iedere zoon is van een andere moeder want Ben Cartwright heeft namelijk de gewoonte zijn vrouwen snel te verliezen. Gezamenlijk runnen de mannen de Ponderosa ranch in Nevada, nabij Virginia City.

Afleveringen Seizoen 14 (1972-1973)

  1. 1. Forever: Part 1

    12 september 1972 (1 uur)

    Little Joe heeft eindelijk echte liefde gevonden in de prachtige Alice Harper. De twee zijn verloofd en binnenkort staan ze aan het altaar. Alles lijkt goed te gaan totdat een broer van Alice geld moet terugbetalen aan een crimineel. Hij heeft dit geld niet, dus komen ze op zoek naar Alice die alleen thuis is. Ze vermoorden haar en steken het huis in brand.

  2. 2. Forever: Part 2

    12 september 1972 (1 uur)

    Little Joe hoort wat er gebeurd is met zijn nieuwe vrouw en hij is er helemaal kapot van. Hij zet alles op alles om de daders op te sporen en ze te straffen voor hun afschuwelijke daad.

  3. 3. Heritage of Anger

    19 september 1972 (1 uur)

    John Dundee, een voormalige crimineel en vriend van de Cartwrights, wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Ben probeert John te helpen weer terug de maatschappij in te komen. John heeft echter meer interesse in wraak.

  4. 4. The Initiation

    26 september 1972 (1 uur)

    Toed Hoag, een vriend van Jamie, wordt ten onrechte beschuldigd van de dood van een andere tiener tijdens een ontgroening. De jongens moeten verantwoordelijk leren te zijn.

  5. 5. Riot

    3 oktober 1972 (1 uur)

    Ben is in de Nevada gevangenis om de inspecteren of alles wel netjes verloopt. Hij wordt echter gegijzeld tijdens een opstand van gefrustreerde gevangenen. Joe en Candy proberen Ben te bevrijden.

  6. 6. New Man

    17 oktober 1972 (1 uur)

    Griff King arriveert op de Ponderosa en wordt aangenomen als hulpje. Ben, Joe en de andere moeten echter zien om te gaan met de arrogantie van Griff.

  7. 7. Ambush at Rio Lobo

    24 oktober 1972 (1 uur)

    Ben en Teresa, een zwangere vrouw, worden gegijzeld gehouden door een aantal wanhopige criminelen die van plan zijn een koets te overvallen. Ze dwingen Ben en Teresa mee te doen.

  8. 8. The Twenty-Sixth Grave

    31 oktober 1972 (1 uur)

    Samuel Clemens keert terug naar Virginia City. Hij heeft weer allerlei verhalen te vertellen over een onopgeloste moord. Het stadje is in rep en roer.

  9. 9. Stallion

    14 november 1972 (1 uur)

    Little Joe houdt ontzettend veel van zijn zwarte paard dat hij van Ben kreeg voor zijn verjaardag. Het blijft echter niet lang goed gaan wanneer hij plots een jongeman moet redden.

  10. 10. The Hidden Enemy

    28 november 1972 (1 uur)

    Dokter Will Agar is de nieuwe dokter van Virginia City. Hij heeft zo zijn eigen methoden van werken maar is daarnaast ook nog eens verslaafd aan morfine. Dit loopt slecht af voor iedereen.

  11. 11. The Sound of Sadness

    5 december 1972 (1 uur)

    Een eenzame oude man stelt zijn huis beschikbaar voor twee wezen. Een heleboel bureaucratie zorgt er echter voor dat het hem vrijwel onmogelijk gemaakt wordt de twee een goed onderkomen te bieden.

  12. 12. The Bucket Dog

    19 december 1972 (1 uur)

    Jamie vindt een Ierse Setter puppy en krijgt een speciale band met het beestje. De eigenaar komt erachter dat zijn hond op de Ponderosa is en wil deze terug hebben om hem te kunnen laten inslapen. Jamie probeert het hondje te redden.

  13. 13. First Love

    26 december 1972 (1 uur)

    Jamie raakt bevriend met de vrouw van een nogal onpopulaire schooldirecteur. Hij komt erachter dat de vrouw met regelmaat mishandeld wordt door de directeur.

  14. 14. The Witness

    2 januari 1973 (1 uur)

    Een bejaarde zakenpartner van Ben wordt vermoord door iemand die zich voordoet als Candy. De echte Candy wordt ten onrechte opgepakt. De Cartwrights moeten zijn onschuld zien te bewijzen.

  15. 15. The Marriage of Theodora Duffy

    9 januari 1973 (1 uur)

    Griff en Theodora Duffy, een agent van de overheid, doen zich voor als koppel om op deze manier een bende oorlogsmisdadigers te kunnen ontmaskeren en oppakken.

  16. 16. The Hunter

    16 januari 1973 (1 uur)

    Little Joe ontmoet Bill Tanner, een psychotische moordenaar, die zich voordoet als de soldaat die hij vermoord heeft. Joe moet een koets met voedselwaren naar Ben brengen, maar Bill steelt deze wagen en houdt Joe gevangen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van nlkink

nlkink

  • 163 berichten
  • 98 stemmen

Een half seizoen, helaas. Na het overlijden van Dan Blocker (Hoss Cartwright) ging de serie nog goed van start met de spannende en dramatische dubbele aflevering Forever. Hierna kelderden de kijkcijfers echter dramatisch en besloot men abrupt de serie te cancellen. De officieel lastst opgenomen aflevering is The Marriage Of Theodora Duffy. De laatst uitgezonden aflevering is het spannende The Hunter waarbij Joe in het nauw gedreven wordt door een voormalig tracker die psychotisch blijkt te zijn.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.