• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.275 gebruikers
  • 8.985.812 stemmen
Avatar
 
banner banner

Mr. Mercedes - Seizoen 1 (2017)

3,85 94 stemmen

Show titel: Mr. Mercedes

IMDb beoordeling: 7,8 (26.386)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 21 minuten

Ontwikkeld door: David E. Kelley

Met: Brendan Gleeson, Holland Taylor en Jharrel Jerome

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: woensdag 9 augustus 2017

Eerst uitgezonden op: Audience (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Viaplay Bekijk seizoen 1 via Viaplay
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Mr. Mercedes

Op een ijskoude vroege ochtend staan honderden wanhopige werklozen in de rij voor een banenbeurs. Zonder waarschuwing raast een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes dwars door de menigte; acht mensen worden gedood, vijftien raken gewond. De moordenaar ontsnapt. Maanden later wordt gepensioneerd rechercheur Bill Hodges nog steeds achtervolgd door de onopgeloste misdaad. Wanneer hij een krankzinnige brief ontvangt van iemand die zichzelf de 'Mercedes Killer' noemt en dreigt met nog een duivelse aanval, ontwaakt Hodges uit zijn depressieve en wezenloze pensionering, vastbesloten om een volgende tragedie te voorkomen.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

  1. 1. Pilot

    9 augustus 2017 (54 minuten)

    Twee jaar na zijn pensioen wordt rechercheur Bill Hodges nog steeds achtervolgd door zijn laatste zaak: een bloedbad waarbij acht mensen het leven lieten. Wanneer hij een krankzinnige brief ontvangt van iemand die zichzelf de 'Mercedes Killer' noemt en dreigt met nog een duivelse aanval, ontwaakt Hodges uit zijn depressieve en wezenloze pensionering, vastbesloten om een volgende tragedie te voorkomen.

  2. 2. On Your Mark

    16 augustus 2017 (51 minuten)

    Hodges heeft moeite om zijn gezonde verstand vast te houden, dit valt zowel Pete als Ida op. Deborah maakt zich zorgen over Brady, die haar een kijkje geeft in zijn laatste werk. Hodges legt contact met Olivia Trelawney's zus Janey, die hem als privé detective inhuurt.

  3. 3. Cloudy, With a Chance of Mayhem

    23 augustus 2017 (47 minuten)

    Hodges en Janey graven dieper in de omstandigheden rondom Olivia's dood. Jerome's vader bemoeit zich met de verstandhouding van zijn zoon die hij met Hodges heeft.

  4. 4. Gods Who Fall

    30 augustus 2017 (51 minuten)

    De relatie tussen Hodges en Janey versterkt, dit doet Ida veel pijn. Deborah neemt Brady mee naar de begraafplaats.

  5. 5. The Suicide Hour

    6 september 2017 (49 minuten)

    Het kat-en-muisspel tussen Hodges en Brady escaleert. Hodges heeft tevens een schokkend gesprek met de moeder van Janey. Het alcoholmisbruik van Deborah zorgt bijna voor een ongeluk in het huis van de Hartfields.

  6. 6. People in the Rain

    13 september 2017 (54 minuten)

    Hodges heeft moeite met het verleden wanneer het over het zijn dochter Allie gaat. Wanneer Deb een goede verandering probeert door te voeren grijpt Brady in. Robi blijft druk uitoefenen op Brady om indruk te maken op hun bazen. Hodges legt contact met Holly, het nichtje van Janey.

  7. 7. Willow Lake

    20 september 2017 (48 minuten)

    Hodges helpt Janey door een lastige tijd heen en hun band versterkt hierdoor. Hodges realiseert zich dat hij de hulp van Jerome en Holly nodig heeft en betrekt ze opnieuw bij het onderzoek. Deborah confronteert Brady.

  8. 8. From the Ashes

    27 september 2017 (48 minuten)

    Een catastrofale fout zorgt ervoor dat Brady in het centrum van zijn eigen gecreëerde crisis terechtkomt. Holly en Jerome doen een belangrijke ontdekking. Hodge bezoekt zijn dochter Allie.

  9. 9. Ice Cream, You Scream, We All Scream

    4 oktober 2017 (47 minuten)

    Jerome en Holly vertellen Hodges hun bedenkingen over de Mercedes moordenaar. De spanningen tussen Brady en Robi komen tot een climax. Hodges, Pete en Izzy komen steeds dichterbij hun verdachte.

  10. 10. Jibber-Jibber Chicken Dinner

    11 oktober 2017 (52 minuten)

    Wanneer er een nieuw slachtoffer wordt aangetroffen, lijken de verdenkingen omtrent Brady te kloppen. De politie bereidt zich voor op een slachtpartij en Hodges vreest voor de levens van de mensen waar hij van houdt.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

  • 13429 berichten
  • 1202 stemmen

''Gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King.''

Mijn interesse is gewekt.


avatar van Shaky

Shaky

  • 3717 berichten
  • 12391 stemmen

Hier ben ik ook erg benieuwd naar. Brendan Gleeson is een top acteur en King zelf is erg enthousiast over de serie.


avatar van WB

WB

  • 1465 berichten
  • 2410 stemmen

De eerste aflevering zag er goed uit. Zeker benieuwd naar de rest!


Het begin is walgelijk echt, onverwacht, en dus o zo actueel! Je kunt een dergelijk verhaal uit de koker van King verwachten maar elke keer is het zo afwachten hoe het filmscript dan uitpakt. Fascinerend blijft het verhaal en ik werd gelijk meegezogen, met name door het briljante spel van de Ier Brendan Gleeson, die de rol van afgezwaaide rechercheur Bill Hodges speelt, maar die nog steeds zeer betrokken is bij een seriemoordenaar die inmiddels weet waar Bill woont. Maar ook is het zo nu en dan lachen geblazen door de aanwezigheid van een spitse en lonkende buurvrouw. Als je reikhalzend in spanning naar de volgende aflevering uitkijkt is dat een goed teken -;)


avatar van DionneDarko

DionneDarko

  • 594 berichten
  • 5828 stemmen

Eindelijk kon ik er dan eens aan beginnen.

Totaal omver geblazen door de 1e aflevering.

Dit kan wel eens top 10 lijst werk gaan worden.


avatar van eppo349

eppo349

  • 859 berichten
  • 3862 stemmen

Nu hoop ik wel dat het een afgerond seizoen wordt.


avatar van brawljeff

brawljeff

  • 2772 berichten
  • 3163 stemmen

Mr. Mercedes krijgt een tweede seizoen!


avatar van peterjames777

peterjames777

  • 130 berichten
  • 1483 stemmen

Gepensioneerde agent vs. psychopaat. Klinkt niet bijster origineel, maar oh wat is dit een fantastische serie zeg! Dit kat-en-muis spel is erg zorgvuldig en gedetailleerd uitgedacht. De personages zijn fantastisch uitgewerkt en nog beter vertolkt, ook de bijrollen. Gleeson bewijst hier weer waarom hij 1 van mijn favorieten is. Weergaloos. Ook Harry Treadaway maakt hier indruk en groeit, na mate het seizoen vordert, in zijn rol, lijkt het wel. Op momenten erg traag (vooral halverwege het seizoen) maar voor de geduldige kijker loont het dubbel en dwars. Spannend, sfeervol, komisch, bedachtzaam en aangrijpend.


avatar van huiguh

huiguh

  • 424 berichten
  • 2240 stemmen

Solide eerste seizoen.

Begint ijzersterk, vervolgens gaat het tempo er een beetje uit waardoor het halverwege het seizoen een klein beetje inkakt. Laatste 2 afleveringen zijn weer prima.

4 sterren


Mr. Mercedes is een meer dan degelijke serie die helaas nergens echt memorabel is. Met momenten ook ietwat langdradig. Uitstekend voor na een dagje werken languit in de zetel te bekijken. De keuze om een tweede seizoen te maken vind ik vreemd (verhaal is in mijn ogen 'af'), maar zal ik toch ook bekijken.


avatar van Shaky

Shaky

  • 3717 berichten
  • 12391 stemmen

Yes, Mr. Mercedes is zojuist toegevoegd aan Videoland! Deze gaat meteen hoog op de kijklijst


avatar van Kasparovski

Kasparovski

  • 46 berichten
  • 221 stemmen

Omdat ik het boek ook gelezen heb, was het wel een grappige ervaring om te kijken hoe ze het uiteindelijk hebben vertaald naar een serie.

Ik vond het resultaat wel aardig, maar zeker niet uitzonderlijk. De karakters zijn allemaal wel heel oppervlakkig en karikaturaal uitgewerkt. Met name bij Bill Hodges stoorde mij dit wel, die was in het boek toch wel meer dan alleen maar een scheldende, ouwe brompot. Hij is ook wel opvallend incompetent neergezet. Bijvoorbeeld toen ze de woonplaats van Brady achterhaald hadden, in plaats van rustig af te wachten ging hij maar gelijk op de deur te gaan zitten bonken terwijl hij helemaal niet naar binnen mocht. In het boek was hij juist de sluwe, rationele detective die de jeugd een beetje in bedwang moest houden. Maar ook bijvoorbeeld die buurvrouw of die moeder van Holly Gibney, waren allemaal zo overdreven simpel en karikaturaal neergezet, dat wel echt ging storen en de serie daarmee ook wat aan geloofwaardigheid ging inboeten.

Maar goed al met al is er wel een sfeervol geheel van gemaakt, leuke soundtrack ook wel, en heb ik mij er prima een paar avonden mee vermaakt. Ik kan het hoge gemiddelde hier alleen nog niet helemaal plaatsen.


avatar van Shaky

Shaky

  • 3717 berichten
  • 12391 stemmen

Wat een heerlijke serie. Hoog tempo, interessante karakters en een meer dan aardig (al is er het nodige 'geleend' van bijvoorbeeld Psycho verhaal. Gleeson overtuigt zoals altijd en Treadaway heeft een mooie kop voor dit soort rollen (typecasting 101). Voor mij hoeft er geen seizoen twee te komen Brady ligt braindead in het ziekenhuis en Bill heeft wat meer rust in zijn hoofd en lijf. Ik ben bang dat seizoen twee zal gaan beginnen met het geneuzel over zijn dochter die terug bij hem komt wonen.Maar goed; we wachten af.. Met een beetje pech trekt dit nog seizoenenlang door; laat het maar aan de Amerikanen over om zoveel mogelijk te rekken. Was dit een Britse serie geweest dan was het nu gewoon klaar. Genoeg gezeurd, terug naar waar het echt om gaat: een knaller van een seizoen. Ik heb genoten!


avatar van Shaky

Shaky

  • 3717 berichten
  • 12391 stemmen

Kleine aanvulling: het betreft natuurlijk de Bill Hodges Trilogy van Stephen King. Waar seizoen twee en drie over zullen gaan is dus eigenlijk wel vrij logisch......


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

  • 1314 berichten
  • 979 stemmen

dikdik55

Dat is inderdaad het plan. Seizoen 2 is gebaseerd op het 2e boek Finders Keepers en seizoen 3 (mocht die komen) zal gebaseerd worden op het derde en laatste boek End of Watch.


avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

  • 467 berichten
  • 0 stemmen

Ga toch maar eens kijken als ik dit zo lees. Maar er zijn zoveel series op mijn lijstje dat is het luxeprobleem tegenwoordig. Ozark serie 2 komt er ook aan.


avatar van richiedoom

richiedoom

  • 375 berichten
  • 3657 stemmen

Gebaseerd op de Bill Hodges trilogie van Stephen King. Ik heb ze alle drie gelezen en ze waren zeker vermakelijk, met als hoogtepunt het eerste deel 'Mr. Mercedes' waarop dit eerste seizoen is gebaseerd. Ik was dan ook blij verrast om te zien dat toen ik een abonnement op Videoland afsloot, deze serie erop stond. Ook de lovende reacties op deze site maakten me nieuwsgierig.

Inmiddels heb ik het eerste seizoen afgerond en het heeft me absoluut vermaakt. Eigenlijk vind ik het op hetzelfde niveau als het boek zitten, wel vermakelijk maar niet top. Brendan Gleeson en Harry Treadaway zijn m.i. perfect gecast en ze doen het uitstekend! Ik heb erg genoten van hun acteerwerk, zij hielden het interessant.

Waarom dan niet top? Ik vind dat ze het verhaal teveel uitgesmeerd hebben waardoor het soms wat langdradig wordt. Dit had wellicht beter gewerkt als film of een korter seizoen van bijvoorbeeld 6 afleveringen. Het boek was ook al niet zo dik en ik vind dat je dit kan merken in de serie. Het had wat mij betreft allemaal wat meer tempo mogen hebben. Ook vind ik het acteerwerk van de overige personages maar zo-zo. Het voelde af en toe een beetje goedkoop aan daardoor en af en toe kreeg ik een beetje een 'under the dome' vibe (B-kwaliteit).

Ben zeer benieuwd naar seizoen 2. De boeken vond ik iets minder worden en aan de scores te zien geldt dat ook voor de serie...


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Onderhoudend, de 1e drie afl.. Kijken waar dit heen gaat...


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Wat ik ongeloofwaardig vind: bij zo'n inrij-actie waarmee de serie opent, volgt er doorgaan binnen een minuut (iemand daar heeft wel een mobieltje en belt meteen 911) een klopjacht van jewelste die aanhoudt tot de dader is gevonden. En zo zijn er meer zaken (Jerome die ter plekke de oplossing vindt voor het autosleutels-mysterie, terwijl de politie toch zelf een tech-dienst zal hebben die dit wel had kunnen bedenken).

Maar toch is dit goeddeels een onderhoudende serie, waarbij ik pas echt tegen het einde van die typische (overdetop) Stephen King sentimenten opmerkte, los van de horror die hier en daar voorbij komt. En dat vond ik vroeger tamelijk geweldig (de film It of Carrie bv.), maar hier / tegenwoordig… zoals het meisje met ocd die wel even de schedel inslaat van de bad guy, waarbij de symboliek (het goede, deels naïeve, vernietigt op het einde het pure kwade) wat natuurlijk al te makkelijk is - maar hey, 't is wel King...

De finale (laatste 2 afl.) vond ik sowieso wat tegenvallen qua inventiviteit en actie. Maar toch was het goed aan te gluren en heb ik me weer zo’n 500 minuten redelijk tot uitstekend vermaakt. Brendan Gleeson heb ik nooit zoveel mee gezien, maar hij zet de geplaagde detective prima neer, net als als zijn aartsvijand door Harry Treadaway. Rest van de cast ook weinig tot niets aan te merken.

Ik hou het op drie sterren en het lijkt me leuk deze te zijner tijd eens weer te proberen.


avatar van EMBV_mm

EMBV_mm

  • 48 berichten
  • 316 stemmen

Seizoen 1 heeft tien afleveringen en de eerste begint meteen heel heftig. Dit vanwege het nog steeds actuele thema . Welkom in de wereld van Stephen King. De spanning die er vanaf het begin was, gaat niet meer weg, en neemt zo nu en dan toe. Je wordt meegezogen in een kat en muisspel tussen Bill Hodges en Brady. Bill Hodges wordt goed neergezet door Brendan Gleeson. Brady de badguy wordt meesterlijk neergezet door Harry Treadaway . Het ene moment heb je een bloedhekel aan die Brady, maar aan de andere kant voel je ook op sommige enigzins medelijden voor hem. ( Niet al te vaak natuurlijk).

Het verhaal zit goed in elkaar. Je gaat van spanning door naar drama, humor en dan weer spanning. Je zit werkelijk in een achtbaan. En die rit zit je uit tot het einde.


avatar van DjFrankie

DjFrankie

  • 3001 berichten
  • 3097 stemmen

Prima serie, ben nu Finders Keepers - Stephen King (2015) - BoekMeter.nl aan het lezen en heb dus zowaar een gezicht bij enkele personages uit dit boek.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Prima eerste seizoen die ietwat traag verloopt maar wel constant erg boeiend is.

4*


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.