• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.273 gebruikers
  • 8.985.673 stemmen
Avatar
 
banner banner

Reizen Waes - Seizoen 1 (2013)

3,93 51 stemmen

Show titel: Reizen Waes

IMDb beoordeling: 8,3 (510)

Afleveringen: 9

Speelduur: 6 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Tom Waes, Ben Crabbé en Cath Luyten

Met: Tom Waes, Pascal Braeckman en Bert Ceulemans

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 3 september 2013

Eerst uitgezonden op: één (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Reizen Waes

Kun je overal met vakantie gaan? Tom Waes vraagt het zich af. In Reizen Waes trekt hij naar bestemmingen die andere toeristen liever links laten liggen. Het aantal avonturen dat Tom Waes beleefde, is al lang niet meer op één hand te tellen. Toch is zijn honger naar het onbekende groter dan ooit. De reizen die Tom maakt, hebben bovendien stuk voor stuk een diepe indruk nagelaten. Hij bezoekt enkele avontuurlijke plekken die al lang op zijn verlanglijst staan, en reist naar landen met een uniek en fascinerend verhaal.

Afleveringen Seizoen 1 (2013)

  1. 1. Turkmenistan

    3 september 2013 (44 minuten)

    De eerste bestemming van Tom is meteen een primeur: Turkmenistan. Turkmenistan is een van de meest wereldvreemde landen op de planeet. Na lang aandringen mag Tom hier als eerste westerling een reisdocumentaire maken. Tom maakt kennis met de waanzin van een dictatuur met te veel geld en een president die daarmee de meest waanzinnige projecten uit de grond stampt.

  2. 2. Zuid-Soedan

    10 september 2013 (44 minuten)

    Zuid-Soedan is het nieuwste land ter wereld. Op 9 juli 2011 riep het zijn onafhankelijkheid uit en werd het officeel erkend door de internationale gemeenschap. Tot zo ver het goede nieuws, want nu moet het land zichzelf nog vanaf niets beginnen op te bouwen. Veel is er nog niet in Zuid-Soedan, maar Tom weet wel van een gigantisch natuurpark: Boma National Park. 22.800 vierkante kilometer, met de grootste wildmigratie ter wereld. Een functionerende toeristische dienst is er niet in Zuid-Soedan. Dus trekt Tom er zelf heen om uit te zoeken hoe het met het park zit. Het wordt een eindeloze zoektocht in een land waar alles nog moet uitgevonden worden.

  3. 3. Colombia

    17 september 2013 (44 minuten)

    Colombia heeft geen al te beste reputatie. We associëren het in de eerste plaats nog altijd met drugskartels, kidnapping en geweld. Maar het zou er ondertussen beter zijn. 'The only risk is wanting to stay,' is nu hun slogan. Tom gaat uitzoeken wat daar van waar is. Zijn einddoel is namelijk Cano Canoas; naar het schijnt een prachtige waterval, maar hij ligt in het midden van de jungle, in een gebied dat tot voor kort door FARC-rebellen werd gecontroleerd. Nu zou het leger hen verjaagd hebben en zouden mensen er naartoe kunnen gaan. Als het lukt, is Tom er de allereerste toerist.

  4. 4. Pitcairn

    24 september 2013 (44 minuten)

    Middenin de Stille Oceaan, op 5300 kilometer van het dichtstbijzijnde vasteland, ligt het eiland Pitcairn. Daar wonen vijftig mensen. Om de drie maanden worden ze bezocht door een containerboot die alles meebrengt dat ze nodig hebben voor hun levensonderhoud. Verder zijn ze op zichzelf aangewezen, en op elkaar. De bewoners van Pitcairn zijn allemaal afstammelingen van de muiters van het Engelse marineschip de Bounty, dat in 1767 verdween. Het is een van de meest bekende verhalen uit de zeevaartgeschiedenis, een geschiedenis die minstens vijf keer is verfilmd.

  5. 5. Iran

    1 oktober 2013 (44 minuten)

    Het wordt een reis vol verrassingen. Tom bezoekt het mausoleum van Ayatollah Khomeini, maar gaat ook gewoon skiën in de bergen rond Teheran. In de hoofdstad maakt hij een uitstap naar een museum voor moderne kunst waar alle westerse topstukken achter slot en grendel in de kelder zitten. Tijdens de Dag van de Revolutie stuit hij er zomaar op Hassan Rohani. Toen nog gewoon presidentskandidaat, nu effectief president.

  6. 6. Vanuatu

    8 oktober 2013 (44 minuten)

    De republiek Vanuatu is het meest bedreigde land ter wereld. De eilandengroep wordt geteisterd door orkanen, tsunami's, vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Tom trekt er midden in het cyclonenseizoen naartoe. Met een lokale luchtvaartmaatschappij hopt hij van eiland naar eiland. Hij bezoekt er stammen met een vulkaan in hun achtertuin en surft zelfs van een van de flanken naar beneden. Hij overnacht er bij vermeende kannibalen en maakt de duik van zijn dromen: die naar de USS Coolidge, een oorlogsschip dat in 1942 op een mijn liep en zonk.

  7. 7. Bhutan

    22 oktober 2013 (44 minuten)

    Bhutan is een afgelegen koninkrijk in het midden van het Himalayagebergte met een erg speciaal beleid: alles staat er in het teken van het bruto nationaal geluk. De Bhutaanse regering probeert het land traditioneel en onbezoedeld te houden en daardoor zouden de mensen er heel gelukkig zijn. Om dezelfde reden zijn ze er niet zo dol op massatoerisme. Toeristen moeten er 250 dollar per dag betalen en krijgen 24 uur per etmaal een gids mee. In ruil zouden toeristen er ook echt gelukkiger worden. Maar is dat ook zo? Tom gaat het uitzoeken. Hij trekt van het westen naar het oosten van het land en ontdekt inderdaad een heel bijzondere samenleving.

  8. 8. De Facto

    29 oktober 2013 (44 minuten)

    Aan de zuidwestelijke grenzen van Rusland bevinden zich een paar vreemde landjes: Transnistrie, Abchazie en Zuid-Ossetie... Naast hun vreemde namen hebben ze nog iets anders gemeen: eigenlijk bestaan ze niet. Ze verklaarden zichzelf onafhankelijk, maar de internationale gemeenschap erkent hen niet. Tom bezoekt de drie landen, die Stalin en Lenin nog hoog in het vaandel hebben staan. Samen vormen ze (samen met het illustere Nagorno-Karabach) de gemeenschap van niet-erkende staten, een club die de pleit voor een politieke oplossing van de conflicten tussen de landen en hun dominante buurlanden.

  9. Compilatie (special)

    17 december 2013 (44 minuten)

    Tom Waes trekt naar bestemmingen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen. Hoe heeft een vraag: kan ik er op vakantie? Evident is het alleszins niet. Waar je niemand anders vindt, vind je Tom.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van DjFrankie

DjFrankie

  • 3001 berichten
  • 3097 stemmen

Beste reispreisprogramma wat ik ken. Had dit echter niet tot de series gerekend.


avatar van NRT

NRT

  • 800 berichten
  • 439 stemmen

Echt een prachtig programma. Waes kan echt tot mensen doordringen en zo veel mooie verhalen schetsen.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.