• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.880 stemmen
Avatar
 
banner banner

Vikings - Seizoen 5 (2017-2019)

3,77 184 stemmen

Show titel: Vikings

IMDb beoordeling: 8,5 (578.653)

Afleveringen: 21

Speelduur: 16 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Michael Hirst

Met: Gustaf Skarsgård, Katheryn Winnick en Alexander Ludwig

Oorsprong: Ierland / Canada

Datum van release: woensdag 29 november 2017

Eerst uitgezonden op: History (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk seizoen 5 via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Vikings

Vikings speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen, het einde van de achtste eeuw, en brengt ons naar de brute en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok, een Viking krijger en boer die niets liever doet dan ontdekken en plunderen op zee. Zijn ambities zetten hem op gespannen voet met zijn leider Earl Haraldson, die wil dat ze naar het arme Oosten gaan in plaats van naar het onbekende Westen. Wanneer Ragnar een verbond sluit met zijn vriend Floki om een nieuwe boot te bouwen en daarmee vervolgens toch naar het Westen te varen, barst het conflict pas echt los.

Afleveringen Seizoen 5 (2017-2019)

  1. 1. The Departed, Part 1

    29 november 2017 (2 uur)

    De overgebleven zonen van Ragnar plannen om Kattegat te heroveren. Bjorne reist af naar een plek.

  2. 2. The Departed, Part 2

    29 november 2017 (44 minuten)

    Ivar is vastberaden om het Grote Leger te leiden wanneer ze een fort in York oprichten. In Kattegat miskent Lagertha koning Harald en betaalt hiervoor een zware prijs. Floki arriveert op een mysterieus land.

  3. 3. Homeland

    6 december 2017 (44 minuten)

    Aan de overwinning in York wordt abrupt een eind gemaakt. Ragnar Lothbroks zonen komen tegenover elkaar te staan wanneer de spanning zijn hoogtepunt bereikt. Ze worden gedwongen een kant te kiezen.

  4. 4. The Plan

    13 december 2017 (44 minuten)

    Geleid door de visioenen van bisschop Heahmund, bedenken de Saksen een plan. Ivar de Beenloze bedenkt een strategie wanneer de Vikingen onder druk komen te staan. Bjorn Ironside vindt een nieuw gebied en moet de lokale heerser bewijzen dat hij een verkoper is.

  5. 5. The Prisoner

    20 december 2017 (44 minuten)

    Ivar ontmoet zijn paar in bisschop Heahmund. Floki keert terug naar Kattegat. Bjorn ontvangt een verkwist welkom in Noord-Afrika.

  6. 6. The Message

    27 december 2017 (44 minuten)

    Lagertha is verraden en Bjorn moet een manier vinden om de radeloze koningin te steunen. Floki en zijn kolonisten arriveren in een nieuw land, maar het is helemaal anders dan ze gedacht hadden.

  7. 7. Full Moon

    3 januari 2018 (44 minuten)

    Bjorn keert terug naar Kattegat en ontdekt dat er een aanval op Kattegat gepland staat tijdens de eerstvolgende volle maan. Ivar moet bepalen of hij een voormalige vijand kan vertrouwen op het slagveld.

  8. 8. The Joke

    10 januari 2018 (44 minuten)

    Het gevecht om Kattegat begint, wanneer de twee legers zich klaar maken om te vechten. Het Grote Heidense Leger moet kiezen tussen een pleidooi voor vrede of een totale oorlog. Floki ondervindt een meningsverschil onder zijn kolonisten.

  9. 9. A Simple Story

    17 januari 2018 (44 minuten)

    De legerleiders overwegen hun opties in de nasleep van het gevecht. In Floki's kamp is alle hoop op het samenbrengen van een gemeenschap verbrijzeld, wanneer er zich een tragedie voordoet.

  10. 10. Moments of Vision

    24 januari 2018 (44 minuten)

    Een gevoel van verdoemenis dreigt boven Kattegat, wanneer het uitloopt op bloedvergieten. Het verslagen leger vlucht in het zicht van de overwinnaars. Een legendarische krijger keert terug naar huis.

  11. 11. The Revelation

    28 november 2018 (44 minuten)

    Ivar is gekroond als nieuwe koning van Kattegat, net op tijd om Rollo een welkom thuis te geven. Bjorn, Lagertha en Ubbe zijn afhankelijk van instabiele bondgenoten om te overleven.

  12. 12. Murder Most Foul

    5 december 2018 (44 minuten)

    Bjorn, Lagertha en Ubbe zien een onzeker lot tegemoet wanneer Heahmunds loyaliteit wordt getest. In IJsland vecht Floki om de wil van de goden te begrijpen. In Kattegat heeft Ivar zijn mogelijke rivaal ontmoet.

  13. 13. A New God

    12 december 2018 (44 minuten)

    Heahmund moet proberen om Koning Alfred te overtuigen dat zijn acties ter verdediging van de kroon zijn. Ubbe en Torvi versterken de posities van de Vikingen, maar niet alle Vikingen in het kamp steunen de strategie. Nog een kolonist verdwijnt in IJsland.

  14. 14. The Lost Moment

    19 december 2018 (44 minuten)

    Terwijl er wordt gefeest in Kattegat voor Ivar, belandt IJsland in rouw. Floki moet een noodlottige beslissing maken. Harald's leger nadert Wessex. Een complot wordt gesmeed tegen Koning Alfred.

  15. 15. Hell

    26 december 2018 (44 minuten)

    Bisschop Heahmund wordt getroffen door schuldgevoelens wanneer hij zijn passies de rug toekeert. De Vikingen strijden tegen de Saksen op het slagveld, waardoor een sleutelfiguur uit balans raakt.

  16. 16. The Buddha

    2 januari 2019 (44 minuten)

    Ubbe realiseert een van Ragnars dromen. Ivar ontwikkelt een nieuw plan in Kattegat, terwijl hij zich voorbereid op een goddelijke komst. Een kolonist in IJsland keert terug in een slechte toestand. Koning Alfred ziet zijn grootste dreiging tot nu toe onder ogen.

  17. 17. The Most Terrible Thing

    9 januari 2019 (44 minuten)

    Een onverwachtse gebeurtenis onder de kolonisten zet Floki machteloos. Koning Alfred confronteert Judith. Bjorn moet een deal met Harald sluiten. Wessex wordt opnieuw bedreigd door een groep Vikingen, maar wie zal het Saksische leger leiden om het Rijk te verdedigen?

  18. 18. Baldur

    16 januari 2019 (44 minuten)

    Hvitserk wordt strikt getest. Floki doet een wonderbaarlijke ontdekking. Freydis geeft Ivar een verrassing. Ubbe onderhandelt met de drie Deense koningen die hun legers hebben samengevoegd in Reading, maar de onderhandelingen hebben mogelijk een gevaarlijke uitkomst.

  19. 19. What Happens In The Cave

    23 januari 2019 (44 minuten)

    Ubbe wordt gedwongen tot een gevecht. Floki bereikt nieuwe dieptes. Bjorn reist af naar Scandinavië met een oude rivaal.

  20. 20. Ragnarok

    30 januari 2019 (44 minuten)

    Een nieuwe strijd om Kattegaat is gaande en alleen de goden weten wie als winnaar uit de strijd zal komen.

  21. The Saga of Lagertha (special)

    29 november 2017 (44 minuten)

    De Ziener neemt ons mee door Lagertha's epische verhaal uit de voorgaande vier seizoenen. Hij vertelt alles wat er te weten valt over de formidabele krijgster, dappere leidster en legendarische beschermster.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van frolunda

frolunda

  • 1103 berichten
  • 4476 stemmen

Zin in, het einde van seizoen 4 belooft heel veel.


Ik ben nu bij aflevering 8 van seizoen 4. Even snel een inhaalspurt maken, zodat ik in november bijloop voor seizoen 5!


avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

  • 587 berichten
  • 1776 stemmen

Dit ziet er weer veelbelovend uit! Ik ben hier heel benieuwd naar maar belooft interessanter te worden dan seizoen 4 zo te zien!


avatar van frolunda

frolunda

  • 1103 berichten
  • 4476 stemmen

Kan nu al niet wachten tot Erik Bloedbijl,de zoon van Koning Harald ten tonele verschijnt.Maar zal waarschijnlijk nog niet dit seizoen zijn maar de volgende zijn gelukkig al bevestigd.


avatar van Martijn_mm

Martijn_mm

  • 7 berichten
  • 38 stemmen

Het was al niet zon al te best seizoen maar aflevering 10 moet wel zon beetje de slechte aflevering van een serie zijn die ik ooit gezien heb. Zo waardeloos gemonteerd en zo respectloos voor vele karakters waarbij je zoveel tijd ingestoken hebt. Naast de slechtste aflevering ooit is dit ook de slechtste veldslag ooit, de hele aanloop sloeg al nergens op maar de veldslag maakt het nog een stukje bonter. Gelukkig hebben we The Last Kingdom nog.


avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

  • 13381 berichten
  • 788 stemmen

Zit nu halverwege het 4e seizoen (waar Ragnar met die Chinese slavin aan 't rommelen is) , en zag op de cast-lijst bij IMDb, dat Travis Fimmel ("Ragnar") niet alle afleveringen aanwezig is. Mag aannemen en hopen, dat hij inmiddels dood is, want die eeuwige glimlach van deze acteur begint te irriteren. TV-serie The High Chaparral had ook zo'n personage met een eeuwige glimlach (Henry Darrow), maar na een aantal seizoenen gaat dat toch behoorlijk tegenstaan.



Toch wel duidelijk dat er sleet op de serie begint te komen. Had voor een groot deel van het kijken het gevoel dat ze maar in rondjes zitten te draaien. Dat het volgende seizoen ook het laatste is vind ik eigenlijk niet zo erg.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Ach een matig seizoen van Vikings is nog altijd beter dan de gemiddelde serie die we voorgeschoteld krijgen. Ik dacht trouwens zelf in eerste instantie dat ik het hele seizoen gezien had maar blijkbaar staan nog niet alle afleveringen op Ziggo on demand. Hoop dat de rest binnenkort ook te zien is.


avatar van NRT

NRT

  • 800 berichten
  • 439 stemmen

Ik lees dat veel mensen dit een minder seizoen vinden, maar ik vind het opnieuw top. Ragnar wordt zeker gemist, maar de zonen doen het in mijn ogen zeker goed. Vooral Bjorn en de kreupele zijn sterke personages. Lagherta blijft ook een heerlijk personage. Klopt het trouwens dat ze in dit seizoen als een 50-plusser wordt voorgesteld?


avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Het tweede gedeelte van dit seizoen staat inmiddels op Ziggo en ben dus weer enthousiast begonnen. Ik zit er ook gelijk weer helemaal in. Wat is Vikings toch een topserie!


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

De eerste helft van seizoen 5 gekeken. Dat seizoen 6 het allerlaatste zal worden lijkt mij geen slechte beslissing. De reeks begint net iets te veel in herhaling te vallen en sinds de dood van Ragnar voelt alles toch wat als de overbodige nasleep, maar dan zonder duidelijke hoofdrolspeler. Dat personage is een énorm gemis, imo. En verscheidene personages krijgen een onwaardig afscheid, toch wel een paar lijnen die plots héél erg snel afgeraffeld worden.

Niettegenstaande blijf ik dit wel vrij kwalitatief en boeiend vinden, daarover geen twijfel. Het is wel tijd om af te ronden. Blij dat ze dat zelf inzien. Bij de eerste twee episodes van de tweede seizoenshelft, werden de kaarten opnieuw geschud. Hopelijk brengt dat de nodige verandering wat het verhaal betreft.

Myers is een ongelooflijk goede aanwinst, dat wel. Maar het hele verloop van zijn personage is exact zoals ik op voorhand had zien aankomen. Weinig verrassingen daar. Eigenlijk speelt hij een variant van zijn rol in The Tudors, ook door Michael Hirst.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

  • 906 berichten
  • 712 stemmen

Het heeft even geduurd maar dit seizoen inmiddels afgerond. Een seizoen wat erg goed begon maar naarmate het seizoen vorderde vond ik het toch ook allemaal wat minder worden helaas. Nog steeds mocht ik het graag kijken maar denk wel dat dit het minste seizoen van alles is. 3,5 ster


avatar van NRT

NRT

  • 800 berichten
  • 439 stemmen

Het blijft fijn om dit te bekijken, maar het tweede deel is minder.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Ook voor mij het minste seizoen van allemaal. De talloze en erg gehaaste verhaallijnen die hier door elkaar liepen, waren een soep. En de fouten in de timing konden ook wel tellen. Los daarvan wrong de duur van het verhaal rond Floki gevoelsmatig ook wel. Dat leek hooguit een paar weken te duren, terwijl het eindeloze spelletje tussen de broers makkelijk twee jaar duurde, wat op een gegeven moment werd bevestigd. Wonderwel wist het geheel alsnog te boeien en hebben de twee laatste episodes de quotering van een 3 gered.


avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

  • 13381 berichten
  • 788 stemmen

Onlangs seizoenen 5.1, 5.2 en 6.1 op Blu-ray gekocht.

Sluit beeld- en geluidskwaliteit van seizoen 6.1 aan bij die van de seizoenen 1 t/m 4, seizoen 5 heeft echter erg matig, onscherp beeld met groene waas, lijkt op DVD kwaliteit op Blu-ray. Om de paar minuten ook fractie van seconde stilstaand beeld. Geluid klinkt wat vervormd, cq. veel schorre stemmen.


avatar van legian

legian

  • 777 berichten
  • 0 stemmen

Ragnar wordt duidelijk gemist. Björn weet het aardig te doen en weet nog een interessant personages te worden. Geen van de andere broers komt daarbij in de buurt. Waarbij vooral Ivar opvalt. Die krijgt en eist veel aandacht maar als personage weet hij maar weinig te brengen. Gelukkig verspreid de serie zich steeds meer naar andere verhaallijnen en landen om nog wat boeiends te bieden. Maar uiteindelijk begint te serie zijn kracht te verliezen. Hoewel nog steeds vermakelijk.


avatar van T.O.

T.O.

  • 2206 berichten
  • 2463 stemmen

Dit seizoen vliegt behoorlijk uit de bocht aan het einde; iets wat je al een beetje zag aankomen. Teveel verhaallijnen die niet of nauwelijks met elkaar van doen hebben, het ontbreekt duidelijk aan focus sinds de dood van Ragnar.

Floki's 'beloofde land'-episode in IJsland is mooi qua decor maar wil maar niet echt boeien. De vertoning van Ivar's regime als proto-fascistisch is nog wel aardig gedaan. Daarnaast wordt het vele overlopen en verhuizen van de karakters echt wat verwarrend.


avatar van T.O.

T.O.

  • 2206 berichten
  • 2463 stemmen

NRT schreef:

Lagherta blijft ook een heerlijk personage. Klopt het trouwens dat ze in dit seizoen als een 50-plusser wordt voorgesteld?

Ja, vooral de vrouwelijke personages worden niet echt ouder. Toch wel ironisch aangezien ze verder juist wel als sterk en geëmancipeerd getoond worden. Bij de mannen doen ze dat iets beter, al is het maar door ze kaal te maken en van een lange baard te voorzien


avatar van 606

606

  • 23784 berichten
  • 11825 stemmen

Heb echt een hekel aan heel de personage Ivar The Boneless. Zie hem zo graag elke aflevering gedood worden. Maar ja.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.