• 10.798 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.949 stemmen
Avatar
 
banner banner

Reizen Waes - Seizoen 3 (2017)

3,95 44 stemmen

Show titel: Reizen Waes

IMDb beoordeling: 8,3 (510)

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Tom Waes, Ben Crabbé en Cath Luyten

Met: Tom Waes, Pascal Braeckman en Bert Ceulemans

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 29 januari 2017

Eerst uitgezonden op: één (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Reizen Waes

Kun je overal met vakantie gaan? Tom Waes vraagt het zich af. In Reizen Waes trekt hij naar bestemmingen die andere toeristen liever links laten liggen. Het aantal avonturen dat Tom Waes beleefde, is al lang niet meer op één hand te tellen. Toch is zijn honger naar het onbekende groter dan ooit. De reizen die Tom maakt, hebben bovendien stuk voor stuk een diepe indruk nagelaten. Hij bezoekt enkele avontuurlijke plekken die al lang op zijn verlanglijst staan, en reist naar landen met een uniek en fascinerend verhaal.

Afleveringen Seizoen 3 (2017)

  1. 1. Sierra Leone

    29 januari 2017 (44 minuten)

    Twee jaar lang werd Sierra Leone geteisterd door het ebolavirus. Toeristen mochten het land niet in. Wanneer begin 2016 de ebola crisis officieel voorbij is, stapt Tom Waes meteen op het eerste vliegtuig richting Sierra Leone. De plaatselijke gids Abdulai is blij Tom Waes te zien. Hij is de eerste reiziger die Abdulai in twee jaar ziet in Sierra Leone. Samen bezoeken ze verlaten stranden, natuurparken en de hoofdstad Freetown. Tijdens zijn verblijf krijgt Waes een ongewone uitnodiging voor een partijtje squash, met de president van het land.

  2. 2. Bangladesh

    5 februari 2017 (44 minuten)

    Bangladesh is een van de armste en meest dichtbevolkte landen ter wereld, geteisterd door overstromingen. Toch wil het land op termijn veel meer toeristen trekken. Tom Waes gaat op avontuur en zoekt uit of Bangladesh daar ook echt klaar voor is. Aan de hand van reisgids Ronnie dompelt Tom Waes zich onder in de drukte van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Hij trekt de Sundarbans in, de grootste mangrovebossen ter wereld, op zoek naar de bijna uitgestorven Bengaalse tijger.

  3. 3. Georgië

    12 februari 2017 (44 minuten)

    In Georgië bezoekt Tom Waes onder andere het Stalinmuseum in Gori, waar men het niet zo nauw neemt met de geschiedschrijving, doet hij mee aan een potje Lelo Burti (bestaande uit twee niet van elkaar te onderscheiden teams, een bal en een hoop drank) en bezoekt hij de verroeste kabelbaan van Chiatura. Ook staat hij aan de grens met Zuid-Ossetië, dat zich na de oorlog tussen Rusland en Georgië in 2008 onafhankelijk verklaarde en waardoor families en vrienden op een dag plotsklaps van elkaar gescheiden werden door prikkeldaad.

  4. 4. Tuvalu

    19 februari 2017 (44 minuten)

    Volgens de minister-president van Tuvalu zal zijn geboortegrond als eerste land ter wereld verdwijnen door de klimaatopwarming. Tom Waes gaat een week in Tuvalu logeren en onderzoekt of de eilandengroep echt onder water aan het lopen is. Hij is benieuwd naar het land en hoe de bevolking met die dreiging omgaat. Het is goed vertoeven op Funafuti, dat bijna een en al paradijselijk strand is. Tegelijkertijd schuilt daarin het gevaar. De zee wint langzaam maar zeker terrein op het eiland, dat maar drie meter boven de zeespiegel ligt.

  5. 5. China: Deel 1

    26 februari 2017 (44 minuten)

    Tom Waes maakt zijn langste reis ooit dwars door China. Een onbekend avontuur in één van de meest fascinerende landen van de wereld. In dit eerste deel verkent Tom onder andere Tianducheng, dat geheel in de stijl van Parijs is nagebouwd, bezoekt hij de gigantische Drieklovendam en het natuurpark Zhangjiaije en proeft hij een lokale delicatesse in Dongyang.

  6. 6. China: Deel 2

    5 maart 2017 (44 minuten)

    Tom Waes reist verder van oost naar west door China. Zo belandt hij onder andere in Chongqing, een van de grootste steden van China. Na een reis van bijna drie weken eindigt hij zijn tocht in de stad Shangri-La, op de grens met Tibet. Daar worden toeristen inmiddels met open armen ontvangen, maar ook scherp in de gaten gehouden. Tom krijgt er niet alleen een reisgids bij, maar ook een controleur. En die is niet van plan het hem makkelijk te maken.

  7. 7. Haïti

    12 maart 2017 (44 minuten)

    Tom Waes landt in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, waar het leven na de aardbeving zo goed als mogelijk weer is opgepakt. Het historisch centrum is er heropgebouwd, met uitzondering van de ingestorte kathedraal. Ter ere van de vele Haïtianen die daar toen zijn overleden, blijft de verwoeste kathedraal onaangetast. Ook een bezoekje aan de sloppenwijk Bel Air, waar de gevolgen van de aardbeving nog steeds te zien en te voelen zijn, laat Tom daarbij niet onberoerd. In Pétionville en de kuststad Cap-Haïtien wordt hij vervolgens geconfronteerd met het sterke verschil tussen rijk en arm in het land.

  8. 8. Venezuela

    19 maart 2017 (44 minuten)

    Tom Waes reist naar Venezuela. Ooit een toeristen hotspot, nu een land in chaos. Ondanks berichten over politieke instabiliteit en toenemende criminaliteit stapt Tom toch op het vliegtuig naar Venezuela. Zijn eerste stop is de hoofdstad Caracas. Sinds kort de gevaarlijkste stad ter wereld. Tom duikt de achterstandsbuurten in. Hij ontdekt hoe de inwoners hier in angst voor criminaliteit leven. Hij staat in de rij voor de supermarkt en eet in een illegaal restaurant.

  9. 9. Het Noorden van de VS

    26 maart 2017 (44 minuten)

    Tom Waes verkent de noordelijke staten van de VS, een van de minst bezochte streken van Amerika. Tom rijdt van North Dakota door de staten Montana en Idaho richting de westkust. Drie dunbevolkte staten in het noorden waar zelden toeristen zijn. Daar maakt hij onder andere kennis met de Boomtown Babes (schaars geklede koffieverkoopsters), wapenfanaten, redoubters en doomsday preppers: Amerikanen die de wildernis intrekken in afwachting van het einde der tijden.

  10. Best Of (special)

    2 april 2017 (44 minuten)

    Samenvatting van de leukste momenten en plaatsjes van seizoen drie. Ook in seizoen drie was Afghanistan een van de geplande bestemmingen, maar wederom zat dit niet in de serie. Daarnaast is onthuld dat Antarctica al jarenlang op de shortlist staat, maar dat deze reis tot op heden niet uitgevoerd kon worden wegens te hoge kosten.

Reviews & comments

zoeken in:

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

  • 359 berichten
  • 654 stemmen

Nog geen officiële datum, maar seizoen 4 in later dit jaar te zien op Één.


avatar van NRT

NRT

  • 800 berichten
  • 439 stemmen

16 december komt Reizen Waes op één. Ik kijk er al naar uit.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.