• 10.797 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.921 stemmen
Avatar
 
banner banner

Wie Is de Mol? - Seizoen 18 (2018)

3,62 40 stemmen

Alternatieve titel: WIdM

IMDb beoordeling: 8,4 (1.231)

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Michiel Devlieger, Tom Lenaerts, Michel Vanhove en Bart De Pauw

Met: Art Rooijakkers, Bella Hay en Emilio Guzman

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 6 januari 2018

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Wie Is de Mol?

Met het uitvoeren van de opdrachten kunnen de kandidaten geld verdienen voor de pot. Hiervoor is samenwerken en vertrouwen cruciaal maar met de aanwezigheid van de mol, een saboteur, in de groep is dit niet gemakkelijk. Negen kandidaten, één mol, maar wie dit is weet niemand. Alleen een slimme kijker kan ontdekken waar en hoe De Mol opdrachten saboteert. Aan het eind van iedere aflevering worden alle kandidaten onderworpen aan het meest zenuwslopende onderdeel van het spel: een test met twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van De Mol. De kandidaat die het minst weet ligt uit het spel. Behalve De Mol, die hoeft nooit naar huis.

Afleveringen Seizoen 18 (2018)

  1. 1. Een Verhaal Apart

    6 januari 2018 (55 minuten)

    De deelnemers van het achttiende seizoen van Wie is de Mol? zijn Bella Hay, Emilio Guzman, Jan Versteegh, Jean-Marc van Tol, Loes Haverkort, Olcay Gulsen, Ron Boszhard, Ruben Hein, Simone Weimans en Stine Jensen.

  2. 2. Wisseltruc

    13 januari 2018 (55 minuten)

    Art staat op de markt. Hij verkoopt niets en toch kan zijn kraam de kandidaten geld kosten. De kandidaten gaan een avondje uit. Art verwelkomt ze in het Rustaveli Theatre. De kandidaten zijn in Mughanlo. Ze moeten een pad dat vol ligt met grind vrij maken zodat Art een Lada van de start naar de finish kan rijden.

  3. 3. Kreupelstraat

    20 januari 2018 (55 minuten)

    Van autoracend door een dorpje vol schapen op de weg tot paraglidend in het Kaukasusgebergte: overal kan de Mol opduiken. Dat was hem, de eerste échte executie. Na een rood scherm op een hotelkamer en helemaal geen rood scherm vanwege een vrijwillig vertrek is het tijd voor een ontknoping met een gespannen groep.

  4. 4. Vooruitzicht

    27 januari 2018 (55 minuten)

    Er zijn nog zeven kandidaten in het spel. Of eigenlijk zes kandidaten en één Mol... De kandidaten krijgen niet alleen de kans om veel geld te verdienen voor de pot, ze leren ook veel over hoe ze zelf in het spel staan.

  5. 5. Zienswijzen

    3 februari 2018 (55 minuten)

    Aflevering 5 van Wie is de Mol? speelt zich weer af in de hoofdstad, Tbilisi. Lukt het de kandidaten om meer te weten te komen over de identiteit van de Mol? Spannend en avontuurlijk spelprogramma. Een team van bekende Nederlanders voert opdrachten uit en jaagt tegelijkertijd op De Mol.

  6. 6. Verlost

    10 februari 2018 (55 minuten)

    Er zijn nog vijf kandidaten in het spel in deze spannende zesde aflevering. De eindstreep van de finale komt steeds duidelijker in zicht. De eerste opdracht speelt zich af in een verlaten hotel in Tskaltoebo en de kandidaten krijgen de kans om geld en andere verleidelijke zaken te vinden. Tijdens de tweede opdracht moeten de kandidaten spullen van bewoners verhuizen. Bij de laatste opdracht bepalen de kandidaten zelf wie een scherm te zien krijgt.

  7. 7. Schijn Werper

    17 februari 2018 (55 minuten)

    Met nog vijf kandidaten in het spel reizen ze door Georgië en hebben ze in verschillende opdrachten de kans om geld te verdienen voor de pot én meer te weten te komen over de identiteit van de Mol.

  8. 8. Gelijkgestemd

    24 februari 2018 (55 minuten)

    De finale komt steeds dichterbij. Er zijn nog vier kandidaten in het spel en voor de eerste opdracht reizen de kandidaten naar het prachtige Vardzia.

  9. 9. Finalist

    3 maart 2018 (55 minuten)

    Het is de laatste kans voor de kandidaten om geld te verdienen voor de pot en de laatste kans voor de mol om dit eventueel tegen te werken.

  10. 10. Wie is de Mol?

    10 maart 2018 (55 minuten)

    De finale wordt gespeeld. Eindelijk komen we te weten wie wekenlang de zaak heeft tegengewerkt. De mol is bekend, maar hoe ging deze te werk?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

  • 976 berichten
  • 94 stemmen

Ik zit nu te kijken maar het begint wel heerlijk verrassend hoor ! Top

Mogen we hier vermoedens droppen of is dat spoiler stuff ?


avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

jeroen indacompu, vermoedens en namen zullen wel in spoilertags moeten, dit om te voorkomen dat men al leest wie er wel/niet doorgaan. Ze mogen dus verder gerust gedropt worden .


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

  • 976 berichten
  • 94 stemmen

Dank je ! Nou, mijn eerste gok is dan Loes Haverkort. Mooi de opdracht verkloten, geen geld, veels te enthousiast als ze weer eens ‘net gelukkig toch iets tegen kwamen en een speler een rad voor de ogen draaien en ook een bijzondere reactie toen Ron er uit ging en ze de kamer uitliep

Bij WIDM ben ik toch altijd even weg van alles, heerlijk.


avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

Ik vind de eerste afleveringen altijd lastig te beoordelen, zeker omdat er vaak nog een opdracht komt waarbij de gehele pot leeggeroofd kan worden. Al valt er nu weinig te roven natuurlijk .

Loes vond ik niet echt verdacht, omdat ze met plezier de informatie deelde over de code. Ik vraag mij af waarom een mol dat zou doen, aangezien het meer oplevert als de rest gewoon met Art belt. Vervolgens vond ik het wel verdacht dat Jan en Jean-Marc alsnog Art bellen, omdat ze zonder enige aanwijzing wel even denken dat hij het wachtwoord gewoon geeft. Als ze echter gewoon even op de kaart bij M18 hadden gekeken, wisten ze allang genoeg. Ik zit overigens niet echt op Jan, meer op Jean-Marc. Die ging overal mee akkoord en was wel erg nonchalant. Stine vond ik ook verdacht, niet eens echt een reden voor.

Een jammerlijke afvaller, dat dan weer wel. Al vind ik dit tot nog toe de leukste groep sinds ik kijk. Ieder seizoen was er wel iemand waar ik mij vanaf aflevering 1 aan liep te ergeren (die vervolgens ook altijd nog tot in de finale kwam), maar dit jaar vind ik alle kandidaten eigenlijk wel wat hebben. Een hele diverse groep, die denk ik nog best veel kan gaan brengen. Ik was ook erg enthousiast over deze eerste aflevering, echt super tof gedaan! De executie vond ik wel een beetje vreemd, een beetje Russisch roulette. Vragen invullen over mensen die je nog niet eens hebt gezien of samen een opdracht mee hebt gedaan. Aan de andere kant logisch dat er iets belangrijks op het spel moet staan. Ik lees dat veel mensen verwachten dat er een addertje onder het gras zit wat betreft de afvaller, maar daar ben ik niet zo zeker van. Het Rode scherm is gezien, afscheid is genomen, de groep is ingelicht en in de app ben ik 20 punten kwijt . Denk dus gewoon einde oefening.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Vooral spectaculair dankzij de locatiestunt. Verder had de aflevering eigenlijk weinig, maar gelukkig lijken het leuke kandidaten.

Mol na aflevering 1: Simone of Stine (of Jan)


avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

Ik vind het seizoem toch best wel heftig beginnen. Hoe laat je mensen in deze fase in hemelsnaam kiezen tussen hun menselijkheid en een spel. En dan ook nog voor de grootste Mol fan, die alle seizoenen uit Nederland en België heeft gezien en al jaren wacht tot hij eindelijk eens mee mag doen. Nee, ik vond het redelijk ongepast zelfs. het is natuurlijk vaker voorgekomen dat een kandidaat terug KON keren, maar dan wel in een fase waarin het spel al echt was begonnen.

Ik begrijp dan ook best dat Jean-Marc lastig kon aarden en besloten heeft naar huis te gaan. Daarentegen wel jammer dat Ron daardoor niet gewoon sowieso terug kon keren.

Ik zit voor het eerst sinds ik kijk in de tunnelvisie. Ik zit nu 100% op Stine.
Dat heeft met name te maken met haar uitspraken tijdens de test. Iets in de richting van dat de Mol iemand is die stil is. Zij heeft, in tegenstelling tot de rest, nog vrijwel geen woord gesproken binnen de groep.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

De groep is een heerlijk zooitje ongeregeld. Etherdiscipline was ver te zoeken.

Ik ga lekker in mijn tunneltje.

Mol na aflevering 1: Simone of Stine (of Jan)

Mol na aflevering 2: Simone (of Stine of Loes)


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

  • 976 berichten
  • 94 stemmen

Ik snap zeker wel dat mensen op Stine zitten maar haar uitspraken horen bij haar karakter. Ik vind wel, zoals ze zelf zegt, dat de Mol in deze fase niks hoeft te doen, afwachtend is, de groep maakt zelf wel de fouten, dat dit juiste uitspraken zijn. Ik heb mijn twijfels nog maar:

Aflevering 1: Loes Haverkort (kan ook met mijn mannelijkheid te maken hebben, ik blijf kijken naar die vrouw, ).

Aflevering 2: een spreiding op Stine en Loes. Ik vind het enthousiasme van Loes wat overdreven overkomen en ze speelt soms zeer duidelijk op de camera.

Kleine irritatie is het schreeuwerige en onrustige gedoe van de dames. Wat een rust stralen die mannen dan uit.

Dat die Jean-Marc naar huis is begrijp ik wel, een gevoelig karakter. Is hij samen met ‘De Rijdende Rechter’ echt die soms harde tekenaar (en observator)van Fokke en Sukke ? Troubled mind...


avatar van Kasparovski

Kasparovski

  • 46 berichten
  • 221 stemmen

Ik zou bij deze Ruben willen aandragen als belangrijkste 'verdachte' Ik vond hem wel heel snel schakelen toen ze in de eerste aflevering door kregen dat ze allemaal in een ander land zaten. Hij had wel heel weinig tijd nodig om het even op zich in te laten werken, het leek wel een ingestudeerde reactie met voorkennis. Bovendien vond ik het vreemd dat hij ging proberen de leiding over te nemen van Jan bij die opdracht met de graafmachines in de tweede aflevering, terwijl de opdracht nou juist lekker gestructureerd verliep onder Jan's aanwijzingen. En dat was wel echt een unicum voor deze groep. Het enige wat je in die opdracht nog zou kunnen doen als mol is denk ik de chaos in de groep weer een beetje proberen terug te krijgen.

Hij lijkt sowieso alles heel snel door te hebben, maar het levert zelden iets op. Bij het afplakken van die briefjes min-geld was hij ook weer heel raar bezig.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Zelf zou ik het niet lang uithouden met Olcay, maar voor op tv is ze een heerlijke toevoeging. Lekker eigenzinnig.

Ondertussen valt mijn bereik bijna helemaal weg.

Mol na aflevering 1: Simone of Stine (of Jan)

Mol na aflevering 2: Simone (of Stine of Loes)

Mol na aflevering 2: Simone (of Loes)

Emilio zou ik een jammerlijke mol vinden (categorie Klaas) en Olcay een hele originele (zal wel niet). De anderen zijn duidelijk kandidaten.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Ik zoef ondertussen lekker door in mijn tunnel.

Mol na aflevering 1: Simone of Stine (of Jan)

Mol na aflevering 2: Simone (of Stine of Loes)

Mol na aflevering 3: Simone (of Loes)

Mol na aflevering 4: Simone


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

  • 976 berichten
  • 94 stemmen

Ha, TylerD. Ik heb helemaal mijn focus niet op Simone. Ze heeft wel een vrij relaxed karakter maar ook vrij neutraal. Ze zat natuurlijk niet onder de grond bij de speurtocht maar Stine en Loes wel - mijn twee mogelijke mollen - en een mol hoort onder de grond. Mooi vond ik ook de zin: “Niets is wat het lijkt” En is het woord ‘Niets’ niet een mooie anagram van Stine ? Dat ik ook wat gefocust ben op Loes heeft natuurlijk te maken met mijn eerder bericht van hierboven. .

Zin in vanavond


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

  • 976 berichten
  • 94 stemmen

NÉÉÉÉÉÉééééé.... Niet mijn Loes..... .... .


avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

Oef, ik zit al weken vol op Stine, maar deze aflevering heeft mij toch een beetje van mijn padje gebracht. Oké, ik ga niet uit mijn tunnelvisie weg, ik vertik het. Voor het eerst in mijn leven heb ik überhaupt een tunnelvisie en nog nooit (op de overduidelijke mol van vorig jaar na) heb ik de mol goed gehad. Toch zit ik ieder jaar weer in het begin op de juiste mol, maar verander ik het later altijd. Dit jaar een andere tactiek dus: niet meer afwijken.

Goed, overbodige informatie. De reden waarom deze aflevering mij aan het denken heeft gezet: iedere kandidaat, behalve Loes, zit (deels) op Ruben. Loes vertrekt. Ruben zit al weken op Loes,

Ruben zit nog steeds in het spel... Zo denk ik overigens ook over Stine. De eerste afleveringen zie je niet eens op wie zij zit. Pas in de vierde aflevering vorige week zie je op wie zij zit, Emilio. Emilio vertrekt uit het spel. Nu moet ik ook zeggen dat ik verbaasd ben over hoeveel ze nog spreiden hoor, ik vind op drie personen inzetten bij de laatste zes toch wel aardig veel, maar het werkt klaarblijkelijk, want diegenen zitten er nog in. Ik ga mijn molboekje er nog eens goed op nalezen en kijken of ik een patroon in het stemgedrag kan herkennen. Loes is de enige die op Stine zat/zit,

dit zou dus eigenlijk moeten betekenen dat Stine (en Olcay) de mol niet kúnnen zijn.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Loes

Een treurig einde aan de leukste aflevering in tijden.

Stine doet hard haar best om me uit de tunnel te slepen. Voorlopig nog zonder succes, al is de hint in de woordzoeker er wel eentje die ik eigenlijk niet kan negeren. EDIT: Ha, grappig contrast met het bericht van Hotshot

Mol na aflevering 1: Simone of Stine (of Jan)

Mol na aflevering 2: Simone (of Stine of Loes)

Mol na aflevering 3: Simone (of Loes)

Mol na aflevering 4: Simone

Mol na aflevering 5: Simone


avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

Ik ben zo makkelijk in de war te brengen met dit programma. Ik hoop trouwens dat het Jan is, dat zou werkelijk fantastisch zijn. Ben dan vooral benieuwd naar de laatste aflevering en de molacties, maar denk dat het allemaal heel oprecht is bij hem.

Het dagboek van de mol geeft mij overigens wel weer nieuwe inzichten. Daar is het volgende te lezen:

"...Ik geniet het meest als ik in het bijzijn van de anderen ongezien m’n gang kan gaan.

In het circus. In de metro. En op dat gewéldige industriële terrein..."

En wie zat er niet IN de metro? Juist... Mijn verdenkingen op Ruben zijn dus weer verdwenen . Jouw mol vertrouw ik overigens ook niet voor 100%. In het begin vond ik haar juist heel opvallend, maar ze verdwijnt steeds verder naar de achtergrond.


avatar van Kasparovski

Kasparovski

  • 46 berichten
  • 221 stemmen

Miszmi schreef:

"...Ik geniet het meest als ik in het bijzijn van de anderen ongezien m’n gang kan gaan.

In het circus. In de metro. En op dat gewéldige industriële terrein..."

En wie zat er niet IN de metro? Juist...

Ik begin mij wel echt af te vragen hoe serieus je de passages die uit die mol dagboeken komen nou moet nemen. Ze geven daarin eigenlijk alles al weg. Bij aflevering 4 bij de opdracht in het park stond ook in het mol dagboek te lezen dat de mol alleen maar langs hoefde te komen als de kandidaat de vraag: "Wil je nu al weten wie de Mol is?" met ja beantwoorden. In beeld is te zien dat Stine de vraag met nee beantwoord, maar Art stelt later wel dat de mol bij iedereen is langs geweest. Dus als dit waar zou zijn zou het alleen maar kunnen betekenen dat Stine zelf de mol is.

Ik kan mij niet voorstellen dat ze de mol op zo'n simpele manier weggeven, dus ik ben bang dat het verstandig is al die passages die uit die dagboeken komen met een flinke korrel zout te nemen.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Veruit de meeste kijkers verdenken Stine... Trappen ze allemaal in deze matige act?

Mocht ze wel de mol zijn, dan heeft WIDM een dieptepunt bereikt en mogen ze van mij wel een jaartje stoppen om tot bezinning te komen.

Over mijn mol ben ik nog niet eerder zo zeker geweest dit seizoen.

Mol na aflevering 1: Simone of Stine (of Jan)

Mol na aflevering 2: Simone (of Stine of Loes)

Mol na aflevering 3: Simone (of Loes)

Mol na aflevering 4: Simone

Mol na aflevering 5: Simone

Mol na aflevering 6: Simone


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Teunnis schreef:

Veruit de meeste kijkers verdenken Stine... Trappen ze allemaal in deze matige act?

Top. Iedereen er ingetuind

Mol na aflevering 1: Simone of Stine (of Jan)

Mol na aflevering 2: Simone (of Stine of Loes)

Mol na aflevering 3: Simone (of Loes)

Mol na aflevering 4: Simone

Mol na aflevering 5: Simone

Mol na aflevering 6: Simone

Mol na aflevering 7: Simone

Uit mijn tunnel ga ik niet meer komen, maar ik houd het niet meer voor compleet onmogelijk dat Jan de mol is.


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Vraagje, gewoon uit curiositeit: is dit bij jullie ook met onbekende mensen, of worden hiervoor bekende Nederlanders gevraagd?


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

S1 was met onbekende mensen (net als bij Exp. Rob.) als ik dat goed zie, maar ergens is de overstap naar BN-ers gemaakt (net als bij Exp. Rob.). Meer kijkcijfers, misschien, of de onbekende Nl.-ers waren op.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

De eerste vier seizoenen waren met onbekende Nederlanders. Vooral seizoen 3 is legendarisch, omdat die volgens velen de beste mol ooit had. Alle seizoenen zijn volgens mij gewoon op de officiële website van Wie Is de Mol? terug te kijken.

EDIT: Al zal dat laatste vast alleen voor Nederlandse IP-adressen gelden. Ik denk dat je op YouTube misschien wel het een en ander kan vinden.

EDIT: Ik zie dat op de officiële website alle seizoenen behalve de eerste vier te zien zijn


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

  • 976 berichten
  • 94 stemmen

Teunnis schreef:

Vooral seizoen 3 is legendarisch, omdat die volgens velen de beste mol ooit had.

Klopt ! Sjors was echt fenomenaal ! Die liep als een pipo mee te doen en ook zo razend enthousiast. Vooral de waterski opdracht was legendarisch en hij tekende zelfs in de lucht dat hij het was en niemand had het door . En Jan doet mij een beetje aan hem denken, zelfde stijl, wie weet...

Maar België heeft ook het tweede seizoen een zeer bijzondere mol gehad. Het was Hugo maar echt iedereen was verbijsterd toen het niet Marianne bleek te zijn. Maar die was zo ‘stom’ die verklootte echt alles. Ook een legendarisch seizoen. Ik zie nog die laatste scènes met die drie tentjes die verdonkerd werden en Marianne als winnares als eerste werd verlicht. Open bek.. Iedereen..

Ik heb bij het huidige seizoen wat kritiek op de spelers dat zij al vast bepaalde opdrachten verwachten en duidelijk het script al doorzien. Dat maakt het geheel wat voorspelbaar. Maar Hey ! Het blijft een topprogramma !


avatar van catdog

catdog

  • 1394 berichten
  • 1802 stemmen

Als Olcay de mol blijkt te zijn ga ik keihard lachen. Wat heeft zij dit dan goed gespeeld zeg!


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Ben ik er ook ingetuind Weinig hoop op een leuke mol (terwijl twee van de drie finalisten dat zou zijn).

Mol na aflevering 1: Simone of Stine (of Jan)

Mol na aflevering 2: Simone (of Stine of Loes)

Mol na aflevering 3: Simone (of Loes)

Mol na aflevering 4: Simone

Mol na aflevering 5: Simone

Mol na aflevering 6: Simone

Mol na aflevering 7: Simone

Mol na aflevering 8: Ruben


avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

jeroen indacompu, ik denk niet dat de kandidaten daadwerkelijk het script al in handen hebben hoor, alleen de mol is immers voorbereid op wat er komen gaat. Er zijn echter opdrachten die al jarenlang terugkomen, dus het is niet zo heel gek dat kandidaten bepaalde verwachtingen hebben. Het enige wat ik dit seizoen een beetje mis is het contact met de locals, maar net als vorige jaar vermoed ik dat taal niet zo'n issue is in Georgië.

Ik was er al een tijdje van overtuigd dat Stine niet de mol was, dat is vorige week ook gebleken.

Toch bleef ik mijn punten op haar zetten, ik zat immers al sinds aflevering 2 op haar. Stel je voor dat ze het toch was, had geen zin dat ik dan op het laatst daar vanaf zou wijken en bleef veilig in mijn tunnel zitten. Ik wist overigens ook niet zo goed op wie ik ze dan moest zetten, iedereen is zo verdacht. Simone had ik eigenlijk als enige al langere tijd afgeschreven. Jan is er later pas bij gekomen. Ik heb de eerste seizoenen van WIDM nooit gezien, dus geen idee wie die Sjors is. Jan doet mij dan ook vooral aan Kees Tol denken. Die ook zo fanatiek oogde. Tevens vond ik Jan gisteren ook erg verdacht. Hij roept duidelijk dat de mol een man is en pas na een lange adempauze zegt hij Ruben. Tsja, als ze het bij man gelaten hadden, hadden wij onze conclusies al getrokken natuurlijk. Hij moest dus uiteindelijk wel even zeggen dat het Ruben was. Hij wilde Olcay laten mollen, waarom? Om meer kans te maken om door te gaan?

Je hebt zelf een vrij grote kans om te winnen, dan wil je toch zoveel mogelijk geld in de pot hebben?

Doordat hij zo fanatiek lijkt, keek ik niet zoveel naar hem als mol. Maar hij heeft gewoon het minste binnen gehaald van de hele groep. Hij probeerde de tweede opdracht ook de saboteren, de vijfde groep maar gewoon even bij anderen indelen: slim, want dan ben je en de €250,- kwijt voor groep 5 en de €250,- voor de groep waar je dit inzet. Olcay wilde daar gelijk in mee, maar Ruben wilde daar niets van weten, om dezelfde reden als die ik net noemde: dan ben je meer kwijt dan dat het je oplevert. De mol was daarin meegegaan, dus Ruben is wat mij betreft niet de mol.

Ik hoop het ook vooral niet trouwens. Ik weet niet of TylerD het over dezelfde twee heeft als ik, maar er zijn inderdaad twee mollen die ik tof zou vinden (waarvan Jan wel overduidelijk de eerste plaats inneemt), Ruben zou ik niet zo tof vinden.


avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

Nu denk ik wel dat Violet-Oi! een punt heeft dat het dagboek met een korreltje zout genomen moet worden (of in veel gevallen meerdere interpretaties kan hebben), maar vind dit toch het delen waard

"Zoveel mensen zijn ervan overtuigd dat ze het antwoord op de vraag al weten. En toch."

Is Ruben dan inderdaad niet de mol?


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

  • 976 berichten
  • 94 stemmen

Miszmi schreef:

ik denk niet dat de kandidaten daadwerkelijk het script al in handen hebben hoor, alleen de mol is immers voorbereid op wat er komen gaat. Er zijn echter opdrachten die al jarenlang terugkomen, dus het is niet zo heel gek dat kandidaten bepaalde verwachtingen hebben.

Ho ho, ik suggereerde nergens dat ze het script al in handen hebben gehad. Ik denk dat ze juist fanatieke kijkers zijn die daardoor juist het script kunnen doorzien. Ze hebben verwachtingen.

En ik hoop steeds meer dat het Jan is want wat zou dat een geweldige mol zijn !


avatar van Miszmi

Miszmi

  • 3240 berichten
  • 598 stemmen

jeroen indacompu, excuus, dan begreep ik je volledig verkeerd. En wat betreft je laatste opmerking: daar sluit ik mij voor 100% bij aan.


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Ik ga "radicaal" switchen vlak voor de bekendmaking. Ik negeer de kandidaten en ga op mijn gevoel af: Ruben kan niet de mol zijn. Zelfs Klaas was beter (tot zover we dit seizoen hebben kunnen zien).

Mol na aflevering 1: Simone of Stine (of Jan)

Mol na aflevering 2: Simone (of Stine of Loes)

Mol na aflevering 3: Simone (of Loes)

Mol na aflevering 4: Simone

Mol na aflevering 5: Simone

Mol na aflevering 6: Simone

Mol na aflevering 7: Simone

Mol na aflevering 8: Ruben

Mol na aflevering 9: Jan


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

  • 976 berichten
  • 94 stemmen

Jongens, meisjes... Jan is een held en sinds Sjors de beste mol die het programma gehad heeft. Absoluut mijn hoed af voor deze man. Klasse ! Pure Klasse !![/sfpoiler]


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Teunnis schreef:

Ik ga "radicaal" switchen vlak voor de bekendmaking.

Kennertje hierzo

Leuke mol inderdaad. Niet de allerbeste, maar zeker top-5.

Al met al een seizoen met hoogte- en dieptepunten. Wel opnieuw een verbetering van vorig jaar, wat al een flinke verbetering was ten opzichte van 2016. Van Loes Olcay en Jan heb ik genoten, de plottwist in de eerste aflevering zat ingenieus in elkaar en een aantal opdrachten werden prachtig in beeld gebracht. Minpunten waren met name Stine en Ruben, maar ook vond ik dat ze te lang in Tbilisi zaten en was de extreme focus op bondjes zeer irritant. Zit te twijfelen over mijn beoordeling, maar ik ben in een goede bui. 4*


avatar van Teunnis

Teunnis

  • 769 berichten
  • 498 stemmen

Vergeten jullie niet dat De Mol is begonnen? Gewoon te kijken vanuit Nederland ook. Je hoeft alleen een VIER-account aan te maken: klik.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.