• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.774 stemmen
Avatar
 
banner banner

De Infiltrant - Seizoen 1 (2018)

3,57 23 stemmen

Show titel: De Infiltrant

IMDb beoordeling: 7,3 (227)

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Philippe De Schepper

Met: Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft en Peter Van den Begin

Oorsprong: België

Datum van release: maandag 5 februari 2018

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Infiltrant

Oplichter Danny Desmedt wordt door Marc Potvin, directeur bij de Federale Gerechtelijke Politie, onder druk gezet om te infiltreren in de organisatie van Freddy Bernaerts. In ruil voor informatie waarmee hij en zijn adjunct Karen Hofman drugstrafikant Bernaerts kunnen vatten, krijgt Danny de belofte dat ze de lopende klachten tegen hem zullen laten vallen. De opdracht is niet zonder gevaar en wordt nog complexer wanneer Danny in een machtsstrijd verwikkeld raakt met Lars, de voormalige rechterhand van Bernaerts. En alsof dat nog niet genoeg was, wordt Danny ook nog eens verliefd op zijn contactpersoon Hofman.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

  1. 1. Son Narcotraficantes!

    5 februari 2018 (50 minuten)

    Freddy Bernaerts, eigenaar van een transportbedrijf, heeft een illegale bijverdienste: met zijn vrachtwagens smokkelt hij drugs door heel Europa. De ambitieuze politiedirecteur Marc Potvin is erop gebrand om Bernaerts te klissen. Hij doet de kleine oplichter Danny Desmedt een voorstel: als hij Freddy's handel mee kan helpen oprollen, wordt zijn strafblad verscheurd. Danny heeft er aanvankelijk geen zin in. Hij is dan wel een oplichter, maar geen rat.

  2. 2. Vol bloed

    12 februari 2018 (50 minuten)

    De schietpartij met Milal heeft Danny afgeschrikt en hij is van plan om te stoppen met zijn opdracht, omdat hij zijn leven niet beu is. Zijn humeur betert er echter niet op wanneer Karen toegeeft dat ze wist van de gevaarlijke situatie. Freddy vreest voor zijn leven en vraagt Danny om hem en zijn gezin te helpen onderduiken. Danny krijgt ondertussen met nog een ander probleem af te rekenen. Zijn moeder, een moeilijk karakter, heeft het voor de zoveelste keer te bont gemaakt in het rusthuis waar ze verblijft en de directeur van de instelling wil dat ze vertrekt.

  3. 3. De Potvins

    19 februari 2018 (50 minuten)

    Danny wordt opnieuw opgepakt, dit keer voor autodiefstal. Hij is genoodzaakt zijn nieuwe contacten bij de politie aan te spreken om de klacht te laten vallen. Agente Karen krijgt haar broer op bezoek. Die heeft schulden en gaat aan de haal met haar laptop. Op die computer staat echter gevoelige informatie over de undercoveroperatie van Danny bij drugsdealer Freddy Bernaerts. Karens broer wil de info tegen grof geld verkopen en probeert met Freddy een deal te sluiten.

  4. 4. Ik ga wat later zijn

    26 februari 2018 (50 minuten)

    Karen moet een drastische stunt uithalen om te voorkomen dat haar baas Potvin op zijn bestemming raakt. Danny probeert koste wat het kost de laptop met de belastende info van Karens broer terug te krijgen voor die in handen valt van Freddy Bernaerts.

  5. 5. Malaga schat

    5 maart 2018 (50 minuten)

    Danny en Freddy trekken naar Spanje om een nieuwe hasjleverancier te zoeken. Potvin en Hofman reizen hen achterna om alles op de voet op te volgen. Het gedrag van Freddy brengt Danny echter al snel in de problemen.

  6. 6. Meneer Devuyst

    12 maart 2018 (50 minuten)

    Lars Devuyst, de voormalige rechterhand van Freddy, duikt terug op nadat de Spaanse politie hem heeft moeten laten gaan. Lars is niet blij wanneer hij hoort dat Freddy nu samenwerkt met iemand die hij niet kent. Freddy stelt voor om voortaan met drie samen te werken, maar Lars wil vooral dat Danny ophoepelt.

  7. 7. Aflevering 7

    19 maart 2018 (50 minuten)

    Lars en Danny zijn het met elkaar eens over het plan om een cocaïnedeal op te zetten met een Colombiaans kartel. Freddy is echter niet gelukkig met deze beslissing. Zeker niet wanneer de Colombianen vragen om, bij wijze van gunst, een kist te vervoeren.

  8. 8. Aflevering 8

    26 maart 2018 (50 minuten)

    Danny is erachter gekomen dat directeur Potvin een smerig spelletje speelt en hem in de gevangenis wil doen belanden. Met de hulp van Karen bedenkt hij een plan om aan zijn arrestatie te ontkomen en tegelijkertijd met het drugsgeld elders een nieuw leven op te bouwen. De zaken lopen echter niet zoals gepland.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Actie / misdaad, maar bovenal komedie. Van het soort dat ik graag zie, gespeeld met een zekere serieux. Het personage van Dirk Roofthoofd is wat wennen, zoals wel vaker het geval is, na verloop van tijd heeft hij je toch weer vast en steelt hij de show, zoals gewoonlijk. Geert van Rampelberg doet het overigens ook niet slecht. Dat dit min of meer echt gebeurde, maakt de soms absurde toestanden des te leuker. Nooit écht spannend of heel meeslepend, wel steeds amusant en genietbaar. Dat is ook een kwaliteit.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Voor een serie die in stijgende lijn bleef gaan en waar de nodige tijd in genomen werd, is het toch jammer om te zien hoe de laatste aflevering in vergelijking plots afgeraffeld werd. Dit had intenser gekund, verspreid over twee episodes. Alsnog een kleine 3,5, waar het eerder een dikke vette 3,5 leek te worden.


avatar van AOVV

AOVV

  • 347 berichten
  • 1917 stemmen

Hier heb ik weinig aan toe te voegen. Die pruik op de kop van Dirk Roofthooft was wel hilarisch!

3,5 sterren


avatar van NRT

NRT

  • 800 berichten
  • 439 stemmen

Beter als ik had gedacht. De eerste aflevering had ik direct gekeken na de release. Ik vond deze echter maar 'gewoontjes'. Nu na een paar weken heb ik besloten om de volgende aflevering te kijken en deze viel me reuze mee. De volgende afleveringen heb ik er op twee dagen door gejaagd. Keek prima weg. Ik ben het ook een klein beetje eens met Esteban: het ging wat snel tijdens de laatste aflevering.

Wat maakt de serie interessant: op dit moment is het verhaal heel actueel met de huidige drugstoestanden in Antwerpen. Daarnaast spelen Dirk Roofthooft, Peter van den Begin en Geert van Rampelberg zeer sterk. Geert van Rampelberg stelt eigenlijk zelden teleur. Van Wouter Hendrickx ben ik ook sowieso een grote fan sinds zijn optreden in de film 'De helaasheid der dingen'. Natali Broods speelt zeker een goede rol, alleen kan er bij haar precies nooit een lachje vanaf. Joren Seldeslachts is een leuke acteur, maar vooral de rollen van Oscar Willems en Flor Decleir zijn zalig. Echt twee heerlijke typetjes.

Kort samengevat: leuk verhaal en goede acteerprestaties.


avatar van Toontje G

Toontje G

  • 766 berichten
  • 1466 stemmen

Weer een super grappige Vlaamse serie met bekende acteurs die hun rollen weer top neerzetten.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.