• 10.797 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.921 stemmen
Avatar
 
banner banner

Samson & Gert - Seizoen 17 (2014)

3,20 5 stemmen

Alternatieve titel: Samson & Gert Winterpret

IMDb beoordeling: 7,3 (830)

Afleveringen: 15

Speelduur: 3 uur

Ontwikkeld door: Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbiest

Met: Gert Verhulst, Dirk Bosschaert (stemrol) en Walter de Donder

Oorsprong: België

Datum van release: donderdag 11 december 2014

Eerst uitgezonden op: Ketnet (België)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Samson & Gert

Samson is een pratende bearded collie die voortdurend moeilijke woorden verkeerd uitspreekt. Zijn baasje en tevens beste vriend Gert corrigeert hem dan elke keer. Samson en Gert wonen samen in huis, op nummer 101 in de Dorpsstraat. Al sinds de eerste dag dat ze er wonen is hun deurbel stuk en dat is knap lastig voor al hun vrienden die er de deur plat lopen. Samen met de kapper Alberto, Octaaf De Bolle en meneer de Burgemeester beleven ze vele avonturen.

Afleveringen Seizoen 17 (2014)

  1. 1. De Beer

    11 december 2014 (12 minuten)

    Samson, Gert, de burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto komen aan in het bungalowpark in de Ardennen, waar ze samen de kerstvakantie zullen doorbrengen. Wanneer Alberto in zijn chalet zijn koffer uitpakt, ontdekt hij een nieuwe nep-bontjas, die hij gekregen heeft van zijn moeder. Alberto wil zijn nieuwe jas gaan tonen aan zijn vrienden, maar met die nieuwe jas, lijkt Alberto net op een beer.

  2. 2. De Kerstster

    12 december 2014 (12 minuten)

    De burgemeester en Van Leemhuyzen bewonderen de kerstboom van Samson en Gert. Gert is zeer trots op zijn kerstboom en wil zijn vrienden nog iets vertellen over de ster, die bovenop de kerstboom staat, maar voordat hij dat kan doen, moet hij eerst iets gaan halen in de winkel in het dorp. Wanneer Gert weg is, wil Van Leemhuyzen de ster eens van dichterbij bekijken, maar hij laat de ster per ongeluk vallen.

  3. 3. Het Meisje van de Bakker

    13 december 2014 (12 minuten)

    Alberto is naar de bakker in het dorp geweest, want het was zijn beurt om ervoor te zorgen dat iedereen ontbijt heeft. Wanneer Alberto arriveert bij Samson en Gert, heeft hij groot nieuws. Hij gaat trouwen. Alberto heeft bij de bakker een wondermooi meisje gezien en hij werd verliefd. Maar ook Van Leemhuyzen en de burgemeester hebben om de beurt het meisje van de bakker ontmoet en ook zij zijn smoorverliefd op haar geworden.

  4. 4. Drie Logees

    14 december 2014 (12 minuten)

    Na een leuke spelletjesavond nodigen Samson en Gert hun vrienden uit om de volgende dag bij hen lekker te komen brunchen. Wanneer Alberto, de burgemeester en Van Leemhuyzen elk naar hun bungalow zijn vertrokken, beslissen Samson en Gert om maar eens onder de wol te kruipen, maar niet in de slaapkamer, want het raam is er stuk. Daarom zullen ze deze nacht doorbrengen in de woonkamer op een luchtmatras.

  5. 5. Alberto Kerstman

    15 december 2014 (12 minuten)

    De kerstman heeft de afgelopen nacht pakjes gebracht naar de chalet van Samson en Gert. Iedereen is blij met zijn cadeau, behalve Alberto. Hij heeft een schaar gekregen, maar had veel liever een zakje snoep gekregen, net zoals Samson. Wanneer Alberto van Gert zijn cadeau niet mag ruilen met Samson, loopt hij boos weg. Niet veel later verschijnt de kerstman bij Samson, die hem verteld dat hij zich vergist heeft, en het zakje snoep voor Alberto bedoeld was en de schaar voor Samson is.

  6. 6. Van Leemhuyzen Verhuist

    16 december 2014 (12 minuten)

    Van Leemhuyzen is het beu dat de burgemeester hem de hele tijd loopt te bevelen. Hij vindt dat hij ook recht heeft op een beetje vakantie. Daarom heeft hij besloten om weg te gaan bij de burgemeester. Vanaf nu logeert hij in de chalet van Samson en Gert. Na een tijdje vindt Van Leemhuyzen het niet meer leuk bij Samson en Gert en daarom neemt hij maar zijn intrek in de chalet van Alberto.

  7. 7. De Feesttrui

    17 december 2014 (12 minuten)

    Alberto toont zijn nieuwe trui aan Gert. De trui is gemaakt door een beroemde modeontwerper. Volgens Alberto bestaat van zijn trui slechts één exemplaar, waardoor die trui zeer bijzonder is. Maar dit blijkt niet waar te zijn, want ook Van Leemhuyzen heeft zo een trui. Door een klein misverstand worden de truien van Van Leemhuyzen en Alberto verwisseld. Alberto heeft nu een te kleine trui en Van Leemhuyzen een te grote trui.

  8. 8. Briefjes uit de Hoed

    18 december 2014 (12 minuten)

    Na een verrukkelijk avondmaal in de chalet van Samson en Gert wil Alberto teruggaan naar zijn chalet, maar dat mag niet van de anderen. Want Alberto heeft beloofd om mee te helpen met opruimen. Er zijn drie klusjes te doen: de tafel afruimen, de afwas doen en buiten hout halen.

  9. 9. Te Veel Kerstmannen

    19 december 2014 (12 minuten)

    Samson heeft geen zin in pannenkoeken, want hij heeft kriebeltjes in zijn buikje. Gert denkt dat Samson verliefd is, maar dat is het niet. Samson is zenuwachtig, want hij denkt dat de kerstman misschien zal langskomen, want de kerstman komt elk jaar bij hen op bezoek. Gert denkt echter dat de kerstman niet zal langskomen, want Gert is vergeten te vertellen aan de kerstman dat ze dit jaar kerstmis vieren in de Ardennen.

  10. 10. De Kerstboodschap

    20 december 2014 (12 minuten)

    De burgemeester is zijn kersttoespraak aan het schrijven. Wanneer hij samen met Van Leemhuyzen met het busje naar het dorp wil vertrekken om zijn toespraak voor de bewoners te gaan brengen, wil het busje niet starten.

  11. 11. Alberto Wandelaar

    21 december 2014 (12 minuten)

    Gert is een appelcake aan het bakken. Alberto wil een groot stuk van die taart eten, maar dat mag niet van Gert. Die cake is niet voor Alberto bestemd, maar voor de burgemeester en Van Leemhuyzen, omdat zij gaan een grote wandeling maken en als beloning krijgen ze van Gert een lekker stuk cake. Alberto wil ook cake, dus beslist hij om ook te gaan wandelen.

  12. 12. De Lawine

    22 december 2014 (12 minuten)

    Alberto is zijn kerstliedjes aan het oefenen. De burgemeester en Van Leemhuyzen horen zijn gezang tot in hun chalet. Ze hebben al aan Alberto gevraagd om te stoppen met zingen, maar dat wil hij niet, hij begint zelfs luider te zingen.

  13. 13. Pakjes

    23 december 2014 (12 minuten)

    Samson en Gert hebben met hun vrienden afgesproken om pas morgenmiddag om vier uur de pakjes open te maken. Alberto is heel erg benieuwd naar de inhoud van zijn pakje. Hij kan zolang niet meer wachten. Alberto verzint een plannetje om Gert weg te krijgen uit zijn chalet, zodat hij in zijn pakje kan kijken. Maar zijn plannetje mislukt. Gert en de burgemeester beslissen om Alberto een lesje te leren.

  14. 14. Het Nieuwjaarsfeest

    24 december 2014 (12 minuten)

    Morgen vieren Samson, Gert en hun vrienden nieuwjaar. Gert wil Kalkoen met kroketjes en salade klaarmaken, maar dat zien de anderen niet zo zitten, want dat eten ze al elk jaar. Dit jaar willen de anderen graag koken, maar al snel ontstaat er ruzie over wie de beste kok is. Gert beslist om een wedstrijd te organiseren.

  15. 15. Het Afscheid

    25 december 2014 (12 minuten)

    De vakantie in de Ardennen zit erop. Samson en Gert hebben twee fantastische weken gehad met hun vrienden, maar toch zijn ze ook een beetje blij dat ze terug naar huis kunnen gaan. Van Leemhuyzen kijkt echter niet zo uit naar de terugreis, want in de heenreis zat hij helemaal vanachter in het busje, tussen de koffers. Niet veel later is Van Leemhuyzen verdwenen. De burgemeester maakt zich ongerust, hij denkt dat er iets ergs is gebeurd. Waar is Van Leemhuyzen nu toch?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Shaky

Shaky

  • 3717 berichten
  • 12392 stemmen

Zelf ben ik opgegroeid met Samson & Gert en vond ik dit echt één van de leukste kinderprogramma's die er waren. 'Winterpret' ken ik niet, maar wat ziet die poster er gruwelijk slecht uit. Een 'nieuwe' Samson en Gert ziet er veel te gladjes uit. Zou dit echt nog van hetzelfde niveau zijn als 'onze' Samson & Gert? Kan het me bijna niet voorstellen. Ik vond het bij de komst van Van Leemhuyzen al flink achteruit gaan. Gelukkig hebben we altijd de oude serie nog.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

  • 59141 berichten
  • 3918 stemmen

Samson & Gert was vroeger echt leuk. Maar wel met de allereerste cast inderdaad. Met mevrouw de Bolle er dus bij om iemand te noemen. Was toch altijd wel vaste prik om dit zondagochtend op ik meen Ketnet op te zetten.

Was is Samson trouwens flink vernaggeld zeg, als ik bovenstaande poster zie. Waarom toch alles remaken en restylen als het oude al top was?


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Mwoah, seg ey!

Hier ook een fan van het eerste uur, vrij letterlijk zelfs. Eveneens opgegroeid met Samson en Gert. Aan hun allereerste show, toen nog in een simpel parochiezaaltje te Asse (waar het gemeentehuis van De Burgemeester staat), heb ik nog zeer levendige herinneringen. Samen met mijn neef, die later ook in een videoclip zat. Maar ook de allereerste intro zit in mijn geheugen gegrift, iets wat velen zich blijkbaar niet meer kunnen herinneren. Met de koekoeksklok, het staat op YouTube, ik kan het echter niet terugvinden. Toen was er nog niet eens sprake van het Samson-lied. En hoe het elke zondagmorgen wachten was hoe Samson na lang wachten tegen dat paaltje liep, dan ging het eindelijk beginnen.

De muziekcassetjes, de eerste VHS-verzamelingen, de échte Samsonknuffel, de regenjas, de koekjes, de ijsjes, de allereerste T-shirts, de eerste strips (Dat is toch geen plobreem?), ... Ik heb 't allemaal gehad. Tijdens de autovakanties naar Oostenrijk was het dan ook 12 uur aan stuk de tweede verzameling Samson-liedjes ... Ocharme, mijn ouders. Hèhè. Ik ken, zo bleek onlangs, alle oudere liedjes vanbuiten.

Toch even iets recht zetten; De indruk dat er een restyling geweest is, begrijpelijk. Maar dat is helemaal niet het geval. Het is nog steeds dezelfde pop als voorheen qua uiterlijk. Samson ziet er nu niet anders uit dan toen. Hij is wel overdreven afgeborsteld en slecht gefotosoept hier, dat is een feit. En wat de Samson-stemmen betreft, die heeft wat mindere periodes gekend al naar gelang wie het deed. De meest huidige zit er dan nog het dichts tegenaan, maar heeft wél een probleem met de zangstem van Samson. Die wijkt dan weer volledig af. Dat valt enkel op tijdens live-shows.

En wat de "originele" cast betreft. Octaaf was er pas in het derde seizoen bij, samen met Miranda. (Ugh) Mevrouw De Bolle maakte haar intrede in het vierde seizoen, toen Octaaf voor even uit de serie zou verdwijnen. De eerste personages waren Gert, Samson en Mijnheer Chocomousse. (Joop Mengelmoes - Stef Bos) Iets later pas kwamen Alberto en De Burgemeester er bij. Toen Octaaf erbij kwam, werd die ook niet met open armen ontvangen bij het publiek. Toen al (ongelooflijk eigenlijk) klonk het al van: "Het is toch niet meer hetzelfde". Maar ik ben het wel eens, het zijn de afleveringen met de combinatie Octaaf-Burgemeester-Alberto die het hoogtepunt waren.

Aan Van Leemhuizen was het wat wennen, zoeken ook in 't begin. Maar dat is echt een volwaardige aanwinst geworden, ik zou hem niet willen missen op de Kerstshows. Het énige echte dieptepunt die de reeks heeft gekend, maar toen was ik zelf natuurlijk ook al veel te oud, was Frieda Kroket. Dat personage werkte niet, voelde énorm 'out-of-place' en had een kolder-effect op de show. Zij werd terecht (onder druk) uit de reeks gezet. En dat betekende ook het (voorlopige) einde van de reeks.

27 jaar later, beleef ik mijn jeugd haast opnieuw via mijn petekindje die nu samen met mij naar Samson wil kijken en jaarlijks vraagt om naar de Kerstshow te gaan. En ik doe het met veel plezier, want de Kersthows waren te duur toen ik zelf kind was. Ik zou zelfs zeggen dat die "Winterpret" episodes, ondanks de beperkte mogelijkheden, nog iets beter in elkaar zitten dan vroeger.

Meer nog, de cast heeft er zichtbaar veel meer plezier in dan vroeger, ze doen het meer dan ooit met een groot relativeringsvermogen. Dat is vooral te merken tijdens de Kerstshows, die iets minder kinderlijk geworden zijn en ook enorm veel dubbele bodems bevatten voor het volwassen publiek, onder meer over Alberto zijn geaardheid. Al is het wel zo dat de hedendaagse kinderen dit ook wel begrijpen. De acteurs krijgen (meestal) ook hun eigen moment om te schitteren. En dan komt het talent van De Burgemeester en Van Leemhuizen als entertainer goed naar voor, iets wat vroeger veel minder het geval was. En ik heb er alleen maar veel respect voor, op die leeftijd. De energie en het spelplezier spat er van af.

Blij te zien hoe nu grootouders, ouders en kleinkinderen in de zaal zitten die ook effectief alle teksten kennen en volop meedoen. En ze hebben dat door, de mensen achter Samson & Gert. 't Is fijn te merken dat Samson na een minder populaire periode terug helemaal leeft, deels door een nieuw publiek, deels door het nostalgische deel van het publiek. Ik ben nog steeds / opnieuw fan.

PS: Het vervolg "Zomerpret" was ook leuk, geen twijfel, maar toch ook vaak een herhaling van "Winterpret".


avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

  • 412 berichten
  • 1801 stemmen

Ontzettend leuk geschreven Spacejet


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Teksten schrijven is dan ook één van mijn specialiteiten hé. Mijn Miranda zegt dat ook altijd. "Pa", zegt ze, "zoals jij teksten kan schrijven hé, zo .. zooo ...", Enfin, zo schrijf ik teksten hé.

Hèhè. Bwoah, 't is nochtans niet meer dan de getypte gedachtestroom van 't moment boordevol taalfouten.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

GERT STOPT !

Geen winterpret meer, voortaan. Gedaan met de jaarlijkse kerstshows. Gert hangt zijn rode hemd voorgoed aan de kapstok. Toch wel het einde van een tijdperk. Dat er zowaar 3 generaties massaal herinneringen aan 't delen zijn op sociale media, zegt genoeg.

Ik heb toch wel veel levenslessen en weetjes meegekregen uit de talloze CD's.

Er zit méér in een liedje dan je denkt.

Verliefd zijn, dat voelt een beetje raar.

Ga niet ver weg, want wat ze ook vertellen, het is hier niet zo slecht.

En als je maar in wonderen gelooft, dank kun je heel ver reizen in je eigen hoofd.

Alleen domme katten zeggen nee.

Snottebel? Eih, das vies!

Gulzig zijn mag niet, dat is heel lelijk.

Die duizenden geluiden? Het is de wind, die waait over de daken, de hele nacht. En de maan waakt over de aarde en houdt de wacht. Wees maar gerust.

We moeten samen delen, samen delen, alles wat we hebben samen delen.

Als je bang bent in het donker, moet je fluiten! In de melkweg staat geen koe.

Met 10 miljoen koop je liters limonade, 100 kilo chocolade en bouw je een kermis. #truestory

Repeteren, repeteren, wie z'n best doet zal het leren!

Als je verliefd bent, mag iedereen het weten, het moet er uit.

In Alaska is het altijd winter. En het is koud in de kou.

Een stuurman met een haak eet geen soep met sliertjes.

En soms is 't zo'n dag waarop je alles zingen mag.

Vloeken mag niet, schelden hoort niet, das niet netjes en beleefd. Krakzo de mattebom - lade ropka - fluitappe kruttekui - grotse knoot - krakzo de mattebom - frakse flieder - fluitappe kruttekui - guize proot ... dat lucht op en is beleefder!

De straat ligt vol met Samson-haar, ook hij ruift.

Een mandje op de troon? In 't kasteel van koning Samson is dat heel gewoon.

In het oerwoud ben je nooit alleen.

Als je heel erg veel verliefd bent, heb je soms verdriet voor tien.

Wat doet de brandweer? Als het brand, dan blussen zij het vuur.

Jodelen leer je in Tirol.

Wij zijn pas tevreden met vrede, met vrede, met vrede op Aard.

In de disco moet je zingen, swingen en op de tafel springen.

Parijs is niet gelijk aan Pladijs.

Er zijn allerhande dingen om gezamenlijk te zingen, maar het allerleukste is een canon. Een canon, canon, canon gaat maar door. Eén voor één, iederiedereen, zij zingen door elkander heen. Het is wel wat onververstaanbaar, maar dat is op zich geen bezwaar.

Als je altijd loopt te dromen en je botst tegen de bomen, dan ben je verliefd.

Als écht alles op is, de chocolade, de limonade en zélfs de net aangekochte koekjes, zit Koen Crucke hoogstwaarschijnlijk onder jouw keukentafel verstopt.

Op een trampoline voel je je een veertje en ga je omhoog en omlaag.

Ochtendgymnastiek gaat het allerbeste met muziek.

Er zijn geen betere manieren om je spieren te plezieren.

En wat wil je eten als je buikje knort? Spaghetti op je bord!

't Is afgelopen en dat vind ik jammer.


avatar van PEN15

PEN15

  • 1281 berichten
  • 637 stemmen

Spacejet schreef:

Teksten schrijven is dan ook één van mijn specialiteiten hé. Mijn Miranda zegt dat ook altijd. "Pa", zegt ze, "zoals jij teksten kan schrijven hé, zo .. zooo ...", Enfin, zo schrijf ik teksten hé.

Ik moest gewoon bulderen van het lachen; ik zie het nog echt voor me ook he.

Samson en Gert zijn echte kinderhelden net zoals Bassie en Adriaan.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Dit is het allerlaatste liedje dat ze zingen met elkaar. Zwaai, zwaai, zwaai. Lieve vrienden en vriendinnetjes, bye-bye.

Samson & Gert - Het allerlaatste liedje - YouTube


Mwoah, seg ey. Ik denk zo heel stilletjes in mijn hoofd zo hé, dat ik daar een klein beetje vernietigd van ben. - Verdrietig, Samson.

Maar wat voelt dat einde wrang aan. De vrienden zwaaien Gert uit, geen Samson te zien. Ze wandelen weg en laten Samson achter. En dan komt ... impostor-Gert. Nooooo! Binnenkort weten we wie het is.


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Leuk dat Octaaf er weer bij is en ook mooi hoe ze "Mevrouw Praline" veel lieten zien. Ann Petersen was in feite nog de beste actrice in de serie, naar mijn mening.

Dat allerlaatste stuk vind ik echt jammer... Samson & Gert, ik herhaal, Samson EN Gert. Gertje zou nooit Samson achterlaten, aangezien die twee altijd onafscheidelijk zijn geweest. Vreemde laatste moment van een, voor de rest, fijn afscheidslied.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Het is inderdaad één van de meest bevreemdende TV-momenten die ik ooit gezien heb. Enfin, TV, 't is maar een clip natuurlijk. Maar alle Samson-clips spelen zich af in het universum van de serie.

Het liefst van al had ik een tekenfilmserie gezien. Vrij zeker dat het een succes zou zijn, bij jong en oud. Het voordeel? Iedereen kan blijven. Het is "maar" stemmen inspreken. En misschien nog het strafst van al, misschien zou Danny zelfs kunnen meedoen. De man heeft aangegeven dat hij er van droomt om Samson nog eens te kunnen spelen, al was het maar één keer. Hij kan het fysiek niet meer aan om de pop te bedienen, maar zijn stem kan hij wél nog verlenen. Enfin, terug naar de tekenfilm. Ook zonder Danny zou het een waardige vervanger zijn.

Nu zitten we met een nieuwe bezetting van het hoofdpersonage en een uitdoof-scenario voor de rest van de cast. Wat een rare bedoening. Nuja, ik snap de bedoeling wel. Gert laat Samson eigenlijk niet achter, hij zal voortaan gewoon worden vertolkt door een andere acteur. Dan had ik nog liever 'Samson Junior' gezien, waarbij een zoon van Samson & Bobientje bij een nieuwe cast terecht komt die samen avonturen beleven. Dan bleef het tenminste gescheiden van het bronmateriaal. Een spin-of, zowaar.


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Spacejet schreef:

Nuja, ik snap de bedoeling wel. Gert laat Samson eigenlijk niet achter, hij zal voortaan gewoon worden vertolkt door een andere acteur.

Maar toch, maar toch

Vrienden - YouTube


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

In other news: In de kerstvakantie zullen zowel afleveringen gekozen door bekende fans Samson & Gert Winterpret uitgezonden worden. Op Ketnet. En de oudste afleveringen zullen beschikbaar zijn op VRT NU.

Wat die opvolger betref, dezelfde namen komen constant naar boven.

Victor Verhulst - Ik denk dat ze zelf weten dat hij niet de juiste man is. Totaal verkeerde uitstraling.

Marie Verhulst - Niet ondenkbaar. Een vrouw zou een slimme zet zijn, dat wel.

James Coocke - Ik vermoed dat zowel Gert als James dat zelf niet als een optie zien.

Andy Peelman - Mag ik Samson dan zelf uit z'n lijden gaan verlossen met een spuitje?

Niels Destadsbader - Véél te druk met eigen carrière, zie ik niet gebeuren.

Jonas Van Geel - Naaah, dat geloof ik niet. Niet met zijn palmares.

Jelle Cleymans - Die man heeft te veel tegenstanders, Gert weet dat ook. Will never happen.

Ruth Beeckmans - Niet onmogelijk. Maar misschien te oud? Ze speelde reeds de nicht van Alberto.

Een naam die ik echt nérgens zie opduiken, maar die volgens mij wel iemand is die zeker in overweging genomen zal zijn, is Dorian Liveyns. De partner van James Coocke. Hij heeft de juiste leeftijd, waar ze nog lang mee verder kunnen, is acteur en zingt musicals. Als je hem vergelijkt met een jonge Gert, heeft hij ook de juiste uitstraling. Komt sympathiek over, pakt op het scherm. En misschien wel het grootste voordeel: Hij hangt nog nergens aan vast, mensen kunnen geen vorige vertolkingen op hem plakken. Naar showbizz-normen is hij eigenlijk nog vrij onbekend. Dat is wat ze moeten hebben. Iemand waar nog geen voor- en tegenstanders zijn. En het zijn vrienden aan huis bij de bende Verhulst.

Dus mijn TOP 3 qua mogelijkheden:

1. Dorian Liveyns

2. Marie Verhulst

3. Ruth Beeckmans

Enfin, volgende vrijdag weten we het.


avatar van Pepino

Pepino

  • 474 berichten
  • 825 stemmen

Mijn gok is Marie Verhulst. We zullen het zo meteen weten


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

  • 59141 berichten
  • 3918 stemmen

Pepino schreef:

Mijn gok is Marie Verhulst. We zullen het zo meteen weten

Goed gegokt. Het was hier zelfs op het journaal.

Snap dat meer Samson lucratief is voor Gertje, maar eigenlijk had de hele act gewoon moeten stoppen. Zonder Gert is de ziel er wel uit lijkt me. Al kijk ik dit al 20 jaar niet meer gezien mijn leeftijd.

Heb er altijd een heel fijn gevoel bij gehad. Zeer veel naar gekeken toen ik jong was.


avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

  • 359 berichten
  • 654 stemmen

Eigenlijk had dit al moeten stoppen toen Danny Verbiest besloot om ermee te stoppen. De stem van Samson is sindsdien door niemand correct vervangen kunnen worden. Ik moet wel bekennen dat ik hier nog steeds zeer graag naar kijk, naar de originele reeks wel te verstaan. Wij zijn groot geworden met Samson. Maar of deze nieuwe wending een meerwaarde gaat zijn, dat betwijfel ik heel hard. Het zal zeker weer een bron van inkomsten zijn voor Gertje en Studio100. We zien wel.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Zowat de helft van België had geraden dat het Marie zou zijn, dat lag voor de hand. Maar ik ben er best tevreden mee. Voor mij is het nu afgelopen. De eerste 10 jaar van S&G speelde zich af in mijn eigen jeugd, de 10 volgende jaren volgde ik via mijn zus, de laatste 10 jaar via mijn petekind, zo ben ik altijd bij gebleven als fan. Het is mooi geweest. Samson & Marie zal ik niet meer volgen. Dat is iets nieuws en zie ik als iets losstaand van de Samson die ik kende. Maar de kinderen die nu klein zijn, verdienen hun eigen Samson. Het is een goede oplossing. Nu is het weer raden naar de nieuwe cast.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Aha! Verhulst heeft gezegd dat hij buiten Marie eigenlijk ook Dorian perfect naast Samson zag lopen. Dus zo gek was mijn gevoel niet.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.