• 10.793 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.476 stemmen
Avatar
 
banner banner

Wild Wild Country (2018)

Documentaire | Miniserie
3,79 69 stemmen

Show titel: Wild Wild Country

IMDb beoordeling: 8,1 (34.847)

Genre: Documentaire

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Jay Duplass en Mark Duplass

Met: Ma Anand Sheela, George Meredith en Philip Toelkes

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 16 maart 2018

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Wild Wild Country

Bhagwan Shree Rajneesh (later bekend als Osho) predikte vrijheid op elk terrein, een levenshouding die in de jaren zeventig en tachtig aansloeg bij zijn over het algemeen hoogopgeleide volgelingen, de 'sanyassin'. De beweging besluit om de thuisbasis India te verlaten en een plek voor een utopische commune te zoeken, in maximale vrijheid. De aanhangers strijken neer in de Amerikaanse staat Oregon, waar ze een enorme verlaten ranch (Big Muddy) kopen. Net buiten de vallei van Big Muddy ligt het plaatsje Antelope, waar begin jaren tachtig een vijftigtal mensen woonde, waarmee al snel een rel ontstaat. De gebroeders Chapman en Maclain Way reconstrueren de rel middels enorme hoeveelheden archiefmateriaal met uitgebreide recente interviews.

Externe links

Afleveringen

  1. 1. Part 1

    16 maart 2018 (1 uur en 04 minuten)

    Onder het toeziend oog van zijn secretaresse Ma Anand Sheela verplaatst de goeroe Bhagwan Shree Rajneesh in 1981 zijn ashram van India naar Oregon.

  2. 2. Part 2

    16 maart 2018 (1 uur en 04 minuten)

    De lokale bevolking ergert zich aan Bhagwans flamboyante volgelingen en onderneemt juridische stappen tegen de commune. Maar Sheela slaat terug met een sluw plan.

  3. 3. Part 3

    16 maart 2018 (1 uur en 06 minuten)

    Sheela blijkt een provocerende woordvoerder. Terwijl de verkiezingsdag nadert, werven de Rajneeshees duizenden daklozen om hun gelederen te versterken.

  4. 4. Part 4

    16 maart 2018 (1 uur en 09 minuten)

    Lokale ambtenaren proberen bewijs te verzamelen tegen de Rajneeshees. Wanneer Sheela's honger naar macht op geweld uitloopt, verbreekt Bhagwan eindelijk de stilte.

  5. 5. Part 5

    16 maart 2018 (1 uur en 06 minuten)

    De vete tussen Sheela en Bhagwan is een splijtzwam binnen de gemeenschap en opent de deur voor de FBI. Een speciale eenheid verzamelt bewijs op de ranch.

  6. 6. Part 6

    16 maart 2018 (1 uur en 11 minuten)

    Bhagwan ontvlucht de ranch. Sheela en enkele volgelingen worden gearresteerd in Duitsland. Zowel aanbidders als vijanden van Bhagwan overdenken zijn erfenis.

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Himself (archive footage)

Himself (archive footage)

Himself (archive footage)

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Twee dingen had ik op voorhand niet verwacht. Dat ik sympathie kon opbrengen voor de progressieve idealen van de Bhagwanbeweging en hun pogingen om deze te vertalen naar een Amerikaanse gemeenschap. En dat Bhagwan Sri Rajneesh niet zelf de sturende kracht was achter de machtsmachinaties, maar zijn secretaresse Ma Anand Sheela. Een powerhouse van een vrouw voor wie ik het ene moment genegenheid voelde en het andere moment de koude rillingen kreeg om haar calculerende zakelijkheid. Het maakt 'Wild Wild Country' (2018) een fascinerend verhaal over de intersectie tussen neoliberalisme en de grondwettelijke vrijheden van religie/gemeenschapsvorming. In lijn met die gekoesterde Amerikaanse mythe: hoe een groep pioniers een stuk grond wist op te kopen en wilde vormgeven zonder inmenging van anderen. Onder het toeziende oog van de zevenenveertig inwoners van het nabije dorpje Antelope, die de komst van deze niet-christelijke nieuwkomers zagen als een inbreuk op hun eigen leefgemeenschap. Maar de Antelopians hadden het politieke tij en de instituties mee. Ik had graag meer meegekregen over de Bhagwanfilosofie en de realiteit van leven in deze cultgemeenschap. Ook omdat het juridische conflict soms iets te smeuïg wordt aangezet met suggestieve montage en bingevriendelijke cliffhangers.


avatar van EIGER3970

EIGER3970

  • 353 berichten
  • 1220 stemmen

Niks speciaals aan de Bagwanfilosofie. Oosterse religie wordt in een aangepast, hapbaar kleedje voor Westerlingen gestopt en dan gecommercialiseerd. Mindfulness, Bikram Yoga, Transcedente Meditatie, Tai chi... we worden vandaag nog altijd overspoeld. We kunnen zeggen dat Bagwan de pioneer was... Namasté.


avatar van EIGER3970

EIGER3970

  • 353 berichten
  • 1220 stemmen

Guru uses mind control to brainwash large crowd - RARE FOOTAGE ! - YouTube De inwomers van het kleine stadje waren zeer geschokt, begrijpelijk! Vooral het geluid!


avatar van Bubblez

Bubblez

  • 1904 berichten
  • 2254 stemmen

Deze geweldige documentaire heeft veel dingen mee: veel authentiek beeldmateriaal en veel sprekers vanuit alle kanten met in de hoofdrol Sheela.
Ik kende eerlijk gezegd helemaal niets van deze geschiedenis. Er valt gelukkig véél over te vertellen. De vele invalshoeken maken het een complete documentaire; betrokkenen vanuit meerdere kanten belichten hun ervaringen. Huidige en voormalig aanhangers, de politiek, inwoners van het eerder slaperige Antelope en uiteraard meesterbrein Sheela en de grote media-extent.
Mijn enige kritiek is, dat ondanks het een zeer interessant en veelomvattend verhaal is, ik merkte dat ik het soms wat rommelig vond, omdat er boeiende 'twists' uit de tijdlijn aangedragen worden waar helemaal niet, of pas in de laatste afleveringen, vervolg aan wordt gegeven. Denk aan de (erg grappige) bewoner van Antelope die in het afval geheime documenten vindt, de geplande moordaanslag op Charles Turner of de massale voedselvergiftiging. Het werkte voor mij wat onbevredigend dat hier niet direct het hele verhaal over werd verteld.
De docu in z'n geheel is mooi gemonteerd. Het bestaat voornamelijk uit authentiek beeldmateriaal uit die tijd, maar ook worden verhalen verteld middels zeer korte shots, totaal passend bij de momenten van vertelling. Feit dat er véél filmmateriaal en media-coverage was, maakt de verbeelding compleet.
Beetje jammer dat er niet dieper ingegaan wordt op de bewering van Sheela dat de de dood van Oshi niet natuurlijk was.
Het eind van aflevering 5 bevat een goeie twist in de situatie waar het antwoord ligt op de vraag hoe deze docuserie zes afleveringen interessant kan blijven. Een dikke aanrader, vooral als je vooraf geen idee hebt waar dit over gaat.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.