• 10.798 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.949 stemmen
Avatar
 
banner banner

Warrior (2019-2023)

3 seizoenen
3,31 66 stemmen + Mijn stem

Status: Geannuleerd

Genre: Drama / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Jonathan Tropper

Met onder meer: Andrew Koji, Olivia Cheng en Mark Dacascos

IMDb beoordeling: 8,4 (42.504)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 5 april 2019

Eerst uitgezonden op: Cinemax (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk via Netflix
  • HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Warrior

Het verhaal van Warrior draait om de jonge Ah Sahm. Hij emigreert in de negentiende eeuw van China naar het wereldberoemde Chinatown in San Francisco. De Chinees komt in Amerika aan tijdens een periode waarin flinke bendeoorlogen aan de gang zijn in San Francisco, de zogenaamde Tong Wars. De geniale vechtkunsten van Ah Sahm leveren hem een baan op. Hij gaat werken als huurmoordenaar voor de Chinese maffia.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Seizoenen

Komt er een Warrior seizoen 4?

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Officier “Big Bill” O’Hara

Penelope Blake

Douglas Strickland III

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Warrior

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME.

  • 2208 berichten
  • 946 stemmen
dinsdag 17 december 2019
Warrior seizoen 1 Brother vs Sister. De serie Warrior ziet er netjes en verzorgd uit. Er zijn echt wel wat centjes tegenaan geknald. Voordat ik aan een nieuwe serie begin ben ik altijd nieuwsgierig naar de intro. Sommige zijn cool en of duister ect ect en weer andere wil je snel doen vergeten. De intro van Warrior is strak. Zo strak dat ik hem bij elke aflevering volledig heb uitgezeten. De serie Warrior is geschreven door Bruce Lee. Knap staaltje werk want ik doe het hem of een ander niet na. Maar omdat het verhaal al zo lang op de planken heeft gelegen voelt het op de een of andere manier gedateerd aan. En dat vind ik jammer. De serie Warrior hoef je ook niet voor het verhaal te kijken. Meerdere bendes vechten voor drugs, terrein en respect. Een verhaal dat zo oud is als de weg naar Rome. Waarom heb ik deze serie uitgezeten? De cast, de setting, de sfeer en de gevechten die uiterst goed choreografeert zijn. Ja de gevechten: de Chinezen zijn snel en tactisch, de Ieren komen gewoon met old school vuistwerk en de politie? De politie doet maar wat! Heerlijk. Na afronding van de serie Warrior had ik maar één zin in mijn hoofd: been there, done that! Een echte topscore zal de serie Warrior van mijn kant dan ook niet krijgen. Desondanks heb ik me eigen prima vermaakt met het eerste seizoen. Een tweede seizoen zal ik ook niet erg vinden. Er zijn vervelendere dingen in het leven. ***

Lebarron

  • 110 berichten
  • 106 stemmen
vrijdag 8 mei 2020
Warrior seizoen 1 Een serie met een zeer lange aanloopfase. Bruce Lee heeft het concept voor deze serie bedacht toen hij nog Kato speelde in The Green Hornet. De studiobazen van Warner Bros zagen het idee zitten maar vonden hem te Chinees om de hoofdrol te spelen want dat zou het Amerikaanse publiek nooit slikken. Zij verbouwde zijn idee tot de serie Kung Fu met David Carradine en dat werd een hit. Bruce Lee vertrok daarop naar Hong Kong en werd daar een filmicoon. Bruce Lee heeft nooit credits gekregen voor de serie Kung Fu en het originele idee van Lee bleef door zijn vroege dood jarenlang op de plank liggen. De serie Warrior speelt eind 19e eeuw in de Chinatown van San Francisco. Dat levert een sfeervol decor op met duistere, groezelige steegjes die allerlei louche bordelen, gokhuizen en opiumkitten. De Chinezen zijn een hechte en vooral gesloten gemeenschap die geleidt worden door dubieuze sociteiten genaamd Tongs of geheime genootschappen genaamd Triads. Deze groepen staan elkaar naar het leven en tegelijk worden al de Chinezen door de lokale bevolking naar het leven gestaan omdat ze hun banen pikken. Te midden van deze gespannen situatie verschijnt Ah Sahm, een immigrant die op zoek is naar zijn zus Xiaojing die uit China is gevlucht voor haar mishandelende echtgenoot. Ah Sahm zorgt al snel voor reuring. De serie verteld een interessant verhaal maar de uitwerking laat hier en daar te wensen over. De actiescènes zijn top maar de rest is soms wat ongeloofwaardig of matig uitgewerkt. Hoofdrolspeler Andrew Koji ontbeert het charisma dat nodig is om het hoofdpersonage te spelen. Het is moeilijk voor te stellen dat zijn verschijning voor veel opschudding zorgt en dames als een blok voor hem vallen. Hierdoor is het een vermakelijke serie maar geen geweldige mede omdat de geest van Bruce Lee boven de serie hangt waardoor ik onbewust steeds het idee heb dat het met hem erin beter was geweest dan wat het nu is. Misschien niet helemaal eerlijk van mij.